發新話題

水木&堀江 2009香港演唱會

由於太熱血關係,當晚隻右手越瞓越痛,要搽咗兩次安美露才能入睡。

引用:
原帖由 japkortai 於 9-2-2009 16:31 發表 你的運氣已經很好了,起碼找到 "好景翻DUB版" 回味。

japkortai意思是你看東映動畫主題曲錄影時﹐已經是很後期﹖
我後來9x年曾經買過一輯LD版的﹐不過遺失了!!!!
後來近2000年又到到信和有很多DVD版東映動畫/特撮主題曲集合。
在到近兩年﹐Youtube最齊﹗以前很少機會看的日昇OP/ED錄像以至很多live表演都陸續有人up上網﹐真係幾正。
不過﹐以前的收藏就有點貶值的感覺咁﹐冇咁馨香了。
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 japkortai 於 9-2-2009 16:45 發表 由於太熱血關係,當晚隻右手越瞓越痛,要搽咗兩次安美露才能入睡。

今次只聲沙了一晚加一日。
2007 SAS, SRS那次係右手痛﹐聲沙兩日﹐當晚回家全身勁臭﹐夏天燃燒熱血﹐很大汗﹗
http://moronenemy.blogspot.com

今天他們回家了,依依不捨的道別了.

不過,崛江病了,未能向她說聲再見.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 9-2-2009 18:40 發表 今天他們回家了,依依不捨的道別了.不過,崛江病了,未能向她說聲再見.

哇今次money超有心, 我真係慚愧!
Micchi 2001年和今次來港表演都有D病病地. Aniki則次次都"ZETT"好似好鬼精神.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 9-2-2009 18:40 發表 今天他們回家了,依依不捨的道別了.不過,崛江病了,未能向她說聲再見.  

moneyismymoney 兄真有心.又接機又送機,
仲有相俾我地睇...好感動

引用:
原帖由 singingsoul 於 9-2-2009 16:53 發表 japkortai意思是你看東映動畫主題曲錄影時﹐已經是很後期﹖我後來9x年曾經買過一輯LD版的﹐不過遺失了!!!!後來近2000年又到到信和有很多DVD版東映動畫/特撮主題曲集合。在到近兩年﹐Youtube最齊﹗以前很少機會 ...

知道有東映動畫主題歌集,是偶然去到日本的中野,逛那兒的2手dvd舖見到的,那時心媟P到十分興奮。不過,基於對特撮片及後期的卡通片不熟,所以動畫大全只買了首3部,日本anime歌集則買了首兩部。

引用:

money兄,你真係好有heart呀

引用:
原帖由 singingsoul 於 9-2-2009 16:53 發表 我後來9x年曾經買過一輯LD版的﹐不過遺失了!!!!後來近2000年又到到信和有很多DVD版東映動畫/特撮主題曲集合。在到近兩年﹐Youtube最齊﹗以前很少機會 ...

我9X年響銅鑼灣中心見到有LD,真係開心到爆 ,即刻入會租,仲過咗落錄影帶!後來又買了信和版DVD,即買!

其實依家我心情仲好興奮,仲回味緊演唱會!

引用:
原帖由 actionkamen 於 9-2-2009 23:50 發表 我9X年響銅鑼灣中心見到有LD,真係開心到爆 ,即刻入會租,仲過咗落錄影帶!後來又買了信和版DVD,即買!其實依家我心情仲好興奮,仲回味緊演唱會!

我信和版本的東映ANIME主題歌大全集DVD音聲很爆的. 可能他們壓制的製作過程出了點問題. 特撮那隻好像沒有這問題.

引用:
原帖由 japkortai 於 9-2-2009 21:31 發表   money兄,你真係好有heart呀

我敢講我祈待的比你地耐(因為我好老餅),由崛江神袍小子,人魚公主.........閃電空手道,好鐘意佢歌,以前無想到會有機會聽佢演唱會,今次真係萬分興奮,對腳就帶我去機場.

紅ゆ稻妻--閃電空手道

這是以前對著電視拍的照片.

引用:
原帖由 ar_woo 於 9-2-2009 15:12 發表   ar_woo 記得當年有睇過沙漠神童, 當時聽首歌時会有D驚, 因為無論首歌嘅唱法, 畫面, 人物, 都有種好神秘莫測同好惡C 嘅感覺 所以此歌印象深刻

我都有睇過巴別二世/沙漠神童, 果陣時屋企部電視重系黑白機要擰台果隻! 好彩早幾年買得返, 依家3個版本都有齊, 最鐘意仍然系第一個tv版本!當然重有水木首歌啦!

講返演唱會, 我寫字樓個秘書小姐幫我揾到下面條link(佢系美都子姐姐最新fans!), 好似有當晚d相同review

http://www.animesongs.net/blog/read.php/769.htm

(各位唔好意思, 原來之前條link我打錯左少少, 依家更正返!) 

希望MICCHI快的無事…

近幾年她的體力真是大不如前

引用:
原帖由 Ahming 於 10-2-2009 09:11 發表 希望MICCHI快的無事…近幾年她的體力真是大不如前

但我覺得aniki 比較辛苦d,唱到某一首歌時,他按著心口,我真係驚佢個身體頂唔順。再加上,佢後來又跳跳紮,真係替佢辛苦。

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 10-2-2009 01:35 發表 我敢講我祈待的比你地耐(因為我好老餅),由崛江黚奕T小子,人魚公主.........閃電空手道,好鐘意佢嚘q,以前無想到會有機會聽佢嚘t唱會,今次真係萬分興奮,對腳就帶我去機場.紅ゆ稻妻--閃電空 ...

我係冇諗過可以咁近距離見到日本這兩位天皇巨星。能夠跟其他fans 大嗌佢地個名,都已經感到很興奮。

引用:
原帖由 japkortai 於 10-2-2009 09:26 發表   我係冇諗過可以咁近距離見到日本這兩位天皇巨星。能夠跟其他fans 大嗌佢地個名,都已經感到很興奮。

我以前吾知地去搵料,只有返聽d錄音帶,又怕到人多地方,偶然去信和行下,果然拾到寶,買到 d 以前睇過卡通 VHS 盒帶,又挑起我條心,加上臨老學電腦,認識一班老餅,才得知收到咁多料,可以欣賞到兩位天王巨星的演出,以前真係吾知佢地來過香港演出,真係走寶.

佢地倆個年紀都吾少,演出時体力支出又大,希望佢地好好保重身体,可以帶給我們更多歡樂同回憶.

今次演唱會真係十分精彩, 我朋友聽到堀江唱到呢幾首時

サモシよ虫ソ歌 (七小福)
Ё⑦ЭдЧЭソニよんモ (仙巴歷險記)
緑ソ陽クネベ (山鼠小洛奇, 森林小英雄?)
んボゲア ЫфУ⑦ (龍之子青蛙卡通 TVB小青蛙?)

佢仲聽到眼濕濕....... , 演唱會安排上明顯比上次JAMProject好, 今次有今次個別特色, 不會流於形色, 的確抵讚. 歌曲選得有顧及多方面. 希望還有下次演出. 又進入等待中..........

引用:

水木桑:Money兄你係得嘅!!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 10-2-2009 10:35 發表 我以前吾知地去搵料,只有返聽d錄音帶,又怕到人多鵀a方,偶然去信和行下,果然拾到寶,買到 d 以前睇過鴷d通 VHS 盒帶,又挑起我條心,加上臨老學電腦,認識一班老餅,才得知收到咁多料,可以欣賞到兩位 ...

money兄,有心唔怕遲喎。

以下是aniki在演唱會提及的與管弦樂園在4月合演的演唱會中的曲目

http://ent.pia.jp/pia/event.do?eventCd=0905113

發新話題