48 123
發新話題

"仙巴歷險記"真人版

"仙巴歷險記"真人版

Sorry, I know this is not from TV, however, 當年都幾"大陣像" 記得係在"利舞台"演出,當時要阿媽買"塲刋"為的是要"仙巴"的簽名 有無人記得多D???

係有仙巴歷險記真人版呢件事;不過係着左套公仔衫既舞台劇,好似係78-79年既事;當時係利舞台公映,由於票價也不平宜,所以冇去睇到

我有去睇,印象中幾好睇。其實最深印象的就是首主題曲,依家重記得部分歌詞:.....點解心中不怕?!嘿!人人力氣壯!滔滔大浪,浪翻浪,浪翻浪,波浪........ 真係幾好聽架!唔知有無人有哂d歌詞,甚至係首歌呢?

引用:
原帖由 UltraNeo 於 29-9-2006 09:39 發表 我有去睇,印象中幾好睇。其實最深印象的就是首主題曲,依家重記得部分歌詞:.....點解心中不怕?!嘿!人人力氣壯!滔滔大浪,浪翻浪,浪翻浪,波浪........ 真係幾好聽架!唔知有無人有哂d歌詞, ...
感動ing 居然有人記得..........

仙巴歷險記真人版做之前,有一個填色比賽, 我有參加, 所以肯定記得真人版有做過

What was special was taht it was actually movie + real life performance. Actors could "jump out" of the screen!

引用:
原帖由 CKCK 於 28-10-2006 17:09 發表 What was special was taht it was actually movie + real life performance. Actors could "jump out" of the screen!
印象中套劇亦把這別的表演方法作宣傳買點tim

引用:
原帖由 CKCK 於 28-10-2006 17:09 發表 What was special was taht it was actually movie + real life performance. Actors could "jump out" of the screen!
咁 David Copperfield 鵅H

我都好想知道有無人有呢首歌呀, 好想聽返 我都記得個歌詞開頭好似係 hey ho hey ho 莫用慌 做好漢不必驚慌 海水會高3呎浪

真人版仙巴歷險記舞台劇

有無兄弟睇過真人版仙巴歷險記?大約在70年代尾由日本來香港做show。演員要戴個大公仔頭,布景是投射出來映在一條一條的布幕上。

芝麻開門:東南西北, 四方百面, 大門開, 善報, 有惡, 歡迎我來, 上天下地, 我力量, 讓我把門開

當年「利舞台」年年都會做埋D真人 Show。

好懷念!!

D人物從布幕跳出來,做完一段舞台表演又跳返入去,當時覺得好神奇,一時虛幻,一時直實...............果時已經有'貞子概念'了!!

我有睇過!果陣真係覺得好神奇。當其時禾路迪士尼都有類似既真人show。

I remember seeing Disney too......but it was in the outdoors, for sure not 利舞台.
Neons....

引用:
原帖由 999 於 15-5-2007 18:09 發表 D人物從布幕跳出來,做完一段舞台表演又跳返入去,當時覺得好神奇,一時虛幻,一時直實...............果時已經有'貞子概念'了!!

YES......how amazing this is.......I totally forgot about that, but just a few words from you.........

they are all coming back

(I remember they were making these big "banging" noises because of jumping across the stages.)

Is that what we called "getting old" ?.....

Neons....

Oh yeah, I remember going to 利舞台 to watch it and loved it!!!!!!!    Their special effects were really amazing! I wish my parents had video taped it back then, really miss it !

引用:
原帖由 矢作省吾 於 15-5-2007 15:17 發表 當年「利舞台」年年都會做埋D真人 Show。             好懷念!!      

真人SHOW 仲有小飛俠PETER PAN.

有歌仔唱:

喂喂喂喂喂 係會飛飛飛飛 乜佢個人會飛? 

又會一飛沖天飛 又會周身郁咁飛, 我個人似飛機

專登飛黎探你地, 一於要令你笑揚眉

我叫做 PETER PAN   係小朋友既老友記

令你猛笑哈哈哈 令我開心嘻嘻嘻

笑到個人跳起  又會打低???

令佢一仆兼一碌  實行我最威威

好睇過超人上電視  好睇過電影卡通戲

小飛俠 PETER PAN 係小朋友既老友記

引用:
原帖由 綠寶210 於 28-7-2007 20:42 發表   真人SHOW 仲有小飛俠PETER PAN. ...

有D印像, but can't remember if I went there to watch it

我都有印象!我都好似有去睇,最記得是演員可以走入走出電影!!!!

48 123
發新話題