29 12
發新話題

靚妹仔

靚妹仔

靚妹仔,溫碧霞.林碧棋女主角,有冇人睇過呀????

引用:
原帖由 MAGGIE22222001 於 2-9-2008 00:25 發表 靚妹仔,溫碧霞.林碧棋女主角,有冇人睇過呀????

I wanted to, but I think it was "unsuitable for children" so I could not go in

引用:
原帖由 MAGGIE22222001 於 2-9-2008 00:25 發表 靚妹仔,溫碧霞.林碧棋女主角,有冇人睇過呀????

長樂街Peter仔?

咁出名既電影, 自己竟然仲未睇過.

溫碧霞電影, 只看過"停不了的愛",

及近期既 "出埃及記", 有非常震撼人心既對白. 

麥當雄一嗚驚人之作,現場收音,隨著的電影跟住做.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 2-9-2008 21:57 發表 麥當雄一嗚驚人之作,現場收音,隨著的電影跟住做.

仲有潘宏彬演出

http://tw.youtube.com/watch?v=JiORpqCRDfI

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:

林碧琪後來同杜麗莎細佬"施偉然" (即係"弗烈") 結婚生埋仔....而家仲係唔係埋一齊就唔知喇 ?

當時林碧琪很紅,結婚生仔,很可惜!!!!

那時她的衣著和髮型,還有短裙仔,很多女同學也跟隨著,我也有跟

後期睇靚妹仔, 好似有cut scene加番入去,

係講幾個年青人去到墳場玩, 點知無la la 撞鬼, 好恐怖!

有冇brother 記得? 定我記錯???

引用:
原帖由 杜劍龍 於 10-9-2008 09:26 發表 後期睇靚妹仔, 好似有cut scene加番入去,   係講幾個年青人去到墳場玩, 點知無la la 撞鬼, 好恐怖!   有冇brother 記得? 定我記錯???

如無記錯, 係溫碧霞/林碧琪唔聽話唔合作拍極都ng......點知佢突然好乖肯拍咩都ok云云 ~ 在場人士話佢成個人變得好聽話......d人話佢一定係撞鬼先咁合作喎 ~

自由在我手  

曲: 黎小田   詞: 黎小田、黎彼得    電影<靚妹仔>主題曲

http://www.51wma.com/sort/4_4704_159905.html

揮揮手為我的自由  今天與你分手

不必要眼中有淚流 人總有分別時候

遙遙長路我不會回頭 不需替我擔憂
青春在我雙手裡頭 何必理得失與否

我想好似海鷗飛飛萬里

邀游在天上遠飛我願遠飛

我想飛到天邊的盡處

夕陽下千萬明媚世上樂園地

揮揮手為我的自由 將身變作海鷗
青春在我雙手裡頭 人想到走應要走

何必理得失與否...

引用:
原帖由 inabottle 於 2-11-2008 04:28 發表 自由在我手   曲: 黎小田   詞: 黎小田、黎彼得    電影<靚妹仔>主題曲 http://www.51wma.com/sort/4_4704_159905.html     揮揮手為我的自由  今天 ...

小弟係逃學睇E咄戲  

維基有記載架...

呢度係民風大典...

http://zh-hk.hongkong.wikia.com/wiki/%E9%9D%9A%E5%A6%B9%E4%BB%94

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

睇過正場, 睇過早場...

林碧琪被喻為九龍城寨山口百惠

經典對白就係...

"點解唔好好地讀書呢?"

引用:
原帖由 shaper_ras 於 23-11-2008 22:05 發表 睇過正場, 睇過早場... 林碧琪被喻為九龍城寨山口百惠經典對白就係... "點解唔好好地讀書呢?"

呢句對白好似好多爸爸媽媽都有講架喎...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

呢句野係甘草演員孫貴興飾演既訓導主任在學生犯事後都會講既對白.........

引用:
林碧棋  應該只拍了一部麥當雄的電影便息影了.,反而溫碧霞之後仍在電影圈發展.....

有線久唔久都做,"靚妹仔" 真係好反應當年社會問題,就算廿幾年後麰輕銦A問題一樣存在,情況仲比當年更加嚴重!

正是時也命也,因為林碧琪唔撈,做就咗温碧霞,事實上講,林比温真係正百倍.

29 12
發新話題