49 123
發新話題

開心的一天 (找到遺忘的品牌)

開心的一天 (找到遺忘的品牌)

最近响隔籬貼傾起喜樂,威格等oldcake衣著, 好不怀念...

http://oldcake.net/viewthread.php?tid=10043&extra=page%3D1

今晚8點幾食完飯, D老友去睇玩具, 而ar_woo就急不可待, 飛的, 去到傳說中有Hara,Sparkle,Wrangler賣的地方.... 揾咗一輪唔見间鋪, 似乎已經執咗 ... 兜多一大圈....終於揾到! 但已近收鋪時間... 果然有Hara,Sparkle,Reno,etc etc...  但全都26-28"褲頭, ar_woo要時光倒流25年 先著到 .... 唔理, 照買! 摸下果塊三角Hara鐵牌都值啦! 同埋可以出個報告娛樂各位oldcake同好... 但用手写板好辛苦呀 ! 去片...

經典红番頭像:

久違了的鐘意裇

麻質西褲(以前ar_woo校服褲係深藍色, 應该有着過)

呢塊"HARA"鐵牌仔真係相逢如在夢中, 坐車回家途中忍唔住摸了又摸

呢個"弯刀袋", 响當時係好新奇的设计, 仲有前邊"叠帶一粒紐"+"打雙雜", 記得有同學著住返學, ar_woo覺得佢就係幸福的代表

more classic jeans.......

多文都有(套用玩具術語, 唔係"復刻", 係真正當年物)

仲見有"奔騰", 掃埋!

但記唔起以前"Brittania"嘜頭, 會簡寫成"Britt"嘅咩? Anyone remembers?

開心大合照 

除了褲頭28" (過份瘦啦!), 其他 '開心的戰利品' 啱著嗎?
佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 ar_woo 於 22-8-2008 00:59 發表 經典红番頭像:  http://i489.photobucket.com/albums/rr260/ar_woo2/clothes/IMGP0306.jpg

經典红番頭像:

Click here to open new window
CTRL+Mouse wheel to zoom in/out

喜樂牌牛仔褲!

我都著過中意恤,嘩真係成30年前了!!!

謝謝ar_woo的分享,更難得你D次中意用手寫板"寫"咁多文字,你一定很喜樂!

回家途中正好塞車, 逐件攞出黎, 摸下個D麻質質地, 鐵牌仔, 隱約又聞到以前D新牛仔褲一定有果陣(藥水?)味, 即時感到一種夢幻式的快樂... D衫全部冇件啱着, 但都係抵買,值得 !

引用:
原帖由 inabottle 於 22-8-2008 01:30 發表 除了褲頭28" (過份瘦啦!), 其他 '開心的戰利品' 啱著嗎?

冇件啱著, 只有件Brittania 可以做底衫瞓教著

引用:
原帖由 ar_woo 於 22-8-2008 01:40 發表 回家途中正好塞車, 逐件攞出黎, 摸下個D麻質質地, 鐵牌仔, 隱約又聞到以前D新牛仔褲一定有果陣(藥水?)味, 即時感到一種夢幻式的快樂... D衫全部冇件啱着, 但都係抵買,值得 !

女士會把唔啱著既又鍾意既衫買回家掛  ~ 為的是可見的將來有望在努力下穿得上

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 999 於 22-8-2008 01:35 發表 經典红番頭像:  screen.width*0.7) {this.resized=true; this.width=screen.width*0.7; this.style.cursor='hand'; this.alt='Click here to open new window\nCTRL+Mouse wheel to zoom in/o ..你一定很喜樂.

是的, 而獨樂樂亦不如眾樂樂 

事实上去到個商場已开始諗今晚個帖點冩 我同個sales講, 唔啱着我都買, 纯為影下相放上網, 應該計平D

引用:
原帖由 ar_woo 於 22-8-2008 01:48 發表       是的, 而獨樂樂亦不如眾樂樂    事实上去到個商場已开始諗今晚個帖點冩 我同個sales講, 唔啱着我都買, 纯為影下相放上網, 應該計平D

我第一次聽咁o既講價理由!!

引用:
原帖由 ar_woo 於 22-8-2008 01:40 發表 回家途中正好塞車, 逐件攞出黎, 摸下個D麻質質地, 鐵牌仔, 隱約又聞到以前D新牛仔褲一定有果陣(藥水?)味, 即時感到一種夢幻式的快樂... D衫全部冇件啱着, 但都係抵買,值得 !

ar_woo兄你聞下摸下都有快感?!好野!!

BTW, 如果有邊位oldcake鐘意Hara 又著得到 (26-28"褲頭), ar_woo可以送一條比佢. 買咗太多 结果係得個擺字

49 123
發新話題