發新話題

好書介紹

Ultraman 之 ' 怪獸特搜隊 ' 資料書

內容有騎呢怪獸劇場、趣怪彩色及黑白圖繪等。(還有幪超ooo女角扮怪獸特搜隊隊員 )

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 11-12-2012 20:46 發表 Ultraman 之 ' 怪獸特搜隊 ' 資料書 內容有騎呢怪獸劇場、趣怪彩色及黑白圖繪等。(還有幪超ooo女角扮怪獸特搜隊隊員 )          
一時睇錯 - 怪獸特首 . . . . . . . . . . 「隊」

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 12-12-2012 01:12 發表 一時睇錯 - 怪獸特首 . . . . . . . . . . 「隊」
語帶相關...有倒CY示威你實去啦~!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 11-12-2012 20:46 發表 Ultraman 之 ' 怪獸特搜隊 ' 資料書 內容有騎呢怪獸劇場、趣怪彩色及黑白圖繪等。(還有幪超ooo女角扮怪獸特搜隊隊員 )          

在哪有得買?

引用:
原帖由 超人兄弟 於 12-12-2012 23:17 發表 語帶相關...有倒CY示威你實去啦~!
你 d 字 o甘 o岩又隔開 o左,讀起來有錯覺!

引用:
原帖由 Hk843 於 13-12-2012 00:02 發表 在哪有得買?
尖沙咀 ' 智源 ' 日本圖書公司。

大河原邦男画集機動戦士ガンダム原典継承

大河原邦男画集機動戦士ガンダム原典継承 
雖然係幾年前既書,但係我覺得都幾好睇… 

我特別鍾意呢張,大河原邦男既工作室:

而我今日睇本1981版《How To Build Gundam》既時候俾我見到呢張相-大河原邦男當年vs今日!

一樣既Post, 一樣既髮型,同一樣既著法,咁上下一樣既工作室…前後差成廿幾年…利害!

引用:
原帖由 itisboring 於 13-12-2012 21:55 發表 大河原邦男画集機動戦士ガンダム原典継承 雖然係幾年前既書,但係我覺得都幾好睇… 我特別鍾意呢張,大河原邦男既工作室: 而我今日睇本1981版《Ho ...
好書~ 廿年工作室...經典~ !

九里一平作品集
呢本《九里一平作品集》係超人兄弟介紹我買既。原本我剩係識係amazon.jp或者ebay買呢類書…但係呢本連郵費真係太貴,所以就膽粗粗send個email去智源問下有無得寄上門(因為真係好少去尖咀)…蝦! 原來都可以喎。係就要等耐少少,但係真係平好多…所以以後都去多d智源。

呢本作品集我識既有呢個乞嗤大魔王啦,當年我因為佢大結局之後無得再睇喊呀。

仲有呢套小蜜蜂,唔知香港有無上,我就係台灣睇既…

當然唔少得既就係神勇飛鷹俠,買呢本作品集主要都係因為佢。好彩都有好大篇幅講。

仲有再造人卡新同埋小雙俠,其實我無睇過呢兩套野,但係就成日聽到。

仲有好多其他既晝呀,封面呀咁,成本野205頁。唔錯,真係幾好睇!

引用:
原帖由 itisboring 於 16-12-2012 20:18 發表 九里一平作品集呢本《九里一平作品集》係超人兄弟介紹我買既。原本我剩係識係amazon.jp或者ebay買呢類書…但係呢本連郵費真係太貴,所以就膽粗粗send個email去智源問下有無得寄上門(因為真係好少去尖咀)…蝦! 原來 ...

睇你介紹呢幾頁已經正到飛起...

有乜理由唔買呀。

蜜蜂王子(小蜜蜂)在HK當然有做過...。

松本零士展

引用:
原帖由 超人兄弟 於 12-11-2012 12:24 發表 係咪近期買??!我都想擁有呀~!

呢本松本零士展我都有買,都係今個月既事。係銅鑼灣誠品最高個層買既。

引用:
原帖由 itisboring 於 26-12-2012 19:10 發表 呢本松本零士展我都有買,都係今個月既事。係銅鑼灣誠品最高個層買既。

感謝報料,得閒去入番本先咋~~~!

今期動漫雜誌 ' ANIWAVE ' 有我們的網主 TOBY 專訪

有興趣的各位可以買來看看,可了解Oldcake.net 更多呢,OLDCAKE餅友更加要買來珍藏吧~!

買左啦!

引用:
原帖由 虎榮 於 30-12-2012 00:56 發表 買左啦!
醒目仔~!

卓飛 U F O

內容有...網台主持人及神祕學研究人 ' 卓飛 ' 對外星文明的睇法,真實Ufo照片及好正的香港Ufo個案。

香港出版的Ufo研究書...值得支持!

我見大眾話有得買, 結果去行左成間書鋪都唔見!你起邊殊買?

引用:
原帖由 虎榮 於 1-1-2013 15:19 發表 我見大眾話有得買, 結果去行左成間書鋪都唔見!你起邊殊買?

將軍澳大眾。

中華書局都應該有。

引用:
原帖由 超人兄弟 於 1-1-2013 23:11 發表 將軍澳大眾。 中華書局都應該有。

今天買到了!

引用:
原帖由 虎榮 於 3-1-2013 01:51 發表   今天買到了!
恭喜!

發新話題