發新話題

好書介紹

引用:
原帖由 白鳥 於 4-8-2011 00:01 發表
正呢~~~

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

' 原田雄一 ' 首本個人畫集

由同人畫家出身的原田雄一老師,現任 PS3 游戲 ' 魔界戰記 ' 主要人設畫手~。

原田老師所畫的人設及色彩相當豐富獨特,game 味十足!

原田老師是小弟最初喜愛的同人誌畫家之一。

同期還有本 ' 魔界戰記 ' 插圖資料集,書裡面多是原田老師的插畫,有些插畫是初畫集沒有的!

正R~畫面構圖豐富,夠晒低睇.

引用:
原帖由 懷舊復興 於 2-10-2011 20:36 發表 正R~畫面構圖豐富,夠晒低睇.
Yes~~~!

' KIM JUNG GI ~

2 0 1 1 SKETCH COLLECTION '

韓國漫畫插圖家 ' 金政基 ' 出o左本勁o野~...好堅好正!(據了解分A & B 冊...封面唔同但內容一樣)

(Picture fm Kim jung gi 官方網)

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-10-2011 18:27 發表 ' KAM JUNG GI ~ 2 0 1 1 SKETCH COLLECTION ' 韓國漫畫插圖家 ' 金政基 ' 出o左本勁o野~...好堅好正!(據了解分A & B 冊...封面唔同但內容一樣)   (Picture fm Kam jung gi 官方網)     &n ...

果然好介紹 ~ 正 !  正 ! 正 !

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 4-10-2011 19:28 發表 果然好介紹 ~ 正 !  正 ! 正 ! 

呢個 web 還有他的親筆繪畫短片~...

http://blog.sina.com.cn/superani

哪堨i買得到?謝謝。

引用:
原帖由 NoName 於 4-10-2011 22:42 發表 哪堨i買得到?謝謝。
可抄下 ISBN 到 Page one 詢問~!

瞬間五十年

瞬間五十年,全書305頁,

用超過260張相片記載了半個世紀前的澳門生活, 其實同當時香港環境差不多, 喜歡懷舊相片的絕對要收藏

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-10-2011 18:27 發表 ' KIM JUNG GI ~ 2 0 1 1 SKETCH COLLECTION ' 韓國漫畫插圖家 ' 金政基 ' 出o左本勁o野~...好堅好正!(據了解分A & B 冊...封面唔同但內容一樣)   (Picture fm Kim jung gi 官方網)     &n ...
剛睇了 Kim 的 Sketch book...真係正到痺~睇來 Kim 都幾鍾意畫 Q版。

引用:
原帖由 懷舊復興 於 6-10-2011 22:13 發表 瞬間五十年,全書305頁, 用超過260張相片記載了半個世紀前的澳門生活, 其實同當時香港環境差不多, 喜歡懷舊相片的絕對要收藏

呢本有無懷舊物件睇??有就好D...話唔定有以前細個用過玩過 D 物件...

如果 H K 出一本每一個區都有豐富詳細懷舊相片就好 lor~ !

' STAR WARS MYSTERIES OF THE J E D I '

這本DK出品 SW 書是講述甚麼是絕地武士,能力詳解等...書內有豐富圖片呢~!

喜愛 SW 的朋友們實在是不容錯過的。

' S T R E E T  F O N T S '

想學街頭文化字體 ?!這本書最適合不過~... 書裡字體十分之多!

今期日本潮人雜誌 ' B R U T U S ' 亦介紹 STAR WARS 100 必知事件...

值得一看~...TST 智源書局有售

一本時尚雜誌 -- 新視綫,因為呢一期講及電影,所以買 o左一本睇 o下,真係 o吾錯.
60 年代明星篇

一本時尚雜誌 -- 新視綫,因為呢一期講及電影,所以買 o左一本睇 o下,真係 o吾錯.
武俠功夫篇

電視篇

江湖篇

星爺篇

三級篇

港姐篇

歌星篇

愛國電影

送貼紙

發新話題