發新話題

老餅懷緬記(尋找老餅失蹤人口...各位餅友...你地去左邊呀???)

引用:
原帖由 celia 於 2-2-2010 09:41 發表   食得既 "油炸鬼"??好肚餓呀~~~

好肚餓 ? 咁就請你食啦

o拿,    擘大口啦............................."諳"

引用:
原帖由 celia 於 2-2-2010 09:42 發表   喱同路係咩黎架?

好明顯係兩樣o野o黎

引用:
原帖由 Anison 於 2-2-2010 14:44 發表   好肚餓 ? 咁就請你食啦 o拿,    擘大口啦............................."諳"  
我又食~我又食~ "諳"  埋我o牙o吾該!.

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 2-2-2010 11:44 發表 無任歡迎,放馬過來。 我陪您!最多一鑊熟o者~ 話時話典解想 C o者~??! 妳 C o左我o地各老餅's點過??!

無任歡迎,放馬過來???  出年虎年...都係都放虎過來. 

你想同 celia 同年同日c.... 真係要問 celia ((( 想唔想 ))). 

佢 c 咗可以變成真仙女....升仙 law.. 咁你呢....變乜野

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 2-2-2010 10:09 發表 丁老闆我成日提因為他常在我心間... 人不但好佢又唔靘仔 人不但聰明佢又唔醒目 你以為佢擇心仁厚佢個人又唔係咁厚 ...你想識佢嗎?   你想試吓我的不停UPPHONE.... 你想試偏偏唔出蕉...

人不但好佢又唔靘仔 人不但聰明佢又唔醒目 你以為佢擇心仁厚佢個人又唔係咁厚.......乜咁玄四哥既朋友咪即係我地既朋友,丁老闆係我地既朋友    

您唔出焦可能大家都會好失望   

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

引用:
原帖由 超人兄弟 於 2-2-2010 11:44 發表 無任歡迎,放馬過來。 我陪您!最多一鑊熟o者~ 話時話典解想 C o者~??! 妳 C o左我o地各老餅's點過??!

C都陪?咪咁傻~大把野等住您去做架

引用:
原帖由 Anison 於 2-2-2010 14:39 發表   攪 C 到棍咋嘩 ? 

攪 C棍?? Anison唔會既     

引用:
原帖由 Anison 於 2-2-2010 14:44 發表   好肚餓 ? 咁就請你食啦 o拿,    擘大口啦............................."諳"  

... 真係billy siu C 鬼C咁鬼馬!

引用:
原帖由 Anison 於 2-2-2010 14:45 發表   好明顯係兩樣o野o黎

咁即係邊兩樣o野o黎o者~?

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-2-2010 06:48 發表      你想同 celia 同年同日c.... 真係要問 celia ((( 想唔想 ))).  佢 c 鬙i以變成真仙女....升仙 law.. 咁你呢....變 ...

一鑊熟o尼家野癲理得o甘多佢想o吾想~!

CC 變仙女......我就變成............一件老餅o拉

引用:
原帖由 超人兄弟 於 2-2-2010 19:42 發表 我又食~我又食~ "諳"  埋我o牙o吾該!.

嘩您"諳" 得好大啖呀   就黎比您"諳"晒la~~嘩碟都 Lam 埋呀您??唔好啦!   

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-2-2010 08:54 發表 一鑊熟o尼家野癲理得o甘多佢想o吾想~! CC 變仙女......我就變成............一件老餅o拉  

見到老餅諗起舊式舖頭D老婆餅 唔知有冇老公餅既呢

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 08:58 發表 嘩您"諳" 得好大啖呀   就黎比您"諳"晒la~~嘩碟都 Lam 埋呀您??唔好啦!   
係o羊~係o羊~??!''諳"小o的 lor~....留番個碟比妳o勒最多!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-2-2010 08:54 發表 一鑊熟o尼家野癲理得o甘多佢想o吾想~! CC 變仙女......我就變成............一件老餅o拉  

仙女牌老餅.... 唔知點解諗起d個名有d想嘔....

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:04 發表 見到老餅諗起舊式舖頭D老婆餅 唔知有冇老公餅既呢

盲公餅...即係老公餅 law...有段故想當年佢仲細時大家同一條村日見夜見以為佢係天仙最靚由細到大都想要娶佢做老婆所以決心繼成父業做餅要出人頭地同做一個全條村最好個餅用來求婚咁一學學了三十年終於做咗一個餅出來佢叫佢做老婆餅來求婚點知拿住件餅走到佢家門前拍門 唔拍由自好一拍走咗個啊毛出來開門問佢找邊個佢話佢來求婚啊邊個係唔係到個啊毛話佢係到仲企係你面前點知佢嚇了一跳個心頂唔順原來三十年光陰似牛車足之佢心臟病發一命歸天在死前比咗個餅啊毛話d個餅叫老婆餅啊毛一頭霧水唔知佢講乜不過睇落個餅好好食一口吃了原來咁好食咁d個就係老婆餅啊毛吃了之後心中有感決定學餅一學學了廿幾年都做唔到個餅咁軟咁林做出來又硬又粉有日佢見到有個盲老行過心灰之下比咗個盲佬食個盲一咬之後有所感動立即淚流滿面原來佢係當年個餅佬再世為人d個盲佬問叫乜餅個超啊毛同當年一樣一頭霧水叫盲公快d走個盲公以為個餅叫盲公餅..... 死味. 想唔知老餅段故....

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-2-2010 09:07 發表 係o羊~係o羊~??!''諳"小o的 lor~....留番個碟比妳o勒最多!

唔要碟... 

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-2-2010 09:29 發表   仙女牌老餅.... 唔知點解諗起d個名有d想嘔....       盲公餅...即係老公餅 law...有段故想當年佢仲細時大家同一條村日見夜見以為佢係天仙最靚由細到大都想要娶佢做老婆所以決心繼成父 ...

嘩~~~係咪真架?????????咁再整出黎又硬又粉既老婆餅係老公餅?當老婆變左老公,老公變成又硬又粉,係咪您亂發upphone發出黎架,發到咁大呢焦都幾

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-2-2010 09:29 發表   仙女牌老餅.... 唔知點解諗起d個名有d想嘔....       盲公餅...即係老公餅 law...有段故想當年佢仲細時大家同一條村日見夜見以為佢係天仙最靚由細到大都想要娶佢做老婆所以決心繼成父 ...

仲有呀呢度有D睇唔明

佢來求婚啊邊個係唔係到個啊毛話佢係到仲企係你面前點知佢嚇了一跳個心頂唔順原來三十年光陰似牛車足之佢心臟病發一命歸天在死前

咩啊毛話佢係到仲企係你面前點解會嚇一跳?又唔係死左?

咩三十年光陰似牛車?

咁就死?易唔易D呀....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-2-2010 09:29 發表  

仙女牌老餅.... 唔知點解諗起d個名有d想嘔....

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:04 發表 見到老餅諗起舊式舖頭D老婆餅 唔知有冇老公餅既呢

盲公餅...即係老公餅 law...有段故想當年佢仲細時大家同一條村日見夜見以為佢係天仙最靚由細到大都想要娶佢做老婆所以決心繼成父業做餅要出人頭地同做一個全條村最好個餅用來求婚咁一學學了三十年終於做髐@個餅出來佢叫佢做老婆餅來求婚點知拿住件餅走到佢家門前拍門 唔拍由自好一拍走鱄荌琱禰X來開門問佢找邊個佢話佢來求婚啊邊個係唔係到個啊毛話佢係到仲企係你面前點知佢嚇了一跳個心頂唔順原來三十年光陰似牛車足之佢心臟病發一命歸天在死前比鱄蚖瘞琱繨鈥個餅叫老婆餅啊毛一頭霧水唔知佢講乜不過睇落個餅好好食一口吃了原來咁好食咁d個就係老婆餅啊毛吃了之後心中有感決定學餅一學學了廿幾年都做唔到個餅咁軟咁林做出來又硬又粉有日佢見到有個盲老行過心灰之下比鱄茠憎衪僮茠慾@咬之後有所感動立即淚流滿面原來佢係當年個餅佬再世為人d個盲佬問叫乜餅個超啊毛同當年一樣一頭霧水叫盲公快d走個盲公以為個餅叫盲公餅..... 死味. 想唔知老餅段故....

Kagagaga~~~Kagagaga~~ .......你 d 個典故 up phone 睇到我想 C o牙,不過係想o者...重頂得順!

癲度聽番o黎o架......粉餅??!

個餅佬o牙伯再世又變盲餅??好慘!因為前世睇中o尼個不懂情趣的o牙毛o牙! 後來又要咬番餅....Siu C Wor~~

個o牙毛做乜成日一頭霧水 ga~~....真係 ' 懵 ' o架佢!

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:49 發表   仲有呀呢度有D睇唔明   佢來求婚啊邊個係唔係到個啊毛話佢係到仲企係你面前點知佢嚇了一跳個心頂唔順原來三十年光陰似牛車足之佢心臟病發一命歸天在死前.............  

咩啊毛話佢係到仲企係你面前點解會嚇一跳?又唔係死左?

咩三十年光陰似牛車?

咁就死?易唔易D呀....

o牙毛即係個女仔...企o向餅佬面前o個個!(個餅佬話...妳就係o個個女仔??當堂嚇o左一跳 lor~!)

我諗舊時牛車係指交通工具....意思比人行得快呱...即係時間過得真係快o拉!(o吾知係o吾係o尼...??要問番四眼肥哥先知! )

粵語殘片o個 d 人都好快 C o架!

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:36 發表   唔要碟... 
  唔要碟........無o拉~!

發新話題