30 12
發新話題

超人8兄弟大電影香港7.22上映

超人8兄弟大電影香港7.22上映

http://hk.movies.yahoo.com/movie.html?id=mcl_superiorultraman8brothers
故事大綱

某天,橫濱出現奇怪的海市蜃樓。大伍(長野博 飾) 與兒時一起看超人電視劇的好友飛鳥(鶴野剛士 飾)和我夢(吉岡毅志 飾) 同時夢見自己化身成超人擊退怪獸。大伍還夢見生活在附近的人真正身份亦竟然是眧和時代的超人。正當大伍為著這一連串奇怪的夢而苦惱時,一位穿紅鞋的少女突然出現面前…

因遭遇到巨型怪獸,大伍攜手與超人梅比斯(五十嵐隼士 飾)擊退敵人。梅比斯的出現是要喚醒七位勇者,拯救地球。為了守護世界,大伍終覺醒變身成為超人迪加。目睹大伍變身場面的飛鳥和我夢亦同時被喚醒,變身成超人帝拿和佳亞,與迪加並肩作戰消滅了敵人。此時,大量黑影法師合體成巨型怪獸,令三人陷於苦戰。

早前大伍曾夢見的四位大叔也終於覺醒變成了超人,合力救出了梅比斯。八人合力發揮驚人力量,終把巨型怪獸擊破。世界再次回復和平!

咁遲先播,不過好過冇得睇..仲有唔知係唔係中文配音..
大怪獸格斗個套可能過多幾年都有得播..

引用:
原帖由 \\\XRT.玄/// 於 26-6-2010 19:20 發表 http://hk.movies.yahoo.com/movie.html?id=mcl_superiorultraman8brothers故事大綱某天,橫濱出現奇怪的海市蜃樓。大伍(長野博 飾) 與兒時一起看超人電視劇的好友飛鳥(鶴野剛士 飾)和我夢(吉岡毅志 飾) 同時夢見自己 ...
o甘就有機出 DVD lor~...正~!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

一早睇咗「老正」啦, 香港班友仲慢過東島長離!!!

引用:
原帖由 LouisLee 於 27-6-2010 00:53 發表 一早睇咗「老正」啦, 香港班友仲慢過東島長離!!!

香港班電影商係o甘gala~....o夷~...聖誕可能做埋大怪獸銀河傳說o番...可能又會出埋香港版DVD!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-6-2010 08:40 發表 香港班電影商係o甘gala~....o夷~...聖誕可能做埋大怪獸銀河傳說o番...可能又會出埋香港版DVD!
有廣告睇,果然真係中文配音..
正~

引用:
原帖由 \\\XRT.玄/// 於 27-6-2010 17:30 發表 有廣告睇,果然真係中文配音..正~http://www.youtube.com/watch?v=KLtO68yee84

粵語配音, 特別有親切感.

引用:
原帖由 綠寶210 於 27-6-2010 20:51 發表 粵語配音, 特別有親切感.

好似已唔係無記配音了 

雖然已經睇完豆豆版, 但係配咗廣東話感覺又係特別唔同, 有D返咗童年睇阿鄉個陣的感受。
好想同姪仔,細佬一齊入場睇.......

引用:
原帖由 LouisLee 於 27-6-2010 22:40 發表 超人8兄弟惡搞版:   http://www.youtube.com/watch?v=0A5ntpfv7QQ&NR=1

係戲院叫人看電影時關手機, 守禮貌的廣告哦.

引用:
原帖由 Athena 於 27-6-2010 21:49 發表 雖然已經睇完豆豆版, 但係配咗廣東話感覺又係特別唔同, 有D返咗童年睇阿鄉個陣的感受。好想同姪仔,細佬一齊入場睇.......
我都好想再一次感受o下超人於大銀幕o既感受!(第一次好似係哈努曼&超人兄弟)

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-6-2010 08:40 發表 香港班電影商係o甘gala~....o夷~...聖誕可能做埋大怪獸銀河傳說o番...可能又會出埋香港版DVD!

如果係咁就好了 , 不過8兄弟上映戲院我諗都吾會多...

祈求icon不要再叉包..

潛左水好耐啦

今日先再上返黎

其實大家唔好怨佢上得遲啦

話哂要同圓谷傾掂版權好浪費時間

同埋比起內地同胞

舊年先至有正式既佳亞vcd睇

我地算好嫁啦

不過呢套野既配音我就覺得差左d囉

點解係 8 not other numbers ?

引用:
原帖由 \\\XRT.玄/// 於 26-6-2010 19:20 發表 http://hk.movies.yahoo.com/movie.html?id=mcl_superiorultraman8brothers故事大綱某天,橫濱出現奇怪的海市蜃樓。大伍(長野博 飾) 與兒時一起看超人電視劇的好友飛鳥(鶴野剛士 飾)和我夢(吉岡毅志 飾) 同時夢見自己 ...
呢套片...臨時抽起o左無做~ ???!影都無 有無攪錯~~~

係喎, 點解呀, 近來又冇大片上.

幾日前我聽商台馮志豐個"一台好戲",先至有介紹過超人8兄弟咋喎.....
馮志豐重話希望會做埋超銀河傳說, 百幾二百個超人怪獸打埋一堆先至精彩咁話添。

引用:
原帖由 超人兄弟 於 31-7-2010 23:22 發表 呢套片...臨時抽起o左無做~ ???!影都無 有無攪錯~~~

係咪唔收得,上魖滮暾N落畫?

其實有上到,不過得好少戲院上,
所以沒有太多消息,
而家都出左dvd喇.

30 12
發新話題