30 12
發新話題

點解咸碟系有格仔既 ~ ?

點解咸碟系有格仔既 ~ ?

你講邊D先, 我睇嗰啲無嫁.

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 17-2-2011 14:12 發表
咁點解16歲可以結婚生仔, 但係唔可以睇三級片.(包括色情.片)

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 17-2-2011 14:12 發表
點解睇唔到嘅?

引用:
原帖由 kkeeleung 於 17-2-2011 14:23 發表 你講邊D先, 我睇嗰啲無嫁.

响大陸見到果D碟好多都有格仔GA BOR!佢地叫做一次性商品,用完就丟,大部份有格仔,D格仔有D厚,有D薄,咸又得、甜又得! http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTImQ87Rp20r7PTScegYmktf5Wl5TEjqJa5SVfnKInsxbUMLS1M

引用:
原帖由 kkeeleung 於 17-2-2011 14:26 發表 咁點解16歲可以結婚生仔, 但係唔可以睇三級片.(包括色情.片)
係WOR!!

引用:
原帖由 999 於 17-2-2011 14:57 發表 點解睇唔到嘅?

999兄 ~ 看到嗎 ?

http://www.youtube.com/watch?v=KDMeaeDsZuc&feature=player_embedded

引用:
原帖由 999 於 17-2-2011 15:05 發表 响大陸見到果D碟好多都有格仔GA BOR!佢地叫做一次性商品,用完就丟,大部份有格仔,D格仔有D厚,有D薄,咸又得、甜又得! http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTImQ87Rp20r7PTScegYmktf5Wl5TEjqJa5SVfnKIn ...

因啲碟睇落唔咸囉  !

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 17-2-2011 16:17 發表 999兄 ~ 看到嗎 ?http://www.youtube.com/watch?v=KDMeaeDsZuc&feature=player_embedded
唔該晒U兄!

引用:
原帖由 wwl36 於 17-2-2011 23:46 發表 因啲碟睇落唔咸囉  !
有格仔ga!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 17-2-2011 14:26 發表 咁點解16歲可以結婚生仔, 但係唔可以睇三級片.(包括色情.片)
因為 "做"  與  "睇"  係兩件事,  好比睇醫生係唔同於做醫生

但係都要睇過. 先識做.

邊個醫生"做"醫生前. 未"睇"過醫生呢! 

引用:
唔可以入戲院睇

可以喺屋企睇

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

引用:
原帖由 kkeeleung 於 3-5-2011 09:26 發表 但係都要睇過. 先識做鮁. 邊個醫生"做"醫生前. 未"睇"過醫生呢! 

kkeeleung兄見解真強........

馬賽克 Mosaic

引用:

馬賽克 Mosaic

,相傳,是天神遊戲王為開發人類的想像力,而傳授給人類的一種技藝。但早期人類只懂運用於建築上,以遮蓋瑕疵。隨著人類發明了另一樣偉大之物--照片後,開始有人用馬賽克遮蓋樣子抱歉的人物,隨後更廣被動漫、電影引用。由於天神將專利送給了人類,所以馬賽克也可以說是人類史上最偉大的發明之一,無論何時何地都可以無限制的使用它。不管原本的圖片是如何的溫馨、感人以及無害,馬賽克永遠都是可以幫助你將以上畫面化為鹹濕的、違法的、令人遐想的糟糕物。 

事實上,日本的AV色情事業是很蓬勃的,除了一般男女AV之外,還有一個龐大的男同性戀(男男)AV市場。這個和日本的歷史文化都扯上一定關係。

不只豉油碟,收費電視外購日本片段,Pubes及Anus部位有時用Mosaic遮蔽,卻有時又清楚得很。

法例上有無監管?有。日本就是將所有文化產品,包括影像和舞台等表演,但凡是會「露毛」Pubes
器官Organs的,便需要遮掩(即是馬賽克、或是被刪剪),所以日本「正規」AV是馬賽克版的,若然看到日本AV是無刪剪的話,這可能是透過海外(如美國)出版的。但馬賽克又有沒有嚴管呢?相信有看過日本AV的馬賽克都知道了。

一般來說,日本這個民族給予人們一個很傳統和受禮教拘縛的國度,但是內裡的面不為外地人所明解,就是在表面上日本社會保守,但骨子裡對「性」這個話題持表面保守但內裡開放的態度。很簡單的例子是,日本人很少會在陌生人面前袒胸露臂,但是日本家庭自小便喜歡一家人同浴,互相擦背。即是說,從小開始他們便對「性別」、「人的身體」等基本「性」題目,便不當作一種神祕和禁忌,但這只限於熟悉的人。

日本人另一些對「性」有關的看法倒與別不同的。例如去問日本女子有無曾經被人「性騷擾」(例如在電車內被摸),她們十居其九會答「有」,管她根本有還是無。這是因為她們認為若無遇過這些事,便被人覺得她們沒有姿色了。這亦反映在涉谷中,那些被AV星探看中的女子,都會被星探甜言蜜語所講中,拍下AV便拍下她們最美的一面云云。

另外,大家亦可以從日本傳統留傳下來的一些祭典,看到日本男性對自己身體的看重。在一些日本祭中,日本男人會穿「丁字褲」,甚至是一些裸祭,日本男人會赤裸身體,這是他們對身體的自然認同,和傳統神道教和武士道精神崇尚男人在寒水中裸體而不畏懼,是一種真正男人的表現。而據說在日本戰國時期至江戶幕府時代,由於年年征戰,行軍者中以男性為主體,男男有著曖昧關係亦從此衍生,從日本電影《御法度》可見一斑。所以日本男性在神道教仍然為主要信仰傳統的今天,對於男男曖昧關係亦有一定的容許度。

至於拍AV會不會易染性病?當然會啦。但是,正因為日本AV行業的蓬勃,AV從業者會認真的「建立」他們的事業王國。所以有一定的制度和規矩的,故此大多數日本AV男優交歡時(無論對手是男或是女)都會有用安全套。當然還有一些少數是冒險性行為,但是有人願看,便有人願做。

至於日本男女投入AV界,除了上述那些日本人奇特的對性態度原因外。金錢也是一個重要的因素。日本已經遇上超過15年的經濟低迷,經濟實在不如外國人想像的好,很多時人浮於事。如果看過《涉谷24小時》和《池袋色情男女》,這可以反映到一些日本青年為何會投入AV界。日本人都有貧富懸殊的問題,有很多從鄉間到城市的青年,無一技之長又缺錢,便被星探看中這點,用金錢利誘步入AV行列,男或女、無論是拍男女AV或是gay AV都有。至於他們有無羞恥心?但當人身無長物,又身在一個極具誘惑和自己不熟悉的地方時,羞恥心和吃飯哪樣重要?而且他們覺得自己在社會的低下層,又怎樣?有些則會覺得只要在偏僻家鄉的熟人看不到便無事(尤其是那些拍男男AV的少男),所以當這些「秘密」被爆破的一天,他們都會不甚好過。 

AVソхЕユヱ

有軟件可以解AV格仔!

從經濟方度看,加格仔可以增加就業,改善經濟(煲呔口吻)
首先,格仔要用人手加落去,即是等如閞創多一個職位.
其次,加格仔要用器材,即是器材廠商有生意可做.......
所以,加格仔簡直是刺激經濟,減低失業率的偉大創舉!(逃......)

引用:
原帖由 Ahming 於 4-6-2011 01:07 發表 從經濟方度看,加格仔可以增加就業,改善經濟(煲呔口吻)首先,格仔要用人手加落去,即是等如閞創多一個職位.其次,加格仔要用器材,即是器材廠商有生意可做.......所以,加格仔簡直是刺激經濟,減低失業率的偉大創舉!(逃.... ...
如果冇格賣得更好...

我喜歡格仔碟,四仔其實完全唔好睇!

那日本 stephy 又如何?  (由著衫嘅學生變唔著衫嘅學生)我就比較喜歡金x文子, 不她就只有這個形象較好。 早期的小x圓也很有演技!

30 12
發新話題