發新話題

好書介紹欄

引用:
原帖由 ar_woo 於 26-12-2007 17:32 發表   yes... thank you for your understanding and remembering that... plus, it's so cold that my hand's a little stiff now... not moving as fast as usual  getting old

食/飲翻d熱辣辣既野, 就咩凍都無哂架啦...

差不多要出門口搵食啦...坐多陣要消失了

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 celia 於 26-12-2007 15:05 發表   ar_woo我有個提議,不如叫吉澤小樽比張相比您做頭像成為您既new dream type吧..keke....

睇你地幾個講野真係好攪笑!

"吉澤小樽"個名好好聽呀! (Celia 犀利呀! )  "吉澤小樽"好襯 inabottle !

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

Lee 個 "好書介紹欄" 帖有咁多 posts, 超人兄弟緊係眼大睇過龍 , 無睇倒小些些在#134個 post , 而家再 post過先 :

引用:
原帖由 Shiawase 於 25-12-2007 23:44 發表     , 超人兄弟的手繪咭片好靚 &colourful ! ooo! (我想問 o下 典解 超人兄 張咭片唔係 "超人" 幅畫麗o既?   咭片上面的小朋友典解好似好嬲咁o既?  邊個激親佢呀?

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

見超人Brother post得咁開心,我都想介紹一下當年都出得唔錯的玩具雜誌"玩具王",可惜只出了18期,其後變成"玩具誌",但好像較遜色

引用:
原帖由 kitsir935 於 27-12-2007 10:16 發表 見超人Brother post得咁開心,我都想介紹一下當年都出得唔錯的玩具雜誌"玩具王",可惜只出了18期,其後變成"玩具誌",但好像較遜色

我見倒有一本有叮儅, Q太瑯, 怪物小王子做封面呀!    

引用:
原帖由 Shiawase 於 27-12-2007 09:53 發表 Lee 個 "好書介紹欄" 帖有咁多 posts, 超人兄弟緊係眼大睇過龍 , 無睇倒小些些在#134個 post , 而家再 post過先 :      

hihi SKPB 小些些,唔好意思o牙.. .唔好意思o牙...sorry!! 真係眼大睇過龍tim..o卦住貼相係o甘分享 ( 好句  )..係o甘衝都睇唔到你個貼tim...sorry!

首先多謝小些些你讚賞...又要講多次...我o尼o的所謂自畫o吉片好失禮..真係失禮死人.. .人o地咧嚓H手就掉o架o拉...我覺得好多人係睇唔起自畫o吉片...試過有人收到表情古古怪怪o甘... 又有o的人收到話...: 你第時會出名o既... ( 心入面講...等o下o拉你..公仔紙 )....雖然我唔係o的出名o既人...但難保佢會遇到一o的出名o既人比自畫 name card 比佢....o甘就真係失禮o西...重失禮過我!!    但我諗住同 old cake o的 好友飯局..佢o地可能會鍾意o尼o的自畫o吉片...所以小弟獻醜 lu...因為我都鍾意收到o尼o的自畫藝術...有人o地親畫筆跡...好有誠意!!唔好見怪

o吉片入面個小朋友仔係小弟o既自畫像自畫造型o黎...,代表我o既童心永存...則面有團火代表有 ' Heart '( 對人對事都要有heart )至於點解嬲爆爆係佢覺得現實好嬲...對現實佢覺得好唔公平 lor..所以如此!

其實我都有畫超人自我造型....不過送o左比朋友..hee..hee.

最後真係要多謝 old cake net gd fd SKPB Shiawase 小些些讚我...我覺得好光榮自豪.. ( 好友讚我實開心o架 )

P S : 同埋收過我 name card o的好友我都要多謝佢o地...coz,..佢o地好開心o甘監硬收o左 ( 表面上 )

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 kitsir935 於 27-12-2007 10:16 發表 見超人Brother post得咁開心,我都想介紹一下當年都出得唔錯的玩具雜誌"玩具王",可惜只出了18期,其後變成"玩具誌",但好像較遜色

Kitsir bro 睇到你 post o尼o的雜誌好好好開心o牙...好想睇o下...o個陣時我都冇買o尼類型雜誌..o拿,下次飯局預埋佢o地o牙o的..........雜誌 ( 但唔知點解唔買o咼...諗番起都幾得意...其實o甘樣証明我o個陣時唔係o甘玩具人lu...打o下遊擊o甘...即買o下唔買o下o甘....  )

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-12-2007 10:41 發表     hihi SKPB 小些些,唔好意思o牙.. .唔好意思o牙...sorry!! 真係眼大睇過龍tim..o卦住貼相係o甘分享 ( 好句  )..係o甘衝都睇唔到你個貼tim...sorry! 首先多謝小些些你讚賞...又要講多次 ...

! Thank you for your long reply, good friend 超人兄弟 

So you were 眼大睇過龍? it's ok ok ok, not a problem   (next time, 記住矇埋對眼先至上 oldcake.net , 咁你就唔會眼大睇過龍!     )

o吉片入面團火代表有 ' Heart ', 好岩! 好岩! 因為 超人兄弟 真係好有 ' Heart ' !

You said 其實都有畫超人自我造型, 不過送o左比朋友, did you take a picture of it before you gave it to your friend? Why don't you post a picture of it up here, I am sure a lot of us oldcakes would like to 欣賞呀!

You are very "him"! ha ha, I don't think 收過你做的 name card 的好友 were "監硬好開心地收"  , I am sure they're all very happy to receive your very pretty name card

引用:
原帖由 Shiawase 於 27-12-2007 11:47 發表   嘩! Thank you for your long reply, good friend 超人兄弟  So you were 眼大睇過龍? it's ok ok ok, not a problem   (next time, 記住矇埋對眼先至上 oldcake.net 媧, 咁你就 ...

SKPB 小些些...,你真識安慰人 果然係我好朋友!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-12-2007 12:03 發表   SKPB 小些些...,你真識安慰人 果然係我好朋友!

不是安慰你 ,我講既係真的

引用:
原帖由 Shiawase 於 27-12-2007 12:09 發表   不是安慰你 ,我講既係真的

Sweet!!!唔使食糖水o拉

Mu 日本雜誌

介紹不可思議的事

ufo,麥田圈,古文明,超能力人...等

inside

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-12-2007 13:56 發表 Mu 日本雜誌 介紹不可思議的事 ufo,麥田圈,古文明,超能力人...等 inside

記得第一次知依本雜誌係因為雲海
不過我對MU古文明有興趣啲

呀...唔好意思...

介意我問個問題嗎, 超人大哥?

SKPB點解呀???

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 27-12-2007 19:30 發表 呀...唔好意思... 介意我問個問題嗎, 超人大哥? SKPB點解呀???

sorry, 超人大哥 seems busy at the moment (with Celia? ), and bro聰洛多薩比  is eager to know, so I hope he doesn't mind my answering:

SKPB = Super Kawaii Pretty Beautiful

(I think PB was invented by Shiawase, then 超人大哥 improved it becoz he thinks celia deserves even more than that)

(pls correct me if I'm wrong, 超人大哥)

引用:
原帖由 阿誠 於 27-12-2007 19:12 發表 記得第一次知依本雜誌係因為雲海不過我對MU古文明有興趣

阿誠 bro...我不是在雲海處得知的!多年前是朋友告知的...

如你對古文明有興趣,可多些研究...很有趣的...但可能你研究幾十年也是個謎也不定 遲些我或者可以介紹一些書給你....

引用:
原帖由 ar_woo 於 27-12-2007 20:47 發表   sorry, 超人大哥 seems busy at the moment (with Celia? ), and bro聰洛多薩比  is eager to know, so I hope he doesn't mind my answering:   SKPB = Super Kawaii Pretty Beau ...

No...ar_woo bro...其實 SKPB 係我o地幾個( Celia,Shiawase & me )共同搓o下搓o下 搓出o黎o架~~~

其實而家 old cake net 三貜嶀x經同時擁有o左o尼個銜頭...( SKPB Shiawase,SKPB Inabottle,SKPB Celia )你o既吉澤小樽都係o架... 開唔開心o尼~ar_woo bro

同kitsir一樣, 奇俠都係玩具王支持者.本書內容真係好豐富.係物超所值刋物.奇俠亦有寄信去玩具王信箱.鐵人28封面同六神合禮封面個期.會發現到奇俠手跡

呢本亦係奇俠珍藏之一

引用:
原帖由 奇俠2007 於 27-12-2007 22:06 發表 同kitsir一樣, 奇俠都係玩具王支持者.本書內容真係好豐富.係物超所值高.奇俠亦有寄信去玩具王信箱.鐵人28封面同六神合禮封面個期.會發現到奇俠手跡   http://i209.photobucket.com/albums/bb26 ...

引用:
會發現到奇俠手跡

何解o尼奇俠兄?!莫非你有寫文章於此?!

發新話題