32 12
發新話題

政府大球場

政府大球場

相信中意波鴽A,一定鬗j球場留低過不少快樂鵀^憶,例如:大聲吶喊,買冰凍酸木瓜,雞],甜茼,睇球星/明星......

大家有冇d係舊大球場發生的往事分享?

又有冇舊大球場的照片分享?

我最記得當時的聯校運動會都在大球場舉行
最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

引用:
原帖由 任因玖 於 25-2-2009 22:35 發表 我最記得當時的聯校運動會都在大球場舉行

我中學陸運會每年都响大球場舉行

我小學運動會都係大球場舉行,我記得廁所要行落地下,老師仲叫我地要小心唔好仆親自!當時跑道仲係到,重建後就拆了,受到好多學校批評

【轉貼】1:99 女神梅艷芳

引用:
原帖由 Diamond 於 25-2-2009 15:55 發表 相信中意波鴽A,一定鬗j球場留低過不少快樂鵀^憶,例如:大聲吶喊,買冰凍酸木瓜,雞],甜茼,睇球星/明星...... 大家有冇d係舊大球場發生的往事分享? 又有冇舊大球場的照片分享?

【轉貼】1:99 女神梅艷芳

1:99 音 樂 會
日 期 : 24/5/2003 (Sat)
時 間 : 5:30pm - 10:10pm
地 點 : 香 港 大 球 場
門 票 : 精 裝 紀 念 愛 心 券 票 價 分 $1000, $400, $250
善 心 門 券 票 價 為 $250, $100, $50

http://www.56.com/u41/v_MTM2ODk5MjY.html

我都係,中學陸運會o係政府大球場舉行,中一第一次入去,真係覺得好大,好多座位

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

引用:
原帖由 任因玖 於 25-2-2009 22:35 發表 我最記得當時的聯校運動會都在大球場舉行

聯校運動會 ?????

咦.......東華三院校友喎

我係高達fans,不過只鍾意0079 only

引用:
原帖由 歌星 於 26-2-2009 16:08 發表 聯校運動會 ????? 咦.......東華三院校友喎

唔係..............係天主教聯校運動會

最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

引用:
原帖由 任因玖 於 26-2-2009 19:57 發表     唔係..............係天主教聯校運動會

哎呀..........瘀左添

我係高達fans,不過只鍾意0079 only

我細個時,就住係正苦大球場旁邊.................山上面,坐係山邊就有波睇,不過當時太細個,未識睇波,不過阿媽帶我地去睇"嗚金收兵".

引用:
原帖由 任因玖 於 26-2-2009 19:57 發表     唔係..............係天主教聯校運動會

我讀間中學(男校)係九龍區, 極其量只可以去旺角場攪陸運會, 後來我地呢班運動員太生性, 幾個級別 4x400 都跑到超哂班, 100 / 200 又出左個學界飛人(當年計 200 跑 23 秒之內), 上到 division 1, 可以係灣仔運動場攪陸運會, 灣仔運動場係當時唯一一個全天后跑道(即係紅色的跑道, 果陣叫做 titan 跑道)

未曾改建的政府大球場, 始終緣慳一面

引用:
原帖由 celia 於 26-2-2009 11:37 發表 我都係,中學陸運會o係政府大球場舉行,中一第一次入去,真係覺得好大,好多座位

你就好啦, 政府大球場

引用:
原帖由 安佑 於 28-2-2009 05:25 發表 我讀間中學(男校)係九龍區, 極其量只可以去旺角場攪陸運會, 後來我地呢班運動員太生性, 幾個級別 4x400 都跑到超哂班, 100 / 200 又出左個學界飛人(當年計 200 跑 23 秒之內), 上到 division 1, 可以係灣仔運動場攪陸 ...

咁您跑步咪好勁?而家仲有冇keep?

引用:
原帖由 安佑 於 28-2-2009 05:26 發表 你就好啦, 政府大球場

您都可以去當時唯一一個全天后跑道既灣仔運動場丫

我鬗j球場重建前,及重建後,都有去睇波.

舊大球場,好港式,好多設施都係用實木同埋鐵做,而大部份座位都係露天,即係,睇波鴽A,會有可能被猛烈太陽晒,或比雨淋 ,而由於設計關係,你會好容易見到足球評述員(即係講波佬 )坐果間房,近距離見到何老鑑,阿叔林尚義等等做直播,幾得意

而新球場就先進好多,設計全天候,冇禁易淋濕身,同埋多d餐廳選擇.

引用:
原帖由 celia 於 28-2-2009 13:38 發表   您都可以去當時唯一一個全天后跑道既灣仔運動場丫

到可以係灣仔運動場攪陸運會果年..............我已經岩岩畢左業啦
我唔係跑, 因為學校大把人勁過我, 我係玩 discus, 因為全學校無人玩得好, 大件頭嘅又無技巧, 成日踩出界, 所以咪叫我兼壬埋囉, 雖然囉唔到獎牌, 但係都入左最後 8 名而且唔係最尾, 以當年鋼條的身形 (當年的中學生運動員, 我踢波同打排球架, 肥得去邊丫), 擲贏左成班手瓜粗過我小腿的鬼仔 (年齡係鬼仔, 樣貌係鬼佬, 有唔少係成臉鬍鬚), 唸番地都覺得算係巴閉囉

7,80年代去大球場睇波好多時都要買定飛, E+?  唉....鬼影都冇隻~~

引用:
原帖由 chanrusty 於 10-3-2009 16:59 發表 7,80年代去大球場睇波好多時都要買定飛, E+?  唉....鬼影都冇隻~~

咪係!

引用:
原帖由 Diamond 於 25-2-2009 15:55 發表 相信中意波鴽A,一定鬗j球場留低過不少快樂鵀^憶,例如:大聲吶喊,買冰凍酸木瓜,雞],甜茼,睇球星/明星...... 大家有冇d係舊大球場發生的往事分享? 又有冇舊大球場的照片分享?
有.我的相片是80年代中的香港政府大球場,你懷念嗎?認得相中人嗎?明星足球隊.那時的球場全是石椅.且沒有椅背.....坐得十分不舒服

引用:
在80年代中的明星足球隊在大球場全體合照.那時還流行Diadora 和 Puma..但現在二隻名牌都已.....江河日下了......時移勢易囉.........

32 12
發新話題