發新話題

傻瓜伴我行

引用:
原帖由 WK1959 於 23-9-2010 09:27 發表 原來K兄睇相都得!

K 兄在酒店大堂閱人無數經驗老到一望便知龍與鳳, 比他法眼睇上一定走不出他的祿山爪....

引用:
原帖由 Kendama 於 23-9-2010 13:38 發表 原來係空歡喜一場 ...     走來又走去又嫌辛苦 ... 咁係咪要梳起條緶 ar ...  

梳起條緶...都話我個條係馬尾....講過好多次嗱

乜野空歡喜... 你的歡喜在於我捉唔捉伊人.....唔玩伊人可以玩其他...猜皇帝, 何濟公, 紅綠燈都得 WOW...

引用:
原帖由 Kendama 於 23-9-2010 13:40 發表 呵呵 ... 係用黎專 'arc' d 四眼肥仔架 ...

咁你有無 "ACR" 過虎榮兄 D ......天下四眼肥仔不獨我一人.....  不過四眼浪子GA 肥仔..可能獨我一人.

引用:
在中國館「腳下」的港、澳、台主題館都很受大陸人歡迎;香港館在三者中完全看不出有何特色 ...

如果香港有特色...就唔洗四維都只有芬蘭, 泰式, 按摩. 應該有好多香港式按摩浴室..  你試唔試吓..先生有無 mark 開邊個....

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 Kendama 於 26-9-2010 06:59 發表 成隻狼咁 ... 鞭也好,馬尾也好 ... 你唔係話考慮年尾前去左佢咩 ...? 伏 lay lay 都幾好玩 ... Tiger Glory 既浪同你既浪唔同 ... 佢係浪漫既浪 ... 你係獨一無二、會負責任既浪子既浪 ... ...

祿山之爪比狼更甚 馬尾將 剪...下次見面會是全新形象的四哥了.

伏 lay lay.... 你壞啦...成日諗住 lay lay...lay 人好嗱..千其唔好比人lay.

引用:
原帖由 999 於 26-9-2010 14:09 發表 你D句話我諗起當年在八達嶺登完萬里長城,坐返入車時,導遊同我地講左兩句野:沒登過長城的會"終生遺憾",登過長城的就會"遺憾終生!"哈哈!異曲同工,很有意思!   對於內陸徧遠地區的遊客,到上海的旅費可能& ...

終生遺憾...遺憾終生也好....有時回看中國近百年歷史身為中國人....他們有幾多機會見到中國而外的世界. 唔好講佢地...我初到外國連水龍頭都想了半分鐘才知如何開啟.  無野...發吓 upphone jac.

引用:
原帖由 Kendama 於 26-9-2010 23:06 發表 餅友龍應台   請問你是她嗎?  

龍應台?? 她來過溫哥華演講...我在電視聽過佢演講. 是餅友???

引用:
原帖由 East 於 26-9-2010 17:17 發表   其實, 我已經去過兩次世博, 一次是N年前去漢城, 一次是早四年前去日本(愛知) 只是在中國搞有點情意結想去見證下吧......   不過, 當我問完我上海的朋友有無去看上海世博後, 我就決定不去了。因 ...

東兄你去過漢城 expo....我沒有不過有個好友送了一套漢城 expo 紀念pin 比我好靚...唔知你去個時有無見過

我只是去過 expo 86 因為在溫哥華  仲有好鍾意 expo 70.

引用:
原帖由 East 於 28-9-2010 11:20 發表   因為我地係20世紀少年"朋友"們嗎!!          

好奇怪...當時只有六歲也沒有到過當地參觀. 只是當時睇過相片同電視之類....

引用:
原帖由 Kendama 於 29-9-2010 18:26 發表 有冇諗過 keep 住 d so,然後剃個光頭示人? 壞得過你?Go get laid tonight la ... 到今時今日,k 經常要 figure out 究竟酒店 d 洗手盆同浴缸既 stopper 係點 operate 既 ...! 乜花款都有 ... d ...

小弟...d so 唔好提...一個字無. 光頭是我好想不過....我個頭型好岩"慘".....

sorry 小弟今晚唔得間.... 你自己出去比人...

引用:
原帖由 East 於 29-9-2010 21:22 發表   EXPO 70 是咁多界EXPO最有名的。包括美國館展出剛剛由太陽神11號在1969年從月球拿回來的月球石!!

我記得當年新聞有講.

當時的 Pavilions 設計好前衛好有性格. 可能是這原因令小弟不忘.

其實之後在1985日本都有一個築波博覽會,  唔知東兄有無印象?

唔知係唔係d當年的展品? moon rock?

Posted Image

Posted Image

引用:
原帖由 Kendama 於 1-10-2010 00:40 發表 咁又話「冇 」... 咁又話「好想不過」 ... 咁你想點呀?   咁你邊晚得閒 jac ... ?

乜你唔叫我 keep 住 d so ???? 我無乜 so 啊ma...

我 d 排 都唔係好得間 wor...梳lee. 你自己出去搵食呢

引用:
以色列館 - 心儀的主題館之一,奈何人龍太長

咁以色列館有無睇到....我想知佢地有d乜野展出...

引用:
原帖由 Kendama 於 1-10-2010 01:34 發表 印象中你有留 d so 果喎 ... 剃晒啦 ...    咁 ... 等你得閒先啦 ...    

你係唔係睇錯地方...有 so  我找條腳毛都無.... 

唔好等我....我收心了   每晚要12:00 睡. 浪子個位留番比你....我準備退休.

引用:
原帖由 Kendama 於 1-10-2010 02:11 發表 我就係好想知佢地有d乜野展出 ... 仲有,英國館好正但入唔到 ...    ... 考慮緊再去一次試試 ...   咁係我老花啦 ...   (明明記得你有 d 二撇 so 喎;得閒摷番 d 相 check check 先) & ...

K 兄成日去上海 ...世博就尼完畢...

你唔係老花....因為小弟好想有 SO 所以常常在頭像中加 SO...嗱下次唔好信相. 睇咗版先好叫唔係來到後悔...要定唔要好

我12:00睡是自發性 WOR....乜你有人要你12:00在床上出現咁好呀. 咁你E+仲 oldcaking? 在床上 oldcaking?

咁浪子個位比邊個好...只有你勝任. 成日都四維走.....

引用:
原帖由 Kendama 於 1-10-2010 02:36 發表 10月中會上去 ... 天口涼、入園人數不超 45萬既話就唔駛考慮 ...   不嬲都唔信相 ... seeing is believing 嘛 ...   家陣係 jet lag 尾 ... 有時傍晚瞌左夜晚會好精神 ...   四維 ...

國家須要你幫忙....你去多幾次增加入場人數...好過篤數比人發現做假唔多好

夜晚會好精神.....咁去夜總會...個到好多人都瞓唔著...同是天涯人.....

咁四維走叫浪人...咁你是...浪人中的浪子

引用:
原帖由 Kendama 於 1-10-2010 02:58 發表 直覺上國家唔篤數就奇 ... 孤寒 k 點會幫襯銷金窩 ar ... 浪人中的浪子 <--- 咩黎架?

比人知都唔好比人見 知都唔好漏國家機密....好大罪

銷金窩可解一夜之愁 wor.... 唔係幫唔幫襯...你唔幫襯因為錢.... 即係唔孤寒就幫襯....應該是人覺唔覺悟同 孤寒無關 wor...

"浪人中的浪子" 就係在浪人中的一個浪子....law.

去食飯.....遲d再傾.

引用:
原帖由 Kendama 於 1-10-2010 03:36 發表 解一夜之愁可索 k ,又何需風花雪月呢 ... k 自幼於同儕間口若懸河,異性面前就木納於言、溝極唔通 ... 咁既款,點繼承你浪子衣缽呀,四兄? 要 zzz 啦 ...  

索 k...你有咁嗜好... 好 wor...你個鼻同你 "格 la 底" 都好近...悶就舉高隻手索吓幾好 K 兄....

咁唔洗怕有邊個第一次會掂....浪浪吓你就慣.

引用:
原帖由 Kendama 於 2-10-2010 03:50 發表 隔左件衫聞唔到 wor ...  

乜你唔係有透人的 "味" 力....

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 01:30 發表 2010 大陸最新科技產品   有冇餅友睇到或估到圖中的儀器是甚麼?   http://i560.photobucket.com/albums/ss50/brucechiu/22-11.png         (貼士:該儀器由紅外線驅動) &n ...

咁大隻字...寫明...點.... 你問.....仲有成支圖.....

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 01:35 發表 正常人唔會諗到用咁大部野黎點下嘛?

你都識講正常....當今國內發展已超人速度..你話正唔正常...  

不過都好環保jac...唔洗用火柴...又唔洗用膠做打火機....又減少廢物. 中國太多廢物了 . 都係由正面d 去想... 

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 01:47 發表 唔係雅~~~ 呢舊野環保???唔講其他,鋼材都用唔少 bor !?再睇睇佢攪左咁多野之後個效率 - 聽打靶都得啦!!!

你地話要環保....上有政策下有對策...咁佢不論任何方法地去比個結果你睇. 大人要睇成果. 不穿褲子也要原子...你聽過嗎?

你講開正唔正常...比你睇吓有無人會帶d部野去行街...你估唔估到係乜?  如果無佢你都無 d 個帖...

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 01:56 發表 呢部係遠古年代 DC?

1975 傻瓜伴我行

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 02:10 發表 75 年已經有發展成熟既 SLR 機 ... 呢部係咪 DC jac?   背景 Kodak Building 係美國邊度? 

yes...kodak 最早的研制品. 網上料真假自己定.

http://www.geeksaresexy.net/2008/05/08/worlds-first-digital-camera/

http://www.kodak.com/US/en/corp/ScienceTechnology/fastFacts.jhtml

Ahhhhh the 70′s… the decade where the first Star Wars movie was released, where afro haircuts where all the rage, and where the first digital camera came into existence. Yep, you read that right! In 1975, Kodak released the world’s first digital camera prototype, a clunky-looking device that used casette tapes as the medium to store pictures. Each photo took 23 seconds to snap, producing a 100-line black and white image that could only be displayed on a television set. No wonder why it never became popular.

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 02:15 發表 自動散熱大廈?  

雲?

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 02:21 發表 呢件野唔只係傻瓜,直投係笨蛋 --- 點可以「伴我行」呀?不過,冇佢就可能冇今日既傻瓜伴我行 ...

咁都受不了....有d更難頂都要伴我地行一世.... 行行吓就慣....都要面對...

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 02:22 發表 蝦 ... 你下下都要踢爆 wor ...   zzz 啦 ... 聽日仲有好多野要做 ...

.......我無野做. 公司好靜...sorry 無心踢爆  我錯...我錯....

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 02:27 發表 無野做,有糧出 ... 發達啦你 ... 你公司請人,通知聲 wor ...

裁員...就有...請人..

發新話題