發新話題

小流氓/龍虎門

小流氓/龍虎門

禰i能唔講E本{完再{r典啊? 尤其係最正屪a人:火云邪神!

陳傲雲比起火云邪神,唔論武功,只談背景、遭遇、命運因性格,藢說H

個白痴咪係玉郎囉!

個原因應該係為"谷書"。

引用:
原帖由 karmenv3 於 29-9-2006 02:46 發表 唉!我如果無記錯,我曾經在一編玉郎專訪中,記得王玉郎曾埋怨張萬有做龍虎門主編時,貝w整瓜王小龍,我唔敢sure係唔係張萬有,有無高人指點及更正,Thank You!
But Jademan is the Boss! This means either he did not care less or he's the decision maker at the back! After all, who's the general??所以,繷ㄚY玉郎嚙龤IIt's an unforgiven fatal error

宜家奰s虎門重寫同舊鴾鞢A大家藢說H

將王伏虎改為失憶後變髐賳t使...唉、都唔知為乜?不如將火云邪神改為東方無敵鼣孕J咪重好睇!@#X%^$@!!

引用:
原帖由 karmenv3 於 18-10-2006 00:59 發表 王小龍係配角,石黑龍係大配角,王小虎係大大配角,仲有Й好睇,金羅漢又無性格又無霸氣,人物又多又亂,似大公司人事關係勾心鬥角故事,多過似警惡挫奸故事,失敗,火雲邪神同東方無敵的鬥智橋段又自圓其說 ...
我~覺肉狼想將本書學日本漫{橋段,可惜啊?!眼高手低。再加上本地實在冇人才(港產片冇人睇已是好例子);而阿肉狼個心又回復當年炒股之"庸",放眼全[市{實屬過份遠大,根本就欠 focused。史學家言:[color=Red]重蹈歷史之錯,不足為奇。看古今歷代君臣之政績興衰演變,累錯累犯,便一目了然。

[quote]原帖由 SuperFriends 於 22-10-2006 03:29 發表 大家記唔記得李小龍曾經係『小流氓』出現過? [/quote Yesssss, he was with LAU, KWAN, CHEUNG on one line against the LITTLE RASCALS. Bruce suddenly encountered a heart stroke and failed during the fight.

独眼龍,四眼明,光頭星,黑仔傑

引用:
原帖由 karmenv3 於 26-10-2006 00:07 發表 好似係為左小麒麟而和龍虎門結怨
蝦!你真好記性!仲有 Brandon Lee 介入添!

引用:
原帖由 甩得古 於 27-10-2006 03:05 發表 係張萬整瓜王小龍鵅A狴伬托螺ㄕh餘,當時小龍死唔死都係佢決定架啦.......
Agreed, as I have mentioned earlier.

Remember? 火云邪神除鱄县麙かS別黑仔。有冇留意?

卄幾年前縂覺得火云邪神非由徐少強扮演不可,但近5至7年V,古天樂才是我心中最理想人選。 各位看官點睇?

引用:
原帖由 SuperFriends 於 28-10-2006 02:47 發表 好似唔係Brandon Lee,應該係伊魯山度?
True, Inosanto was there, but Bruce Jr. was also there. Have a look.

發新話題