發新話題

我最最最喜愛日本漫畫家

我最最最喜愛日本漫畫家

知道實在太多所以可以揀三個o何~~~

1) 手塚治蟲 : 手塚老師真係可以前無古人後無來者o黎形容佢...,造型獨特,面相可愛,故事豐富,產量超人!!

2) 鳥山明 : 鳥山明老師角式造形廣...每每令人驚喜,畫功無容置疑!!

3) 窪之內英策 :.....三個字o黎形容 ' 畫太靚 ' !!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

各位...你o地可以分享一些心得你為何喜愛這位漫畫家?!

引用:
原帖由 cmlwts 於 5-12-2007 11:53 發表 太多太多. 但本人熱愛的. (1). 荒木飛呂彥,只有一部"JOJO",巳經第七代.第一,二代波紋,接著替身.情節豐富.但好多人不喜歡.主要暴力掛. (2). 宮下亞喜羅,"魁!男塾",睇到熱血奔騰.飛鳥出陣時個句"男兒死生是閒事 ...

荒木飛呂彥老師的"JOJO"我o岩~~~ 最鍾意空蔞個part...白金之星  ' 勁 ' !! 都幾誇張...有成60幾本

"魁!男塾" 真人電影就似就o黎做...

引用:
原帖由 cmlwts 於 5-12-2007 11:53 發表 太多太多. 但本人熱愛的. (1). 荒木飛呂彥,只有一部"JOJO",巳經第七代.第一,二代波紋,接著替身.情節豐富.但好多人不喜歡.主要暴力掛. (2). 宮下亞喜羅,"魁!男塾",睇到熱血奔騰.飛鳥出陣時個句"男兒死生是閒事 ...

荒木飛呂彥老師的"JOJO"我o岩~~~ 最鍾意空蔞個part...白金之星  ' 勁 ' !! 都幾誇張...有成60幾本

"魁!男塾" 真人電影好似就o黎做...

引用:
原帖由 actionkamen 於 15-12-2007 00:03 發表 高屋良樹 — 對佢又愛又恨!強殖裝甲幾時至結局呀?

畫足o甘多年...服o左佢!!

引用:
原帖由 高立 於 5-12-2007 10:06 發表 1) 手塚治蟲 : 唔使講, "漫畫之神" - 影響鬙H後好多日本漫畫家, 甚至荷里活編劇 2) 池上遼一 : 畫功靚, 人物突出, "男組"至正.  3) 藤子F不二雄 : 淨係一個 "多啦A夢" 已經唔使做 (即使佢都唔 ...

井上雄彥有套新作叫' REAL  ' 好正!!

see.....http://us.yesasia.com/b5/PrdDept.aspx/code-c/section-comics/pid-1005146044/

引用:
原帖由 koala 於 29-12-2007 11:03 發表 最愛松本零士

松本零士老師畫o的太空船入面係好多圓版儀器 ...特色之一!!

引用:
原帖由 fumoon 於 29-12-2007 18:21 發表 高橋留美子

o甘 fumoon 兄...,犬夜叉你鍾o吾鍾意??!

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 26-2-2008 08:31 發表   好怕回呢d post,因為太多.... ,紅色係最鐘意既   1. 松本泉 - Orange Road 2. 桂正和 - Wingman 3. 高橋留美子 - 收獲星的小子們,相聚一刻 4. 安達充 - Touch 5. 高橋陽一 - 足球小將 ...

我都知好為難大家o架o拉...實在係好多非常好o既漫畫家.....

發新話題