75 1234
發新話題

舊陣"時"廊畫 (小時候或年輕時作品大募集)

引用:
原帖由 East 於 1-6-2009 21:47 發表 這是小弟24年前的作品, 是用Poster Colour畫的. 裡面畫了N咁多個日本特攝英雄. 你地認得幾多個英雄人物呢? 又數唔數到共有幾多個特攝英雄呢?   現在這張畫己經不在我手了, 因當年我個死檔要整家移民加國, 我 ...

東兄o尼幅大作都好齊人o下~!堅o牙~!

用o左幾多時間鬥o尼~?!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 East 於 3-6-2009 21:25 發表   咁耐世紀唔記得用o左幾多時間鬥了.......   肯定超過兩日!!   都好齊人o下, 你又數唔數到共有幾多個特攝英雄呢?

數?!無問題~一兩二三七六五..........數o吾到o番!

厘埋o個 d 典數o牙....大佬~你玩我o羊!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 3-6-2009 22:19 發表 我中一時的塗鴉.

$$兄的夢中情人?!

中一畫都好高水準o下 gala~!

引用:
原帖由 East 於 4-6-2009 09:29 發表   你就好哪間唔中寫大字.......我已經N年無畫畫和砌模型了 !! 書法我都學過好短時間, 我是讀Design時學的. 那個阿Sir就是寫港島線地鐵月台內各站名大字的. 他當年很後生. 現在應該年紀唔細 ....  

我幾鍾意你阿 Sir D 作品~! 有字氣~!

引用:
原帖由 East 於 4-6-2009 10:04 發表   我都覺得好正!! 有氣勢但不浮誇!!   超兄你的漫畫功力幾時拿出來發功呀? 有什麼 舊陣"時"作品快快分大家分享下哪!!

我 d 家o的劣作 do o吾惦....何G舊 C o個 d..?!

等我有勇氣 d 先 lah~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 6-6-2009 00:15 發表  

如果東兄同超兄唔再出多 d 作品...小弟 ...超兄唔好再唔出手...小弟見過你的功夫...

Ayiya~....我個畫袋o吾知放o左o向邊...M極 do Mo吾到o牙...四兄!

引用:
原帖由 虎榮 於 6-6-2009 01:23 發表   系呀!我都見過兩位d功夫,真系高手黎架!快d同大家分享鵂鴗j作啦!

虎榮兄你係高手之中o既高人就真~!

引用:
原帖由 LouisLee 於 7-6-2009 10:45 發表   一薑S要駛一大筆, 二薛硭N天份, 三螺怞n黻窱e老師龍子鐸舊年都仙遊埋, 唔搞咯!!!

香港其實重有多好o既國畫老師!

就講我偶像 ' 羅冠樵 ' 老師o甘.....佢重好健康o向度!

引用:
原帖由 East 於 6-6-2009 08:42 發表 大家咁高興就 post 另一張小弟廿多年前的幪超 Q版畫! (當年只得十個幪超 + 甲蟲女)   小弟也希望多D餅友一起參與分享舊陣"時"作品!!  

東兄o尼幅好 cute~! 重要甩鞋 tim....siu c~!

引用:
原帖由 East 於 8-6-2009 09:19 發表   畫工了得唔敢當, 小弟只是想拋磚引玉. 在OLDCAKE中臥虎藏龍餅友還有很多未暴光呢!      

講得無錯,絕對認同!

Oldcake 真係高手如雲!

引用:
原帖由 East 於 8-6-2009 21:10 發表   超兄高手, 幾時先發功出"蕉"呀?

東記,等我M到個畫袋先 lah~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-6-2009 01:51 發表 畫袋先....記得要環保袋   東兄...你都知超兄係高手....他已經出了招.....不過在 "心中" 我地太水皮見唔到 jac..... 他連個袋都可以畫出來...你諗他有幾高招.  他一定邊區的高人.  話唔定 ...

係就好o牙四兄....點石成金,畫o野變真! (不過要練好手畫先....如果o吾係畫出o黎變真 do 無用! )

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-6-2009 08:10 發表   畫虎不仍反類犬.....

o米就係~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 10-6-2009 04:32 發表 類犬都好...過無. 比多 d 時間你....你唔好唔記得你有樣野係我手......唔係我幫你出招到時... 西島長~~~~眉 (奸角)

係 lor~..比多一年半載我~應該無問題 ge!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 10-6-2009 08:31 發表 一年半載...玩野呀! 信唔信淋你紅油, 上你鐵鏈....再係旺角壯士行街... . 你諗你...我都係睇版主做野..你都知東爺好勁.

o華~乜你緊暴戾o架! C o吾 C 鞭埋遊街示眾o甘o牙...四爺?!

差o吾多 gala...一年半載o米好 lor...有時Mo吾到真係閒閒地三五七年 tim o牙~!

東爺更要做o野...如果o吾係食穀種o羊~!

得..得..得...總之一M到即送上!

引用:
原帖由 East 於 10-6-2009 09:38 發表  

四哥, 玩時玩, 唔好拉我落水! 你o地D私人恩怨自己檯底拆掂佢!

唔好玩吋個場!! 做人要適可而止, 退後一步開闊菇窿!   ~~~開始語無輪次!!

我同四兄只有恩無怨o架~!重有一個欣....就係欣賞o勒!

引用:

原帖由 East 於 10-6-2009 09:38 發表  

超兄, 一年半載真係誇張點吧......不如派幾個兄弟上你家幫你找找吧!

他們個個都久經訓練, 你間屋有什麼暗格, 密室都逃不過他們的!

o吾 C o拉o卦.....東爺~! o甘大陣仗?!

我屋企似o個 d 拾荒者之家o甘 ga~....o吾易M!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 11-6-2009 03:51 發表   有乜恩....我只是聽"柯打" 做野.....唔好咁多野講....一係出招一係壯士遊街....二選一  <--我諗你選後者做行動藝術.     拾荒者唔係咁易做.   拾荒者.... 一面唱一面留淚的歌 ...

有乜恩....??!o米你比我有個機會”捌鉿P你 d 藝術家傾計 lor~...!

行動藝術我邊有你o甘o力!(四仔 )我拾荒藝術 ok d~!

重有歌仔送比我 tim~!多謝o西喎...點好意思o牙!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 11-6-2009 13:11 發表  

講還講快D 出招.

得o拉~得o拉~四仔大爺!

M到個畫袋你慌我o吾 post o羊~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 25-6-2009 05:55 發表 仲要我地等幾耐.... 東爺唔等得啦

o吾等得~??!東爺要爆o拉~?!

引用:
原帖由 East 於 25-6-2009 11:48 發表   四哥, 你吹時吹, 唔好下下出我個"墮"好唔好!   超哥, 你又係o既, 搞乜咁耐都無料到? 不如派幾個兄弟上來幫你找吧 !!

蝦~....東爺你do 幾多兄弟o架o咼~!

75 1234
發新話題