標題: 你喜愛的角色 [打印本頁]

作者: cocosally    時間: 7-9-2006 10:53     標題: 你喜愛的角色

1.麥斯+美娜(希望我無記錯他們的名字) 2.鈐明美
作者: b8808800    時間: 7-9-2006 11:15

福克 (唔知係唔係咁叫), 駕駛骷髏機嗰個, 後尾死左 因為太型勒~~~
作者: cocosally    時間: 7-9-2006 11:19

引用:
原帖由 b8808800 於 7-9-2006 11:15 發表 福克 (唔知係唔係咁叫), 駕駛骷髏機嗰個, 後尾死左 因為太型勒~~~
應該係,有一女朋友--->黑珍珠
作者: 阿武羅    時間: 7-9-2006 19:53

一條 輝既最後女朋友,但唔記得叫乜名了=.=lll
作者: 任因玖    時間: 7-9-2006 22:01

美莎!!!!! 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.
作者: 任因玖    時間: 7-9-2006 22:02

不過我like明明多dd 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.
作者: 杜劍龍    時間: 7-9-2006 23:26

早瀨美沙,表面硬朗亦又溫柔既一面. 呢個角色好正, 電影版更甚!
作者: 阿武羅    時間: 8-9-2006 23:04

我中意美莎呢類型既女仔,我初戀女朋友都係咁類型,甚至比未莎靚女。 好惜因自然吊兒郎當而分手了。 算啦,都10幾年前既事囉。
作者: 杜劍龍    時間: 8-9-2006 23:14

阿武羅 兄有冇咁堅呀,2DC 炸下???? 我都好鐘意美沙, 點解我冇個咁既初戀女朋友???
作者: 阿武羅    時間: 9-9-2006 00:08

係真架!!!!!!!!!!!!!!!!! 講開又講,咁多套MARCOSS,我覺得最好睇都係電影版既 可有記起愛
作者: 任因玖    時間: 9-9-2006 00:16

我like明明多dd................... 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.
作者: 杜劍龍    時間: 9-9-2006 00:25

睇高達,你會問人鍾意邊隻MS. 睇Marcross, 你會問人鍾意明明定美沙. 可有記起愛更加係超好睇, 美沙正好多,同馬輝係地球互生情素好到! (唔係講cut到支離破碎又加快戰鬥場面既香港電影版)
作者: 任因玖    時間: 9-9-2006 00:32

咁......你都有道理........ 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.
作者: 阿武羅    時間: 9-9-2006 00:40

但係講到MS,唔知有無人中意MARCROSS既MS多過高達既MS呢? 我可能比較例外,最中意係MARCROSS 7入面既 YF19。型呀
作者: 杜劍龍    時間: 9-9-2006 00:44

Marcross 7冇睇過,果果friend都話唔好睇,你覺得呢?
作者: 任因玖    時間: 9-9-2006 00:45

舊嘢好ddddddddd 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.
作者: cocosally    時間: 9-9-2006 09:23

我都無睇過macross之後嘅版本!! 只係睇macross TV and 劇場版
作者: 任因玖    時間: 9-9-2006 20:26

vf-1j 最正 最戇居的水上活動, 就是一個人跌進愛河.
作者: 阿武羅    時間: 10-9-2006 00:54

我都冇睇果,但係係模型舖見都個機體超型。 再晌超機大戰個game到覺得好用,音樂又正,因此愛上它了。 因此睇完可有記起愛後既marcross都唔覺好好睇,無追啦。
作者: runner    時間: 11-9-2006 21:59

天使之繪具好聽到爆! 講咗咁多角色,不如講吓真人吖! "飯島真理"細個嗰樣嘛嘛,反而而家四十嵗嗰帥奶look都ok喎 [ 本帖最後由 runner 於 11-9-2006 22:06 編輯 ]
作者: 任因玖    時間: 11-9-2006 22:08

其實d歌真係好正 最戇居的水上活動, 就是一個人跌進愛河.
作者: Andrew    時間: 12-9-2006 00:10

點解無人講 MARCROSS II, 我覺得都記好睇 ya
作者: 杜劍龍    時間: 12-9-2006 09:32

有冇"飯島真理"近照呀?
作者: cocosally    時間: 13-9-2006 23:23

原來"長谷 有洋"--->一條輝的声優在十年前"自殺"身亡!!!!可惜 他的爸爸也是著名声優
作者: cocosally    時間: 13-9-2006 23:28

http://www.marimusic.com/ 飯島真理 official site! enjoy!! (Her English is really good)
作者: markwan    時間: 15-9-2006 13:53

Looks like 飯島真理 is now living in LA. No wonder her English is good. Also it was Macross that made her famous. Her singing career started after the Macross show.
作者: 9594    時間: 15-9-2006 18:34

連陳慧孄都改編咗,我記得好似口"真情流露"
作者: 紫龍    時間: 15-9-2006 18:44

TV嗰首主題曲,超正
作者: 杜劍龍    時間: 16-9-2006 00:45

我鐘意陳慧g都係咁講, 佢唱唔到"飯島真理" 可有記起愛既味道.
作者: 杜劍龍    時間: 16-9-2006 00:47

TV鶩漸D題曲, 廣東版真係好正, 無論唱, 詞既水準都很高!
作者: kidult    時間: 17-9-2006 00:21

我都淨係睇過電視版同劇場版,真係好正,果陣好鍾意。 電影版響果陣黎講真係畫得好靚,一條輝同雷福卡好有型,而鈴明美同早瀨美沙又靚,由果陣開始鍾意睇美樹本睛彥o既畫功。
作者: 9594    時間: 18-9-2006 08:10

細果嗰時為咗儲齊所有型号嘅偉基利連食飯錢都洗曬! 特別鍾意麥斯同米娜嗰兩架
作者: 任因玖    時間: 18-9-2006 09:41

依家都想買番..... 不過好$$$$$$ 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.
作者: carkei    時間: 20-9-2006 08:23

我果時買cd仲貴個買模型 sing for you, song forever, MS.DJ, BGM, 成千銀喇(分開幾年買的)
作者: cocosally    時間: 20-9-2006 23:44

I have the TV version VCD only
作者: 任因玖    時間: 22-9-2006 21:42

麥斯+美娜生咗個bb添 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.
作者: why.why    時間: 26-9-2006 19:36

麥斯+美娜 2.鈐明美同馬輝
作者: keikei    時間: 26-9-2006 20:13     標題: 原來唔只我,仲有大把人都係只睇左macross1tv版同電影版,其他都冇睇。

macross角色中,我會最喜歡美莎。
作者: carkei    時間: 27-9-2006 00:16

我都係睇過電視版同劇場版ONLY, 後面個d同第一輯macross無乜關係無睇
作者: gettertam    時間: 2-10-2006 21:47

macross flash back 2012 music video 啲歌非常好聽
作者: carkei    時間: 3-10-2006 08:25

one two three four, one two three four......one two three four 個ending(跑者or賽跑者)男女合唱版,其實我覺得在Flash Back 2012唔係好夾, 用女版好d 好明顯聽得出係兩首mix埋, 篇曲篇得唔好聽
作者: carkei    時間: 3-10-2006 09:22

http://www.youtube.com/watch?v=zo0_4v1iDZA SD MACROSS opening [ 本帖最後由 carkei 於 19-10-2006 02:48 編輯 ]
作者: Mazinger-Z    時間: 15-10-2006 02:55

福卡少校
作者: TIP    時間: 15-10-2006 13:23

美莎同馬輝
作者: 任因玖    時間: 18-10-2006 13:58

I like 福卡少校 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.
作者: BlackRX    時間: 4-11-2006 14:11

i like 明美
作者: creative8888    時間: 2-12-2006 00:29

早瀨美沙, 一條輝
作者: TonyK    時間: 14-12-2006 12:24

我中意一條輝, 黑珍珠, 福卡, 古力華艦長 布勒泰艦長須然不可愛, 又不是主角, 但他的性格和判斷力都不錯 [ 本帖最後由 TonyK 於 14-12-2006 12:28 編輯 ]
作者: aiselo    時間: 6-1-2007 21:05

早瀨美沙 現在超時空都有好多版本,計有macross,macross II,macross plus,macross 7, 和最新的macross zero.......
作者: aiselo    時間: 6-1-2007 21:07

macross plus MV
作者: Andrew    時間: 24-1-2007 23:44

早瀨美沙
作者: zetagundam    時間: 2-2-2007 14:01

麥斯和他藍色的機是最有型的!!! 而且當然是電視版的 Macross 最好看呀, 歌曲也是最好聽的! 其他的劇場版, 電影版.... 都比不上電視版。
作者: Athena    時間: 3-2-2007 13:07     標題: 早瀨未沙中尉 ga ichiban

美沙!!!
作者: adamying    時間: 3-2-2007 15:18

我比較喜歡福卡和玲明美. 美版的macross中的玲明美也是飯島真理配的. 我想這也是動畫中的首次( 日 版各美版都是同一人配音) 剛剛我看了飯島真理的 official website, 飯島真理會在4/29 Tokyo Zepp 6 p.m. 5/5 Nanba Hatch 5 p.m. 的超級機械人大戰魂演唱會中表演兩首歌, 我記憶之 中應該是首次在超級機械人大戰魂演唱會中獻唱. 提起超級機械人大戰魂演唱會, 勾起了我記起香港失敗的超級機械人大戰魂 演唱會. 還我水木一郎
作者: ray375    時間: 5-2-2007 10:11

你哋可唔知. 鈴明美係中日mix. 佢老豆係Chinese. 叫做鈴寶雄. 佢呵媽係日本人. 唔知叫乜名.
作者: 矢作省吾    時間: 5-2-2007 12:55

美莎 & 人妻-美娜 [ 本帖最後由 矢作省吾 於 5-2-2007 12:58 編輯 ]
作者: Athena    時間: 12-2-2007 12:27     標題: 回復 #54 adamying 的帖子

原來你也是J氏演唱會搞手騙錢事件的受害人之一? 同病相憐!!!我好彩退到票,你呢?
作者: adamying    時間: 12-2-2007 17:45

我退唔到呀, 我連我朋友總共4張退唔呀. 錢都事少, 看不到他們表演先事大呀.
作者: Athena    時間: 13-2-2007 14:51     標題: 回復 #58 adamying 的帖子

最怕是影響水木一郎以後唔敢來香港,以為香港人都係咁狗的就慘了....死人j氏! 個演唱會我等足十幾年的呀!! 因為這件事我給老公哦了一頓... [ 本帖最後由 Athena 於 13-2-2007 14:56 編輯 ]
作者: 3四郎    時間: 16-2-2007 20:24

1.洛福卡[有型] 2.鈴明美[唱歌好聽] 3.甘正[第一個錫女人的祖拿達人] 4.布力泰司令[了解文化後,最後幫地球軍打回自己人] 5.米娜[同麥斯打機果幕到現在還記憶猶新]
作者: stenjoe    時間: 3-4-2007 04:48

唔駛講當然梗係"早瀨美沙"啦!! 外表剛強成熟,內裡卻是少女情懷,柔情似水,加上樣靓身材又正,簡直係我o既夢中情人(可惜現實中找不到...), 尤其係電影版,畫功比電視版靓好多,堶得既美沙更加係殺死人,一套貼身o既制服將佢的玲瓏身段表露無疑。特別係結尾部分美沙拿著歌詞衝入一條輝的房間,見到明美從後擁著輝,其後輝向美沙真情表白,美沙激動得熱淚盈眶的一幕,超感動,可以話係每一次翻睇到呢個位都會激動到眼濕濕。

另外,美沙 vs. 明美呢個比較 對我影響都好大,令我傾向鍾意成熟型o既女仔...

作者: celicat    時間: 22-9-2012 23:19

回樓上,電影版裡頭,有一幕黑珍珠、美沙福卡嚮度飲嘢,美沙回想佢以前有個青梅足馬男朋友,作者有冇補充條仔係邊個?

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0