標題: 廣東歌 主題曲 歌詞 [打印本頁]

作者: killero    時間: 26-10-2006 19:29     標題: 廣東歌 主題曲 歌詞

龍珠二世 主唱:陸家俊 以熱誠堆積這個地方 不需要停手 從未害怕後退 不想編織一串藉口 你若能一與我並肩 多一個朋友 前路自會覓到璀璨到日後 #天是否想我暫時去靜候 來救地球 救地球 才有自由 有自由 永不休# @那天到千秋 願世界上沒有一分鐘戰鬥 被此不會再擔憂 那天到永久 願世界上沒有卑污的佔有 然後在那堣]會有自由@ 有敵人攻擊這個地方 請給予援手 無論流汗滴血 子彈終於給我沒收 我但求尋找到愛與幸福 不需要逃走(不需要逃走) 明日是個萬眾歡笑宇宙 Repeat #, @x2     龍珠(劇場版) 主唱:張崇基,張崇德 白:我要再一次比全宇宙都知道,西爾人係最優秀既民族   睇住黎啦!我係絕對唔會放過你既!龜—波—氣—功!啊!   對我比達既攻擊,竟然可以無動於衷。 你地冇機會打嬴我!   你班人正一蠢材!睇住黎啦!悟空,悟空啊! 薩雅人生於這個地方 稱呼叫悟空(稱呼叫悟空) 無論力氣步法 身手彷彿一片疾風 有條龍吒叱半個夜空 可幫你成功 能令萬世達世達到心意去造夢 天是否知道壞人要利用 來到地球爆地球 唯有神龍有神龍轉吉凶 細蚊伯爺公 為了正義力保七粒珠更勇 七粒一起會溝通 有奸也有忠 若要勝利定必身心都會痛 仍然望世界到處會大同 白:悟空啊!芝芝啊!我鬼死咁肚餓啊!魔童叔叔!   悟飯,快D吞左粒仙豆啦!杜拉格斯!你地冇機會打嬴我!   龜—波—氣—功!啊! Repeat 白:你班人,正一係蠢材!我係絕對唔會放過你,你睇住啦!
作者: spectreman    時間: 26-10-2006 21:12

killero san, u are really some one with extensive and remarkable memory of drama and cartoon songs of your time
作者: 杜劍龍    時間: 27-10-2006 12:03

好明顯原版(陸家俊)歌詞係有意思好多!
作者: killero    時間: 27-10-2006 15:36

引用:
原帖由 杜劍龍 於 27/10/2006 12:03 發表 好明顯原版(陸家俊)歌詞係有意思好多!
我都係鍾意呢首歌多過 張氏 兄弟果首 另陸家俊都唔知去左邊lu

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0