標題: 文蘭 ~ 我愛紫羅蘭 [打印本頁]

作者: inabottle    時間: 6-7-2008 16:18     標題: 文蘭 ~ 我愛紫羅蘭

lk10.gif image by inabottlesmanlan2March.gif image by inabottlesmanlansweet1.gif image by inabottles
作者: helloandhi    時間: 6-7-2008 17:33

文蘭係梁醒波個女,佢好似嫁左去美國 ^^
作者: LouisLee    時間: 6-7-2008 22:39

引用:
原帖由 helloandhi 於 6-7-2008 17:33 發表 文蘭係梁醒波個女,佢好似嫁左去美國 ^^

呢樣唔清楚, 不過家陣佢都會間中客串下電影, 我仲記得 1985 佢晌《打工皇帝》做 Sam Hui 阿媽。

作者: hongkongman    時間: 13-8-2008 19:22

She is  not
文蘭in the打工王帝 The actress was a 南紅。 She  was a  sam hui's mother in the  movie.
作者: LouisLee    時間: 14-8-2008 01:25

引用:
原帖由 hongkongman 於 13-8-2008 19:22 發表 She is  not 文蘭in the打工王帝 The actress was a 南紅。 She  was a  sam hui's mother in the  movie.

你啱, 記錯咗添!!!

作者: fivefive55    時間: 14-8-2008 13:08

當年波叔力捧自己個女...不過結終不紅不黑....

我愛紫羅蘭初初以為系喜劇,其實系悲劇....

文蘭系精神病人....有次帶細佬跟男友去游水....點知一時大意令細佬溺斃...大受剌激下,精神失常..

她後來識佐呂奇,初初都無咩點...後來她言行舉止神神秘秘,又有個話系她叔父的波叔出現......呂奇跟好友俞明一起查探實情,其間俞明突然失蹤...事情倍加縣疑..

最後一時誤會,文蘭再受打擊,精神崩潰....原來波叔是精神病醫生,他以一種刺激治療法令文蘭將呂奇代為舊男友而清楚細佬之死與她無關,可惜治療失敗而令文蘭病情更加嚴重..

作者: 啜啜仔〃    時間: 15-8-2008 18:37

引用:
原帖由 fivefive55 於 14-8-2008 13:08 發表 當年波叔力捧自己個女...不過結終不紅不黑.... 我愛紫羅蘭初初以為系喜劇,其實系悲劇.... 文蘭系精神病人....有次帶細佬跟男友去游水....點知一時大意令細佬溺斃...大受剌激下,精神失常.. 她後來識佐呂奇,初 ...

係丫............我聽我阿媽講,

d 人唔多鐘意佢,

所以捧極都捧唔起!

作者: fivefive55    時間: 16-8-2008 12:25

波叔跟李海泉(李小龍的父親)是深交..

李小龍跟文蘭感情極好,是兄妹情個種..兩人更是合拍的舞伴.

後來李小龍去佐外國讀書,兩人漸漸少佐聯絡.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0