標題: Karmen Rider Old No.1 [打印本頁]

作者: tonino7    時間: 1-9-2006 14:06     標題: Karmen Rider Old No.1

作者: markwan    時間: 7-9-2006 09:38

so which is number 1 and which us number 2? I don't remember any more...
作者: b8808800    時間: 7-9-2006 10:48

睇套衫, 有間既係二號
作者: 杜劍龍    時間: 7-9-2006 12:09

新一號係兩間. 點解v3唔係三間???
作者: spectreman    時間: 18-9-2006 18:37

一郃鰶迉悀G韋誑],都係好係來至知。如果V1冇傷,究竟幾時至有V2呢?
作者: 杜劍龍    時間: 18-9-2006 20:28

Spectreman大哥, 點解你叫V1, V2既? 真係有咁既學名架?
作者: karmenv3    時間: 19-9-2006 01:40

引用:
原帖由 spectreman 於 18-9-2006 18:37 發表 一郃鰶迉悀G韋誑],都係好係來至知。如果V1冇傷,究竟幾時至有V2呢?
我睇雜誌講,當年幪面超人非常收得,跟本無人唸過會有2号,v3等等,點知本鄉猛拍劇扭傷,但幪面超人當年時每曰放送,根本無存貨,終於有人想出揾個2号頂上,オ找了佐佐木剛做一文字隼人,從始一個超人跟一個超人甘出,オ會有幪面超人糸列,當年漫畫都無2号存在
作者: spectreman    時間: 20-9-2006 10:11

當時坊間D公仔書係咁排列:V1,V2,V3,V4,X5,6我唔記得,S7,T8. S7就係STRONGER T8就係S7〝蝢蚺k甲虫人 之後就一直都冇哂影,直至BLACK出現。
作者: Andrew    時間: 20-9-2006 10:24

唔知有沒有兄弟注意到, 有很多 Karmen Rider TV , 開始時係 "奇怪的蜘蛛男". e.g. Original series, the first, 空我, Yuki, "Heng 鬼" etc.
作者: 杜劍龍    時間: 20-9-2006 16:35

Black 之前有都有幾個rider果喎!
作者: spectreman    時間: 20-9-2006 18:14

無從稽考。
作者: flashgordon    時間: 20-9-2006 23:21

1,2,V3,4,X,Amazon,Stronger,Sky,Super1
作者: spectreman    時間: 21-9-2006 13:33

如果香港拍,我覺得後生嚘艇V陞最合適。
作者: Andrew    時間: 21-9-2006 13:45

Still have two more, "ZX" and "Shin". 如果香港拍,我覺得 "Cheng Ka Wing" is good, I think he look like "Kong Tiro", have rider feel, well.......................
作者: karmenv3    時間: 22-9-2006 01:20

Rider 有好多個,只要唔好提...真幪面超人嗰隻怪獸就得啦,最stupid的設計!!
作者: spectreman    時間: 22-9-2006 08:11

唉!簡直係恥辱
作者: UltraNeo    時間: 29-9-2006 09:51

無咁差係麻∼∼∼!都幾好丫.相信係石森章太郎心目中的終極形態。
作者: 杜劍龍    時間: 29-9-2006 09:58

石森章太郎講過真正既幪面超人其實應該係一隻作反既怪獸!
作者: karmenv3    時間: 30-9-2006 00:24

叫蝗蟲怪人我可以接受,但叫幏幏面超人,唉!石森章,唔好玩啦!
作者: 甩得古    時間: 27-10-2006 21:11

引用:
原帖由 spectreman 於 21-9-2006 13:33 發表 如果香港拍,我覺得後生嚘艇V陞最合適。
我一向覺得石修最似一号......
作者: 紫龍    時間: 11-11-2006 10:03

http://www.youtube.com/watch?v=U-7uPpaJndI&mode=related&search= 我唔知擺係邊,幪面歷代
作者: 杜劍龍    時間: 12-11-2006 11:51

好正, Thanks! 不都係舊世代既Rider個段正d!
作者: 紫龍    時間: 13-11-2006 12:36

引用:
原帖由 杜劍龍 於 12-11-2006 11:51 發表 好正, Thanks! 不都係舊世代既Rider個段正d!
新的我沒有追了,太多電腦
作者: karmenv3    時間: 22-11-2006 00:19

引用:
原帖由 甩得古 於 27-10-2006 21:11 發表 我一向覺得石修最似一号......
我覺得方忠信都可以扮吓一号
作者: black_rx_009    時間: 25-11-2006 11:51

石森章太郎心目中的終極形態的Rider.還有生化系例的.如 公仔 SIC系由1號,2號,V3,玉面(4號).......等等!! 他們不再以著衫的造形.而是似"真。Rider"的身體,以另一的故事角度再次出現.......
作者: Chan01chan    時間: 2-12-2006 02:50

The "first transformation of Kamen Rider #1" is upload on my youtube channel already. Hope you like it.
作者: 紫龍    時間: 2-12-2006 09:42     標題: 06拉打

http://www.youtube.com/watch?v=dx64MFqBYjo&NR 想搵好耐
作者: black_rx_009    時間: 2-12-2006 10:07

引用:
原帖由 BBB360 於 2-12-2006 09:42 發表 http://www.youtube.com/watch?v=dx64MFqBYjo&NR 想搵好耐
現在這套Ride Kabuto乃在日本電視播緊,他的電影不知到幾時才到港澳有得看?
作者: damien    時間: 9-1-2007 23:18

大家好,我紀得重有兩個叫J同ZO既幪面超人,不過ZO竟然可然變大到超人咁,有d覺得離譜
作者: black_rx_009    時間: 18-2-2007 12:05

Ride Kabuto足足有50話連特別版.最新叫"電王".傳文他是史上最弱的Ride!
作者: 綠寶210    時間: 21-4-2007 01:46

石в森章太郎 Wallpaper http://www.ishimoripro.com/walp.htm

作者: jackjack    時間: 23-5-2007 16:11

thx

作者: mythz    時間: 17-8-2007 01:40

引用:
原帖由 紫龍 於 11-11-2006 10:03 發表 http://www.youtube.com/watch?v=U-7uPpaJndI&mode=related&search= 我唔知擺係邊,幪面歷代

咦,乜「何潤東」有做過o既咩?(+7:04秒)(-1:29秒)

作者: 電子分光人    時間: 5-9-2007 23:14

仮面ライダー1号 堛る藤岡弘、Voice

http://uk.youtube.com/watch?v=cPCFJ5CFHVk&mode=related&search=

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0