標題: 你最唔鍾意/鍾意劉德華咩戲或劇集? [打印本頁]

作者: akaichoi    時間: 7-5-2008 10:01     標題: 你最唔鍾意/鍾意劉德華咩戲或劇集?

你最唔鍾意/鍾意劉德華咩戲或劇集?

劉德華既戲好廣泛,而且好多,其實都好難定佢好唔好

不過印象深刻既有幾套

天若有情-當年處於反叛時期,對戲內的情節真係好深刻

其中劉德華在電單車上流鼻血真係好深刻

另外女主角吳倩蓮當年既純潔形象一出,迷倒不少少男

重有.黃家駒唱既主題曲已經好好,袁鳳瑛在片尾果首"天若有情"

更加係帶起左高潮!!

天若有情 - 袁鳳瑛 曲︰羅大佑
     詞︰李健達/李默
     編︰羅大佑

*原諒話也不講半句 此刻生命在凝聚
     過去你曾尋過 某段失去了的聲音
     落日遠去人期望 留住青春的一剎
     風雨思念置身夢裡 總會有唏噓

#若果他朝此生得可與你
     那管生命是無奈
     過去也曾盡訴 往日心裡愛的聲音
     就像隔世人期望 重拾當天的一切
     此世短暫傳身步過 蕭剎了的空間

+只求望一望 讓愛火永遠的高燒
     青春情你歸來 再伴我一會

重唱 *,+,#

此世短暫傳身步過 蕭剎了的空間

===================================================

最差既我諗係"真假威龍"

真係好屎既片

天幕既出品真係好有問題

作者: karmapa_khenno    時間: 15-8-2011 00:45

劉德華

1.            暗戰fficeffice" />

2.            天若有情

3.            龍在江湖

4.            整蠱專家

5.            阿虎

6.            五億探長雷洛傳 雷老虎

7.            無間道

8.            與龍共舞

9.            火燒島

10.         新哥傳奇

11.         瘦身男女

12.         至尊無上II – 永霸天下……

作者: karmapa_khenno    時間: 15-8-2011 16:19

重有 旺角卡門

作者: 百變小櫻    時間: 15-8-2011 19:36

九一神鵰俠侶
現代城市獵人,伸張神鵰精神。
作者: WK1959    時間: 15-8-2011 19:52

新哥傳奇-唔合佢演,一d味道都無.
作者: Wildman    時間: 17-8-2011 08:08

最唔鍾意天子門生,傳聞被黑幫威逼下而接拍,斗零片酬都無,所以劉德華完全無做宣傳。

作者: karmapa_khenno    時間: 17-8-2011 13:49

Understood.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0