標題: 結局係點? [打印本頁]

作者: chormadsong    時間: 5-9-2007 11:07     標題: 結局係點?

忘記左....
作者: 神速    時間: 9-9-2007 17:47

結局係個主角可以返返去自己原本既時空, 但選擇留返係未來同其他人一齊, 不過就冇哂d超能力~

最正連d奸角都冇事冇幹出返嚟,又要從新再玩過兵捉察~

作者: 郭某人    時間: 11-5-2009 03:29

我好記得無線重播時,我睇得到大結局。
小龍決定不回去1983, 適逢是聖誕節,一個人好落寞地在扶手電梯上,望著燈飾 ........然後神經野狼等突然出現 ........ 代表著他們還是要繼續交手下去 .....

作者: RX-93-2    時間: 30-7-2011 01:00

當時細個唔知講乜,全部奸角都出番晒黎,有D胡鬧都冇完結的感覺。

但人漸漸大就漸漸明白其含意--罪惡永存,正義的需要永遠作戰。

作者: 迷糊桃子    時間: 30-7-2011 10:05

畫面上是從側面看,蒲島龍被一鎗打穿了個頭,倒在地上,眾人為之震驚,包括電視前的小觀眾。羅彼德3人眾出現,演說一篇犯罪美學論。然後蒲島龍叫了一聲,又出現在觀眾面前,而且以極前衛的髮型登場,小觀眾又驚又喜,哭笑不能。原來那子彈只是打走了蒲島龍中間的頭髮,警匪追逐場面又再出現。

首領費拉則已仙遊,道不同不相為謀。

作者: frankie    時間: 30-7-2011 22:16

引用:
原帖由 迷糊桃子 於 30-7-2011 10:05 發表 畫面上是從側面看,蒲島龍被一鎗打穿了個頭,倒在地上,眾人為之震驚,包括電視前的小觀眾。羅彼德3人眾出現,演說一篇犯罪美學論。然後蒲島龍叫了一聲,又出現在觀眾面前,而且以極前衛的髮型登場,小觀眾又驚又喜 ...

印像中係開炮唔係開鎗 個"極前衛的髮型"唔係用鎗可以做到
作者: 虎榮    時間: 31-7-2011 13:59

其實羅彼得個愛人系費拉個親生女, 系佢有意安排她在羅彼得身邊, 留待有需要時才將真相告知個女, 要佢去殺羅彼得! 可惜個女愛上左羅彼得, 落唔到手! 由於費拉得到超能力, 羅彼得自知吾系對手, 於是兩個夾計扮死, 利用"鈾石安卷中"引龍與費拉決戰, 自己坐收漁人之利, 待費拉死後, 佢先在大結局再浦頭道出真相!   
作者: N__Nobi    時間: 31-7-2011 17:48

羅彼德「扮死」一集拍得很悲壯。「美鈴」插了羅彼德一刀,二人說了一大段肉麻說話,跟着發生爆炸火光四起。小龍着野狼等人離去,野狼卻說「羅彼德生前得罪太多人,即使到了地獄也會遇到仇家,所以他們要跟隨往地獄保護主人」。野狼部隊也消失在火海中………全部是一個局。

作者對羅彼德人性的刻畫對比其他主角更加用心,並不是「非黑即白」的兒童卡通。

這套卡通眾主角當年的配音員,大都仍在無線陣中。來一次如IQ博士的「重配」,也不至人面全非。

作者: 白鳥    時間: 2-9-2011 23:47

引用:
原帖由 N__Nobi 於 31-7-2011 17:48 發表 羅彼德「扮死」一集拍得很悲壯。「美鈴」插了羅彼德一刀,二人說了一大段肉麻說話,跟着發生爆炸火光四起。小龍着野狼等人離去,野狼卻說「羅彼德生前得罪太多人,即使到了地獄也會遇到仇家,所以他們要跟隨往 ...

剩係羅彼德同野狼已離職, 原班人馬只有三位主角囉

作者: N__Nobi    時間: 3-9-2011 12:34

引用:
原帖由 白鳥 於 2-9-2011 23:47 發表   剩係羅彼德同野狼已離職, 原班人馬只有三位主角囉

都四份一世紀之前的卡通了,有三位主角加羅彼德加美鈴可用「原聲」已經很難得。差不多年代的IQ博士,甚至之後的「龍珠」(非Z版),主角的「原聲」早已四散。

提起未來警察的配音,伴着小龍的那隻貓可能是袁淑珍配的,但只有「貓聲」所以不肯定。

作者: 箂茵哈特    時間: 12-9-2012 22:10

其實有無大結局這集睇

上網好像搵唔倒, 要番大陸上網睇~

我想睇香港版廣東話

作者: alexk    時間: 20-5-2015 23:17

引用:
原帖由 箂茵哈特 於 12-9-2012 22:10 發表 其實有無大結局這集睇   上網好像搵唔倒, 要番大陸上網睇~   我想睇香港版廣東話

早輪出咗字幕版影碟,買咗未睇

作者: adamying    時間: 27-5-2015 13:57

唔多覺出左,走寶添………

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0