標題: 有冇人記得lee樣.."高達香口膠立體咭食玩" [打印本頁]

作者: 巴拉達    時間: 23-8-2007 23:35     標題: 有冇人記得lee樣.."高達香口膠立體咭食玩"

這兩包是我小學時期留到現在 , 因為默書拿到有好成績 , 所以媽媽接了我放學之後 .

就獎勵我 , 即時在學校附近的士多 , 買了這兩包"高達香口膠立體咭"給我 , 由於當時家境不是富裕那一種 , 我知道我家的環境 , 不是可以時常買到玩具來給我來玩 , 所以好好珍惜 , 亦都唔些得拆開來玩 , 只是拿於手中看著而已 .

之後就算到我漸漸成長時 , 每次要大掃除或要掉一些多餘的東時 , 我也不會掉 , 因為每次看著這兩包東西 , 總是有著一份情懷吸引住我

如果比著是其他的同學仔 , 他們就會即時拆開 , 拿回學校中同朋友分享 .

至於當年是賣幾多錢一包 , 我的印象也十分不太記得了 , 好像是1元~1.5元

作者: 任因玖    時間: 24-8-2007 08:07

真係好經典
作者: adamying    時間: 24-8-2007 09:24

你就好啦, 我未有機會見過實物 , 但我就有過高達貼紙薄, 同約A5大貼紙. 不過都唔齊.(係一個系列)
作者: kitsir935    時間: 25-8-2007 00:10

引用:
原帖由 adamying 於 24-8-2007 09:24 發表 你就好啦, 我未有機會見過實物 , 但我就有過高達貼紙薄, 同約A5大貼紙. 不過都唔齊.(係一個系列)

有買過,好記得細個果時o向銅鑼灣有間專賣o野的大丸百貨公司,但每次都買唔到D主角機種,後來好似俾我玩斷左D手腳。

作者: kitsir935    時間: 25-8-2007 00:38

巴拉達有無睇過尼版?你好喜歡的虎威戰士。

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=3532&highlight=

作者: T-34    時間: 5-9-2007 09:27

細過買過....裡面係乜真係唔多記得

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0