標題: 有套"仙女靑苹"及"仙女下凡" [打印本頁]

作者: 1002way    時間: 23-5-2007 20:54     標題: 有套"仙女靑苹"及"仙女下凡"

有冇人記得有套"仙女靑苹"及"仙女下凡"?
作者: 幻之聖騎士    時間: 27-7-2007 09:39

引用:
原帖由 1002way 於 23-5-2007 20:54 發表 有冇人記得有套"仙女靑苹"及"仙女下凡"?

青萍咪青萍囉,行路會叮叮聲,重有隻大熊貓

下凡咪美琪囉,重有安娜同佢爭皇位~~

作者: CARTOONIST    時間: 21-8-2007 10:29

引用:
原帖由 1002way 於 23-5-2007 20:54 發表 有冇人記得有套"仙女靑苹"及"仙女下凡"?

這部卡通小時候(約1977年) 在台灣看的,台灣譯做"小仙女",記得壞女人叫"麗娜"。

http://www.youtube.com/watch?v=mcOahmJRulA

國語主題曲:

這個世界真可愛 人人快樂又自在

小仙女下凡來 享受人間多恩愛

大壞蛋不應該 想把仙女來陷害

小仙女好能耐 勸他們把邪改

好壞是非分明白 好壞是非分明白

作者: felix_9999    時間: 20-11-2008 19:25

最后边个做左女皇。。。

作者: 幻之聖騎士    時間: 30-1-2009 13:08

引用:
原帖由 felix_9999 於 20-11-2008 19:25 發表 最后边个做左女皇。。。

就法術嚟講,原本係安娜既,唔知做乜鬼美琪發爛打爛仔交,安娜又同佢痴埋一份,結果比女皇趕佢地返人間繼續修練,好似就係咁。

作者: 虎榮    時間: 22-2-2009 01:02

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 30-1-2009 13:08 發表   就法術嚟講,原本係安娜既,唔知做乜鬼美琪發爛打爛仔交,安娜又同佢痴埋一份,結果比女皇趕佢地返人間繼續修練,好似就係咁。

美琪同安娜都系女皇候選人, 安娜系獨生女, 所以回仙女國唔會有世俗煩惱! 但系美琪有個完整家庭, 有爸爸, 媽媽, 細路同細姝! 如果佢做左女皇, 就唔可以回凡間, 所以佢媽媽對其他屋企人施展失憶咒, 可惜佢姝妹因為對姐姐記憶太深, 個咒語對佢無作用, 重搞到發高燒有生命危險咁話, 美琪在仙女國偷望凡間, 發現咁o既情況, 於是心急回家想偷走, 點知俾安娜發現, 佢一來唔想對手受罰, 二來大家又未分勝負, 想出手阻止美琪偷走, 大家一言不合咪開大片lor! 一個天才型魔女對熱血型魔女, 一個半斤, 一個八倆, 一個放火時, 另一個就出水, 打到d衫都爛埋, 呢個是候女皇出現, 話佢兩個未夠班接任, 要從頭修練, 美琪於是好開心咁返屋企團聚!

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0