標題: 金屬宇宙飛龍 [打印本頁]

作者: ninesons    時間: 14-5-2007 04:29     標題: 金屬宇宙飛龍

麗的電視播放《宇宙飛龍》肯定不會是1976年, 或者1976年是重播.

因為於1973年左右, 市面上便有金屬宇宙飛龍售賣, 售價係HK$24, 請記住, 係1973年的HK$24, 當時一碗雲吞麵係HK$0.50.

當我儲了足足一年錢, 有錢買這個金屬宇宙飛龍之時, 市面上經已售罄了. 去年一個懷舊玩具展, 看到這個金屬宇宙飛龍, 可是售價係HK$20,000

作者: Athena    時間: 28-6-2007 16:50

與呢隻同款的宇宙飛龍正係本小姐小學考第一的獎品,現仍「健在」於我外家大櫃的某個角落養老....

作者: Anison    時間: 28-6-2007 22:51

我小學年代像 Athena 般喜歡超合金

和機械人的女孩子實在不多

考到第一的獎品, 我也有好幾件, 最喜歡的

是宇宙戰艦大和號 III Version 的 大和號,

有尺幾長, 而家收埋係廚房櫃底

記得當年係沙田 "吉利市" 買, 要百幾元

作者: Athena    時間: 28-6-2007 23:31

重有成座科學要塞研究所連三個機械人添。

不過這座寶物早被我阿媽丟了,話阻定喎....

作者: Anison    時間: 29-6-2007 22:42

這種經驗我有何嘗未試過呢?

曾經擁有過 "無敵飛天俠" 的基地,

可分體, 被 "處置" 了之後, 甚少再

見到有得賣, 有二手都超貴

作者: Athena    時間: 30-6-2007 13:35

動漫愛好者的「公敵」=阿媽!同聲一哭....

當年我那宇宙飛龍都似賣成150港元的,金剛的身體可以收在飛龍內,另附尼西號及翼龍號兩架小型合金。好似九仔兄所講24元的飛龍好似無咩印象。

那套科學要塞研究所是出大膠公仔的pobbi 出品,買了百多元,係扭老豆成個禮拜在大丸玩具部「抬」回來的。記得它是附有全身銀藍色電鍍能發射飛拳的萬能俠及金鷹號的透明海底發射管,升高研究所的座台還有紅色電鍍的維納斯及愛神號發射彈弓(兼作愛神飛翼發射台的橋,維納斯背上的愛神飛翼是真的可以拆出來的),更付有一個金色的大鐵牛。成座研究所像一座城堡,砌好後連伸展的發射台和橋面、地台等全set大約有一張麻雀枱面大小,當時的標準看是十分精美了。我當年看到它簡直驚為天「玩」,精緻的麗佳娃娃屋也給即場打入冷宮....現在我連在古董玩具店和網上相片都找不回這套寶貝呢。

當年的女生大都迷小甜甜,大眼公仔成她們的身份認同,愛科幻動畫、天文學、ufo和超合金的我卻因獨愛科幻片的女戰士型主角,而成為了女生中的少數民族,男仔不肯侵我玩因我係女仔,女仔又因我喜好的與男仔一様而講唔埋欄,放學只能同我隻「羅秀蘭」玩超合金.....最想要的是親手控制維納斯打怪獸的玩具,但當年未有電腦遊模擬遊戲,就算有都只係萬能俠等男機啦!根本無人會想到女仔中意機械人同戰機,只有自已用發泡膠同卡紙做想要的玩具。

強制的性別樣辦又真係幾煩人,當年因為咁差d以為自己的性別取向有問題添。好彩終於都嫁得出....

作者: ar_woo    時間: 30-6-2007 14:38

引用:
原帖由 Athena 於 30-6-2007 13:35 發表 動漫愛好者的「公敵」=阿媽!同聲一哭....   當年我那宇宙飛龍都似賣成150港元的,金剛的身體可以收在飛龍,另附尼西號及翼龍號兩架小型合金。好似九仔兄所講24元的飛龍好似無咩印象。   那套 ...

可以收金剛在身體內宇宙飛龍 ("大龍"): current price (if mint in box): $16000 - $25000

pobbi (POPY) 出品科學要塞研究所: current price: close to/ over $100,000!!!! But very difficult to find even u had the $$!!! I had it when I was a kid ... then someone took it and never returned it! I should kick his ass!

作者: Athena    時間: 30-6-2007 16:09

引用:
原帖由 ar_woo 於 30-6-2007 14:38 發表   可以收金剛在身體內宇宙飛龍 ("大龍"): current price (if mint in box): $16000 - $25000   pobbi (POPY) 出品科學要塞研究所: current price: close to/ over $100,000!!!! But very diffi ...

我阿媽一句阻定,原來掟左十幾萬出街.....

賠返間研究所俾我呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!     

作者: toby    時間: 30-6-2007 21:25

不能擁有,看看也好....

作者: victorchan    時間: 30-6-2007 21:49

金剛 的起合金我都曾擁有, 至於飛龍, 我只玩過細隻版本, 至於市面上大大條那些版本,

就半生人都未有機會接觸過了, 基本上我所有可以分合體的的超合金機械人都只玩過

機械人的 " 一部份身體 ".

作者: ar_woo    時間: 1-7-2007 00:44

引用:
原帖由 Athena 於 30-6-2007 16:09 發表   我阿媽一句阻定,原來掟左十幾萬出街.....   賠返間研究所俾我呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!     

I'm sorry to bring that news to u, Athena. My friend took away 十幾萬 from me in the same way. But then, to get that price it has to be in mint condition. Even if we kept the toy, it may be in bad shape now. Esp. the 電鍍 part on 萬能俠, I remember I used to "launch" it so often that a lot of damage may be done to it. I remember there were 2 holes in the bottom of Mazinger's feet, with springs inside for launchung. BTW do you recall that there were some cardboard villains that come with this toy?

Anyway, treasure what u have now and don't think about the past so much.

作者: Athena    時間: 1-7-2007 16:22

ar-woo兄:
要喊都已經喊遲左十幾年啦,那科學要塞研究所該早已經成為堆填區底層的化石了....在我們的年代,「阿媽」就是超合金和漫畫書的最大敵人。 外家大櫃中除了飛龍,還有clok 17氣槍一套,12吋高的飛鷹俠figer和著上自製戰鬥服拿槍的芭比、合金蜘蛛俠機械人、娃娃屋、芭比的私人飛機和粉紅色電單車......全都是小時候的回憶。

我一向都只愛收藏心愛玩具但不會打聽價錢,所以聽到你說我至出嫁前仍放在床頭架上封塵的"大龍"值2萬元,令我打了個"突",更想不到我最愛當它公仔屋咁玩的研究所竟值10萬多港元。早知重貴過我雙龍鳳鈪加全身披掛,當日就拿它做嫁妝好過咯...

講回研究所,我都記得有附送卡紙製的機械獸和黑暗大將軍等數個,用作給鐵甲飛拳作靶的。研究所好似也有飛彈的,但記不起了。維納斯和萬能俠的腳都有兩個洞洞作發射用。

網上找了好久都找不到實際上我曾擁有的那一個大型的全膠製科學要塞研究所,只找到這一張近似的...

這個我也有!

作者: ar_woo    時間: 2-7-2007 01:49

引用:
原帖由 Athena 於 1-7-2007 16:22 發表 ar-woo兄:要喊都已經喊遲左十幾年啦,那科學要塞研究所該早已經成為堆填區底層的化石了....在我們的年代,「阿媽」就是超合金和漫畫書的最大敵人。 外家大櫃中除了飛龍,還有clok 17氣槍一套,12吋高的飛鷹俠fi ...

Hi Athena,

Thx for the picture. The one we had is quite different... I remember the long tunnel for "Golden Eagle" to go through, with a clear plastic tube. I used to shoot down those paper villains with Mazinger's fists.... I've seen only the 3 characters (Mazinger + Venus + Dai Ti Ngau) (w/o the "base") for sale, they are exactly the same as those that come with the base. Cost maybe $1500 or so.

合金蜘蛛俠機械人is worth $$ also, maybe a few thousand.

For 大龍, the price can vary depending on many factors (e.g. do u have the box? is it in perfect condition?) Everything has to be perfect to be worth 20K. You can see two 大龍, at the basement of Siu Man. I dunno how much they charge but their condition is not that great.

Oh, one thing though, not all moms are enemies of our toys. My mother was great. She never threw away any of my toys. In fact she bought me so many precious toys, like my Voltes V box set which I still have. It's my friends, who would borrow my toys and never return them, and my maid, who threw away my things when I was studying overseas, maybe ordered by my father. 

作者: 矢作省吾    時間: 2-7-2007 11:36

請問, 你哋既意思係咪「Toby」响帖#9 Posted果隻「大金剛」都有「飛龍」跟? 益話帖#9果隻「飛龍」已經係「大飛龍」?

「大飛龍」既定義夠竟係有幾大??

作者: ar_woo    時間: 2-7-2007 16:26

引用:
原帖由 矢作省吾 於 2-7-2007 11:36 發表 請問, 你哋既意思係咪「Toby」响帖#9 Posted果隻「大金剛」都有「飛龍」跟? 益話帖#9果隻「飛龍」已經係「大飛龍」?   「大飛龍」既定義夠竟係有幾大??

WHat Toby posted in #9 were mainly pictures of 金剛 (an old toy from 80's), which does not come with any 飛龍 (except that it can transform into the head shape of 飛龍, but this cannot be further combined with any "body" to become a complete 飛龍). The cost may be $2000-$3000.

In his last picture, there is a 超合金魂 宇宙飛龍 on the left. This is usually NOT called 大飛龍 or 大龍. It was released quite recently, and sells for under $1000. It comes with a small 金剛 (as seen in the middle of the pic), which cannot combine with the 飛龍.

What (some) people call 大龍 is slightly smaller than the 超合金魂宇宙飛龍, and its head does come off and transform into金剛. This toy costs over $15000 usually, as it is from the 80's and very rare. We call it 大龍 to distinguish it from a smaller 超合金宇宙 飛龍, which is also from the 80's and costs maybe $3000 (not sure).

作者: 矢作省吾    時間: 3-7-2007 09:30

引用:
原帖由 ar_woo 於 2-7-2007 16:26 發表   WHat Toby posted in #9 were mainly pictures of 金剛 (an old toy from 80's), which does not come with any 飛龍 (except that it can transform into the head shape of 飛龍, but this cannot ...
I See...我淨係玩過細果隻「飛龍」, 鐘意成日屈低佢個頭變做「捲縮防護網」。
作者: Athena    時間: 3-7-2007 15:36

引用:
原帖由 ar_woo 於 2-7-2007 01:49 發表   Hi Athena,   Thx for the picture. The one we had is quite different... I remember the long tunnel for "Golden Eagle" to go through, with a clear plastic tube. I used to shoot do ...

AR_WOO兄:

我都記得那座研究所是有透明淺藍色的發射管道,盒子是同樣綠色,但盒頂是透明的,SIZE也遠比這照片中的超合金要大多了。當日我就是被那精美的透明發射管吸引呢。

怎也想不到那三個膠公仔現在都值1500元。當日我玩到它們「甩色」,自已用模型油把它們根據電視的設定翻新,又當新公仔咁玩了。是啦,你是否記得那雙附送的電鍍的金鷹號和愛神號?我當日都把它們油成電視的設定來玩,更加像真。

超合金的金鷹號和愛神號我一樣有珍藏,現在該還在大櫃中吧?

作者: ar_woo    時間: 4-7-2007 00:05

引用:
原帖由 Athena 於 3-7-2007 15:36 發表   AR_WOO兄:我都記得那座研究所是有透明淺藍色的發射管道,盒子是同樣綠色,但盒頂是透明的,SIZE也遠比這照片中的超合金要大多了。當日我就是被那精美的透明發射管吸引呢。   怎也想不到那 ...

發射管道底下藍色塊嘢好像有D軌, guide 住金鷹號 D蹗? 但我記不清有愛神號...好似冇得發射所以比打入冷宮....

嘩, 妳咁油D嘢, 就算套基地仲响度, 都恐怕只值一二萬了...呢D嘢好似郵票咁講究完美架! so, no big loss then...

BTW 你是否現居台灣?

作者: Athena    時間: 5-7-2007 18:03

台灣?我似山地妹咩?

灣就係灣,不過係灣仔....

灣仔人都可以相識滿天下架喎。

以前我未識得老餅網,只有同日本台灣的動畫同好交流,識埋一大"咋"都係日本台灣friend囉.... 

都話人地當日係當間研究所係公仔屋來玩架囉,何止油佢,重有用發泡膠板同維納斯、大鐵牛都起埋基地添!人人有屋住架,係差無同佢玩煮飯仔....

值幾錢在我心目中它的價值不會變,心痛還心痛而已。

作者: 紫龍    時間: 5-7-2007 18:50

查看 IP Athena妹精彩絕倫。
作者: LouisLee    時間: 22-3-2008 00:15

引用:
原帖由 ninesons 於 14-5-2007 04:29 發表 麗的電視播放《宇宙飛龍》肯定不會是1976年, 或者1976年是重播.   因為於1973年左右, 市面上便有金屬宇宙飛龍售賣, 售價係HK$24, 請記住, 係1973年的HK$24, 當時一碗雲吞麵係HK$0.50.   當我儲了 ...

乜你咁多怪論??? 成日語出驚人, 但係次次都錯到離晒大譜, 仲要雞乸咁大隻字!!!

唔該你上日本 yahoo 用《大空魔竜》search 下, 睇清楚係幾時拍嘅!!!!!

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0