標題: 讀書時老師講個D好笑或有所感動的話 [打印本頁]

作者: foureyesfatboy    時間: 12-4-2007 05:41     標題: 讀書時老師講個D好笑或有所感動的話

讀書時老師講個D好笑或有所感動的話.

有D乜野老師講過老餅們重記得呢? 有D老師講D野好"呆居"....

大家攞出來分享吓!

作者: 矢作省吾    時間: 12-4-2007 11:02

記得有同學話:「希望打波出人頭地!, "Miss" 同佢講: 「「香港亞洲足球一樣...冇前途....錢搵!!

話大人同先生講嘅嘢冇錯? 日老!!

作者: foureyesfatboy    時間: 12-4-2007 13:04

六年級時有日個Miss講印度...特然有個同學大叫印度神油.

個Miss問他知唔知係乜. 我地話唔知.

她笑笑口說印度神油係咸濕油大個仔你地會知有乜用.....

E+大個仔都未洗用.

作者: newhello    時間: 13-4-2007 00:12

我的老帥話:「做人可以過份,但是不可以太過份。」
作者: celia    時間: 16-4-2007 12:22

以前D老師通常都好嚴肅好少講笑話,又好少同老師咁close,多數都係講書本野

諗起有個中史阿sir講過既說話, 唔知算唔算係笑話

有次上上下中史堂,有個主任突然開mic宣佈D野啦,攪到阿sir講到一半就停左,

宣佈既內容唔記得係咩la..應該係D唔係咁重要既野定係咩..總之聽完之後可以當冇事發生過

跟住阿sir就開始講野喇..仲要帶點諷刺咁講返果個宣佈點點點......之後竟然仲彈左一句出黎 ''都冇文化既''

攪到個班房氣氛特然間高漲左,成班一路笑一路係咁 ''哦..''佢,咁樣話果個主任

之後果個主任黎上我地堂,一入到黎D同學就係度偷笑,攪到佢要忍唔住叉腰咁問咩事

估唔到D同學一五一十咁話返比個主任聽,連最後果句 ''都冇文化既''都講埋,聽完個主任突左一突,仲好小心咁問返黎確 ''佢真係咁講?''

得到D同學肯定咁答佢 ''係呀''之後...佢塊面"火農"左....

佢既說話應該唔好笑掛...只係佢既態度...佢一向都有D招積..估唔到會老師話老師...有D意想不到...

作者: foureyesfatboy    時間: 16-4-2007 13:13

中四/五個年有個中文老師....好古怪. 他姓古有名你叫個英文名重古怪.....

有一日他上中史堂尾時特然問前排一個同學對同性戀有無興趣....

全班同學即時靜如深海....他再說你地對同性戀無興趣我都無辦法下個國文堂我都會講....你地都要聽.

個課書係講同性戀...梁惠王斷袖分桃之癖...

作者: Mario    時間: 16-4-2007 17:22

有個中學同學睇早場咸片,散場撞到阿sir(仲係訓導老師), 互望一笑便各自走投, 及後我同學唱衰佢(因佢上堂提起), 佢仲扮冇事還說 ' 阿XXX己長大成人了,可以睇D乜片啦! '
作者: celia    時間: 17-4-2007 09:27

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 16-4-2007 13:13 發表 中四/五個年有個中文老師....好古怪. 他姓古有名你叫個英文名重古怪..... 有一日他上中史堂尾時特然問前排一個同學對同性戀有無興趣.... 全班同學即時靜如深海....他再說你地對同性戀無興趣我都無辦法下個國 ...

咁佢個英文名叫咩呀?

作者: foureyesfatboy    時間: 17-4-2007 09:59

引用:
原帖由 celia 於 17-4-2007 09:27 發表   咁佢個英文名叫咩呀?        

Dracula

作者: celia    時間: 17-4-2007 10:24

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 17-4-2007 09:59 發表   Dracula

下...英文名叫Dracula?殭師..?

作者: 矢作省吾    時間: 17-4-2007 10:31

Dracula Gu ?!
作者: foureyesfatboy    時間: 17-4-2007 11:19

引用:
原帖由 矢作省吾 於 17-4-2007 10:31 發表 Dracula Gu ?!

對! 你識佢.

如果你識佢我可能識你.....

作者: foureyesfatboy    時間: 17-4-2007 11:24

引用:
原帖由 celia 於 17-4-2007 10:24 發表   下...英文名叫Dracula?殭師..?

唔係殭師....係吸血殭師尼古拉.....

作者: 矢作省吾    時間: 17-4-2007 12:26

唔怕生壞命, 怕改壞名

我識得有條友叫 Carl Gu, 佢做人係樣樣靠估!!

作者: foureyesfatboy    時間: 17-4-2007 14:02

引用:
原帖由 矢作省吾 於 17-4-2007 12:26 發表 唔怕生壞命, 至怕改壞名。   我識得有條友叫「 Carl Gu」, 佢做人真係樣樣靠估!!      

好彩, 我唔係姓古...老師成日話我姓賴

作者: 矢作省吾    時間: 17-4-2007 15:47

話時話, 我哋 Oldcake Member Dracula」喎….唔通??

............. http://www.oldcake.net/space.php?uid=258 .............

作者: Mario    時間: 17-4-2007 19:49

有兩句經典, 不過係兩個舊同學角非老師講, 但亦很震撼。

1. 當年少年15,20時, 成班單身寡仔慨歎無女, 某君奉勸云: ' 眼角不要太高, 正所謂好醜都係肉! '

2. 另一位答道: ' 冇錯! 豬扒也是肉!! '

p.s.  豬扒二字當時其實是兩個粗口字。 在此不能出街,以豬扒代之。

作者: kitsir935    時間: 22-4-2007 08:03

引用:
原帖由 Mario 於 17-4-2007 19:49 發表 有兩句經典, 不過係兩個舊同學角非老師講, 但亦很震撼。   1. 當年少年15,20時, 成班單身寡仔慨歎無女, 某君奉勸云: ' 眼角不要太高, 正所謂好醜都係肉! '   2. 另一位答道: ' 冇錯! 豬 ...

我都記得句舊同學記念冊的說話:「頭可斷!血可流!Girlfriend不可不追求!」

老師的明言:「你唔好問學校點解俾唔到D乜你!你問自己對學校做左D乜o野貢獻先!」

(開頭聽都好感動!後來知佢copy甘迺迪總統」

作者: East    時間: 28-4-2007 09:45

我小學時個教體育的班主任, 竟然上上下堂同我地全班講他有超能力
作者: foureyesfatboy    時間: 28-4-2007 13:16

引用:
原帖由 East 於 28-4-2007 09:45 發表 我小學時個教體育的班主任, 竟然上上下堂同我地全班講他有超能力

你老師都算奇怪.....

不過中四個年有個教中國文學呀sir姓何叫"奶 x". 近學期尾特然走來問我同則邊幾個同學有無興趣學易筋經.....

佢話佢自己只是識內家, 易筋經分內家兩家. 佢個師兄識外家易筋經拳所以好好打....如果想學內家易筋經暑假期間可以找他....

當他行開時我地異口同聲話神經病.

如果佢當時話識如來神搿掌我一定學....  

作者: East    時間: 29-4-2007 16:10

功夫?!
作者: foureyesfatboy    時間: 29-4-2007 22:26

引用:
原帖由 East 於 29-4-2007 16:10 發表 功夫?!

東兄你錯了! 唔係功夫! 係內功!

作者: East    時間: 30-4-2007 00:51

如果, 真的有如來神掌學!! 米即係周星星的功夫囉!! 明白無!!
作者: celia    時間: 30-4-2007 09:27

超能力?易筋經?乜以前D老師都咁虛幻架...
作者: East    時間: 30-4-2007 11:57

可能依家D老師仲神奇仲堅, 能在此日日變, 超高壓的環境生存.

還能堅持下去努工作, 肯定個個要有異能及內功深厚!!  

作者: foureyesfatboy    時間: 30-4-2007 12:26

引用:
原帖由 East 於 30-4-2007 11:57 發表 可能依家D老師仲神奇仲堅, 能在此日日變, 超高壓的環境生存. 還能堅持下去努工作, 肯定個個要有異能及內功深厚!!  

所以e+的老師好多都心理不平衡.....

作者: East    時間: 30-4-2007 13:42

肥仔不要得罪人, 這裡可能有不少是為人師表的
作者: foureyesfatboy    時間: 5-5-2007 08:28

引用:
原帖由 East 於 30-4-2007 13:42 發表 肥仔不要得罪人, 這裡可能有不少是為人師表的

不會向強權低頭.....心理不平衡又唔係D衰野可以睇醫生...不過找的唔好有心理不平衡的醫生.

因為醫生都有好大壓力.

作者: East    時間: 5-5-2007 19:08

你有壓力, 我都有壓力, 個個都under 大氣壓力 !!

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0