標題: 歌詞 [打印本頁]

作者: 任因玖    時間: 13-9-2006 18:16     標題: 歌詞

光陰已失去於天際 山丘久缺少美麗 魔種正擺佈此處一切一切 想改變都無計 心機怎可任佢亂咁吞噬 魔界衝擊空間確弊 讓我駛出機甲跟佢揮 必須打低 踢走魔鬼 不想再給惡魔 下跪 不要再做奴隸 我縱無法夠佢揮 力量氣勢也太低 但是籍我堅毅 我不會停滯 入黎再向我鼓勵 我敢於去揮 我縱訓低 有你代替 那一腔理想 繼續到底
作者: 杜劍龍    時間: 14-9-2006 10:08

任兄, 呢首係機甲呀! "Where are you going to? When are you coming home?" 先係世紀呀!
作者: 任因玖    時間: 16-9-2006 09:11

好......唔該 最戇居的水上活動, 就是一個人跌進愛河.
作者: sonyjohn    時間: 27-10-2006 00:01     標題: 求助

請問大家在哪裡可以找到以上日文版主題曲,請大家幫幫忙好嗎
作者: 幻之聖騎士    時間: 27-10-2006 00:52

你指機甲定世紀 兩者我都有,但要自己打
作者: carkei    時間: 27-10-2006 07:40

引用:
原帖由 sonyjohn 於 27-10-2006 00:01 發表 請問大家在哪裡可以找到以上日文版主題曲,請大家幫幫忙好嗎
你係要歌詞定係要MP3 ?
作者: ahdey    時間: 16-11-2006 21:09

好似係楊頌恩唱: 為何沒法空間多一個 使到兩家不可各自有星座 是誰令到星宿竟交錯..... 後面都唔記得囉..... 以前上堂成日畫啲機械人
作者: 杜劍龍    時間: 17-11-2006 11:26

呢首絕對係楊頌恩代表作, 果D Rock味好正! Where are you going to, when are you coming home? 這世間中再也找不到半點救贖, woo....o....o.....o Where are you going to, when are you coming home? 血腥戰爭問你為何, 血腥戰爭問怎可躲,血腥戰爭問怎可分對錯. 偏地燃箸戰火! 點解karaoke冇得唱架!
作者: 杜劍龍    時間: 17-11-2006 11:28

我發覺好多新人都未去個Toby大人既動畫歌網! http://tvtv.webhop.org/ 快d去聽番超時空世紀, 超正!
作者: singingsoul    時間: 28-11-2006 00:32

引用:
原帖由 杜劍龍 於 17-11-2006 11:26 發表 呢首絕對係楊頌恩代表作, 果D Rock味好正! Where are you going to, when are you coming home? 這世間中再也找不到半點救贖, woo....o....o.....o Where are you going to, when are you coming home? 血 ...
我們有一小GROUP人這年來都會相約往銅鑼灣一日式KARAOKE一起唱動畫歌; 當中最開心莫過於選了日曲但自己唱廣東歌詞, 如MACROSS, ORGUSS, 機甲創世紀, 黃金戰士OP,ED等. 我真心誠邀這裡的前輩們結伴同往! 有意朋友可以借這裡通訊嗎? PS.我們會相約同往自己怒唱機械人動畫歌其實就是那胎死腹中的2006 超級機械人大戰魂 演唱會 事件所誘發的. [ 本帖最後由 Tyler2 於 28-11-2006 00:35 編輯 ]

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0