標題: 超人之母去shopping? [打印本頁]

作者: Ahming    時間: 16-2-2015 17:35     標題: 超人之母去shopping?

你頂不頂得順?
我就頂不順
https://www.facebook.com/Henshin.L.G.K.R/posts/806871006059133

作者: 陸川翔    時間: 27-2-2015 21:32

50歲Happy襲銅第一彈 拜見鹹蛋超人Zero

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20150227/19056051

邁向50周年的 Ultraman 鹹蛋超人,今年會有一連串的慶祝活動,第一擊派出超人七號兒子 Zero,首站登陸香港跟港迷見面,同場有超人迪加追擊破壞銀河系秩序的巴魯坦星人,踩爛銅鑼灣唐樓。

前日凌晨六米高超人 Zero、一比一超人迪加和巴魯坦星人空降銅鑼灣,經過差不多兩小時裝嵌,六米高的超人 Zero 昂然崇立。慶祝活動中的五個經典Q版怪獸及超人、八米高超人迪加卡通吹氣公仔和卡通超人戰車展覽,將於明日起至下月二十九日在銅鑼灣各大商場展出,希慎廣場設首間 Ultraman 限定店,出售多款由日本 Bandai 空運到港的獨家產品。鹹蛋超人50周年香港站在今年七月舉行的大型舞台劇,「超人之母」的人間體羅子喬也有份擔綱演出。

作者: 超人兄弟    時間: 28-2-2015 00:49

引用:
原帖由 陸川翔 於 27-2-2015 21:32 發表 50歲Happy襲銅第一彈 拜見鹹蛋超人Zero http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20150227/19056051   邁向50周年的 Ultraman 鹹蛋超人,今年會有一連串的慶祝活動,第一擊派出超人七號兒子 Z ...
Wow~正ar~!
作者: ooo    時間: 28-2-2015 12:17

唔知8米高超人係咪放希慎廣場呢 ? 一於去一去

作者: 超人兄弟    時間: 1-3-2015 13:25

引用:
原帖由 ooo 於 28-2-2015 12:17 發表 唔知8米高超人係咪放希慎廣場呢 ? 一於去一去

係ar~...!

作者: ooo    時間: 1-3-2015 20:28

引用:
原帖由 超人兄弟 於 1-3-2015 13:25 發表 係ar~...!

thks ! 超人兄弟

sat sun 不定時有超人真人出show, 不過我都係weekday無咁多人先去

一於過多幾日去拜一拜(巴鲁坦星人)  !!! 希望今年會轉好運..

作者: 超人兄弟    時間: 1-3-2015 23:10

引用:
原帖由 ooo 於 1-3-2015 20:28 發表 thks ! 超人兄弟sat sun 不定時有超人真人出show, 不過我都係weekday無咁多人先去一於過多幾日去拜一拜(巴鲁坦星人)  !!! 希望今年會轉好運..
哈~哈~...
作者: ooo    時間: 2-3-2015 18:37

頭先去拜完 , 人流好少 . 可以净影超人唔使連行人都影埋 , 但我就揾唔倒"八米高超人迪加卡通吹氣公仔"

係利舞台門口仲有幾隻1M 高Q 版超人怪獸 , 餅友留意.
利園2期"超人戰車"其實係兩部 (只揾倒1部..)Q 版超人坐碰碰車 , 我逗留只係1分鐘...

只見Tiga  &  巴lu壇些煎 踩爛銅鑼灣唐樓 , 另外地產商嘅高樓就靚靚仔仔 , 唔知當中係咪有隅意呢....

作者: 超人兄弟    時間: 3-3-2015 01:29

引用:
原帖由 ooo 於 2-3-2015 18:37 發表 頭先去拜完 , 人流好少 . 可以净影超人唔使連行人都影埋 , 但我就揾唔倒"八米高超人迪加卡通吹氣公仔"係利舞台門口仲有幾隻1M 高Q 版超人怪獸 , 餅友留意.利園2期"超人戰車"其實係兩部 (只揾倒1部 ...
我都揾唔倒八米高超人迪加卡通吹氣公仔...唔知係咪未吹氣
作者: ooo    時間: 3-3-2015 10:35

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-3-2015 01:29 發表 我都揾唔倒八米高超人迪加卡通吹氣公仔...唔知係咪未吹氣!

我就懷疑有損壞唔攞出黎... 司勞右邊面都損左...

人流眞係好少 , 保持under20人倒 , 之前高達我都無去 , 超人就緊去去啦

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0