標題: 再見! 劉翔! [打印本頁]

作者: 白鳥    時間: 7-8-2012 18:07     標題: 再見! 劉翔!

誠然, 勉強冇幸福, 睇得出佢根本未康復, 何苦要出賽呢?

第一欄已踢倒欄杆, 睇得出係力不從心.

回家. 好好作個出色的教練吧!

劉翔百一米欄初賽跌倒受傷出局

110 米 欄 預 賽 ,劉 翔 在 跨 第 一 個 欄 時 , 起 跳 出 現 問 題 , 撞 欄 跌 倒 , 無 法 完 成 賽 事 。

04 年 雅 典 奧 運 金 牌 得 主 的 劉 翔 , 連 續 兩 屆 奧 運 未 能 完 成 比 賽 。

劉 翔 的 隊 友 史 東 鵬 只 跑 出 13 秒 78 , 無 緣 晉 級 ,
另 一 名 國 家 隊 代 表 謝 文 駿 , 跑 出 13 秒 43 , 躋 身 準 決 賽 。

準 決 賽 及 決 賽 會 在 本 港 時 間 星 期 四 凌 晨 進 行 。

作者: East    時間: 7-8-2012 18:23

他已經盡了最大努力了。

但人不是機器, 傷了就是傷了, 要像未傷之前一樣談何容易呢........

相信係時候要退下來了。

作者: 超能電子男    時間: 7-8-2012 22:25

下午我係街睇直播,睇到他的這一幕,心裡面非常難過不過劉翔的體育精神,係值得人敬佩,就算自己受傷好痛,都要堅持完成賽事劉翔兄祝您早日康復,人生仲有好長的路要行,千奇唔好放棄!
作者: foureyesfatboy    時間: 8-8-2012 03:38

為劉翔的努力鼓掌
劉翔你的努力我地有目共睹

作者: whoiambatman    時間: 8-8-2012 08:29

同係講一聲再見吧!早點返國去吧!
作者: East    時間: 8-8-2012 09:38

今天在收音機聽到有些強國人民見劉翔又不能上陣為強國爭光, 竟然還罵爆劉翔........

依D人就真係需要去讀 [真正] +  [正確] 的國民及德育教育了!!!

作者: 999    時間: 8-8-2012 11:56

上場靠機會,退場憑智慧!

祝福他!謝謝劉翔!

至於中國欄王的缺,斷欄哥有機會挑戰!

作者: East    時間: 8-8-2012 16:05     標題: 吻別~~~!!

作者: whoiambatman    時間: 8-8-2012 19:30

兩次奧運都龜縮,不要睇表面,這個人實在好有心..................
作者: East    時間: 10-8-2012 13:03

世界真係好現實, 原本奧海城係擺"劉翔"

8/8/2012之後.......... !!

作者: moneyismymoney    時間: 10-8-2012 22:44

引用:
原帖由 East 於 10-8-2012 13:03 發表 世界真係好現實, 原本奧海城係擺"劉翔"   8/8/2012之後.......... !!
最現實係留場佢自己, o吾好只睇表面.

作者: 白鳥    時間: 27-8-2012 22:48

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 10-8-2012 22:44 發表 最現實係留場佢自己, o吾好只睇表面.
但佢唔應該再留場鳥

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0