標題: F檔案、心計 好好睇 [打印本頁]

作者: 箂茵哈特    時間: 17-8-2011 23:13     標題: F檔案、心計 好好睇

近年以西片來講

F檔案及心計, 都是TVB近年買手好GOOD JOB之選

其實作為大型企業電視台, 買片回來給觀眾看好重要

據了解! 一年購買十套片回來, 就有幾套是TOP片來的

以本年比較突出劇集, 本人認為F檔案及心計據有吸引力

大家有空可一睇!

作者: 虎榮    時間: 21-8-2011 23:50

引用:
原帖由 箂茵哈特 於 17-8-2011 23:13 發表 近年以西片來講   F檔案及心計, 都是TVB近年買手好GOOD JOB之選   其實作為大型企業電視台, 買片回來給觀眾看好重要   據了解! 一年購買十套片回來, 就有幾套是TOP片來的   以本年比較突 ...

兩套都有睇, 坦白講, 兩套唔算太差, 但storyline亦不算上上之選, 其中mentalist較fringe好睇, 主要因為casting問題, 心計班演員演得比較好, 如果mentalist同bones(欲骨查)比, 我會比較鐘意bones多少少!

到目前為止, 心計入面演得令我最印像深刻的演員, 反而是season 1最尾一集扮盲妹果個, 佢在窗前一路彈琴果幕, 對靈魂之窗好似有千言萬語咁, 演出左一種令人遐想的感覺, 連個變態殺手無將佢滅口, 對佢網開一面呢d咁唔合理情節, 都因為呢一段變得合理化!

作者: 箂茵哈特    時間: 25-8-2011 13:29

引用:
原帖由 虎榮 於 21-8-2011 23:50 發表   兩套都有睇, 坦白講, 兩套唔算太差, 但storyline亦不算上上之選, 其中mentalist較fringe好睇, 只要因為casting問題, 心計班演員演得比較好, 如果mentalist同bones(欲骨查)比, 我會比較鐘意bones多少少! ...

的確用心去睇!

F檔案內許多資料其實經由美國政府提供, 當然有真有假, 但結構與小插曲也是根據檔案拍成~

但一般外國劇集去到中後段故事都系越講誇張, 睇兩睇了解吹水吹到龍珠般利害!

作者: cmlwts    時間: 9-9-2011 12:21

心計比F檔案好看.
因我好怕開到個頭好大,不知如何埋尾的片.
F檔案第一季講有人將世界當實驗室,但此人是誰?(巨大動力定另一世界的人?)無再提.(應該係另一世界的人

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0