標題: 高達Z 50集 粵語 版 [打印本頁]

作者: Z-745    時間: 17-4-2011 10:59     標題: 高達Z 50集 粵語 版

我揾到粤語      http://www.tvbkt.cn/y/1391/
作者: Z-745    時間: 29-4-2011 18:40

應該系這個http://www.tudou.com/playlist/id11318707.html
作者: 白鳥    時間: 29-4-2011 22:22

搵到粵語唔難

搵到TVB配音先難

作者: Delight986    時間: 7-5-2011 00:37     標題: 唔係當年TVB-翡翠台機動戰士再起風雲版本

引用:
原帖由 白鳥 於 29-4-2011 22:22 發表 搵到粵語唔難搵到TVB配音先難

我已經的確肯定哩個簡體字網頁片段,
唔係當年TVB-翡翠台機動戰士再起風雲版本~啦啦!

因為記憶當年TVB-翡翠台機動戰士再起風雲版本配音譯名係亂七八糟亂咁黎~!!!
古華多羅.上尉名字永遠不會出現於翡翠台機動戰士再起風雲版本的~!

翡翠台機動戰士再起風雲版本~!
Amuro Ray譯名: 阿姆尼
唔係阿寶尼

當年翡翠台TVB-機動戰士再起風雲,Gundam迷一定罵到七彩~!!!

身為Gundam迷致函電視台,要求播放Gundam Seed時,用回日語原裝OP,ED~!!!
原汁原味~!

有可能性係Asia Video 版本~!

Z Gundam (TV Series) (Vol.1-26)
機動戰士 Z (電視版) (1-26集)

編號:  AVPASIA0110ZA
語言:  粵/日語對白
字幕:  中文繁體
影像:  NTSC 
時間:  630 分鐘
碟數:  13
出品公司:  Asia Video 

Z Gundam當年在TVB播出時的名稱的確是「機動戰士再起風雲」,而Gundam ZZ當年在TVB播出時名稱的確是「機動戰士雷霆一擊」。

還有翡翠台TVB版:
翡翠台機動戰士再起風雲,馬沙未自揭露身份之前..?

竟然又冇化名喎~古華多羅•巴展拿~???

仍然叫番"~馬沙~~???
咁係人都知道佢係馬沙~囉~~???

咁馬沙使乜掩飾身份~喎~~???

毫無神秘感~~!!!

又冇日語OP/ED~?

還有可惡的翡翠台TVB,竟然Cut埋機動戰士再起風雲,機動戰士雷霆一擊日語OP,ED~!
翡翠台機動戰士再起風雲,機動戰士雷霆一擊又冇廣東歌曲???

翡翠台馬沙-機動戰士再起風雲 翡翠 1992年
日版Z-Gundam,古華多羅~到最後至對外公開揭露真面目,宣佈其實自己真正身份就係馬沙~!

不過無線翡翠台TVB機動戰士再起風雲 翡翠 1992年,竟然第一話真繹為馬沙 ~???
翡翠台Story都改埋~?
翡翠台機動戰士再起風雲~不只冇廣東OP?
連日語OP/ED都Cut~埋~?
作為UC年代Gundam迷無法接受~!
無線翡翠台可惡之殘光~!

我唔希望星之繼承者,一開始又真繹為馬沙 ~???
咁攪笑~!

作者: Z-745    時間: 7-5-2011 17:12

咁d名真系好怪

作者: 李大龍    時間: 27-6-2011 23:40

引用:
原帖由 白鳥 於 29-4-2011 22:22 發表 搵到粵語唔難 搵到TVB配音先難
我錄個年92~93,好彩當年錄低既帶連同"雷霆一擊"保存得好,依家仲能夠睇到!!!但就係唔識將VHS轉avi/rmvb,唔知有冇CHING識整教下小第...感激感激~~~
作者: 李大龍    時間: 27-6-2011 23:49

引用:
原帖由 Delight986 於 7-5-2011 00:37 發表 我已經的確肯定哩個簡體字網頁片段,唔係當年TVB-翡翠台機動戰士再起風雲版本~啦啦! 因為記憶當年TVB-翡翠台機動戰士再起風雲版本配音譯名係亂七八糟亂咁黎~!!!古華多羅.上尉名字永遠不會出現於翡翠台機動戰士再 ...
TVB第一集已經嗌馬莎上尉  阿寶=阿姆尼   哈曼=哈瑪嘉

太空戰士個時,布拉度=好似叫林友德

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0