標題: 請問大家個人有幾台電腦? [打印本頁]

作者: hungf    時間: 22-11-2010 22:29     標題: 請問大家個人有幾台電腦?

題, THX

我有一部PC 一部NOTEBOOK

作者: actionkamen    時間: 22-11-2010 22:39

引用:
原帖由 hungf 於 22-11-2010 22:29 發表 如題, THX我有一部PC 一部NOTEBOOK
我有三部notebook,一部太舊依家無用
作者: kkeeleung    時間: 23-11-2010 02:29

2xPC + 1xnotebook is mine

1xPC + 1xnotebook in the office

作者: foureyesfatboy    時間: 23-11-2010 04:39

1 PC, 1 Laptop, 1 G4 Mac (still working well)

計唔計古董電腦收藏....

作者: toby    時間: 23-11-2010 11:51

我係相關行業,所以:
2xPCs, 2 Laptops, 1 MacBook & 1 Netbook.

作者: RiderYip1    時間: 23-11-2010 12:32

我有部notebook [舊的(Window XP---Compaq), 的(Window 7---HP)]
像 Super-One, BLACK & BLACK RX二大戰車
後, Notebook時, 舊Notebook(兩個一起)
來做事, 下載
作者: ULTRA2020    時間: 23-11-2010 14:00

我人生第一部買的電腦是Mac機,由96年開始第一部 Mac7100, 7300, 8500, 9500, i Mac, i Book, G3, G4, G5 ~

現在只用G4文書 和 G5工作 ~

作者: actionkamen    時間: 23-11-2010 21:21

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 23-11-2010 14:00 發表 我人生第一部買的電腦是Mac機,由96年開始第一部 Mac7100, 7300, 8500, 9500, i Mac, i Book, G3, G4, G5 ~現在只用G4文書 和 G5工作 ~
超兄,我第一部買7200,後來我舅父唔要部8600比我,呢部audio output真係無後頂。後來頂唔順至買部powerbook G4到依家macbookpro,PowerBook就收埋咗,但係未買macbookpro前就買左部pc notebook比個女做功課。係呢,您部G5用緊CS幾?
作者: ULTRA2020    時間: 24-11-2010 12:45

引用:
原帖由 actionkamen 於 23-11-2010 21:21 發表 超兄,我第一部買7200,後來我舅父唔要部8600比我,呢部audio output真係無後頂。後來頂唔順至買部powerbook G4到依家macbookpro,PowerBook就收埋咗,但係未買macbookpro前就買左部pc notebook比個女做功課。 ...

actionkamen兄, 我依家用緊CS3,但部G5重行緊10.4, 其實好想升CS5,

但要升埋 OS 又要set過晒d野,好煩的...    因為一路都用緊正版,所以要升都幾係野 ~ 

我同你一樣有部PC notebook,不過係買比個女用的 ~

作者: cmlwts    時間: 26-11-2010 11:43

一部notebook, 一部平板,一部netbook.

作者: actionkamen    時間: 27-11-2010 02:33

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 24-11-2010 12:45 發表 actionkamen兄, 我依家用緊CS3,但部G5重行緊10.4, 其實好想升CS5,但要升埋 OS 又要set過晒d野,好煩的...    因為一路都用緊正版,所以要升都幾係野 ~  我同你一樣有部PC notebook,不過係買比 ...

當年多麼期待G5 PowerBook,想唔到Apple會轉Intel

另外,我剛剛睇番Adode嘅system requirement,CS5原來已經唔Support Power PC processor。

作者: foureyesfatboy    時間: 27-11-2010 03:28

引用:
原帖由 actionkamen 於 27-11-2010 02:33 發表 當年多麼期待G5 PowerBook,想唔到Apple會轉Intel另外,我剛剛睇番Adode嘅system requirement,CS5原來已經唔Support Power PC processor。

我路過加咀....

我試過 install 入部 G4 IMAC 到....   係唔得.

之前好多人都唔滿意用 INTEL 我是其中之一

我都曾經是死硬 mac 友.....後來因工作轉營要用 pc... 之後開始改觀.

我由 1990 開始...IICX, IISI,7500,8500之後  IMAC G4 停了. 為了興趣買了部 SE/30....6100

作者: actionkamen    時間: 27-11-2010 10:30

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 27-11-2010 03:28 發表 我路過加咀.... 我試過 install 入部 G4 IMAC 到....   係唔得. 之前好多人都唔滿意用 INTEL 我是其中之一 我都曾經是死硬 mac 友.....後來因工作轉營要用 pc... 之後開始改觀. 我由 1990 開始.. ...
講起IICX,我舊同事當年好貴買咗,唔夠十日,大減價(好似出IIci),每次提親佢都眼有淚光。

SE同MacPlus(好多人改做金魚缸)當年我初入行時用黎砌書版,後尾只用黎收modem

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0