標題: 【原創】咸超無聊68問 [打印本頁]

作者: 高橋龍太    時間: 7-3-2010 20:49     標題: 【原創】咸超無聊68問

個人資料部份︰
=========================
01.你叫咩名︰
02.今年幾歲︰
03.職業係咩︰

超人觀眾部份︰
04.幾歲開始睇超人︰
05.第一套睇既超人係邊套︰
06.點解會睇超人︰
07.最鍾意既超人係邊個︰
08.承上題,點解︰
09.最鍾意既防衛隊係邊隊︰
10.承上題,點解︰
11.最鍾意既男主角係邊個︰
12.承上題,點解︰
13.最鍾意既女隊員係邊個︰
14.承上題,點解︰
15.最鍾意既戰機係邊架︰
16.承上題,點解︰
17.最鍾意既變身器係邊個︰
18.承上題,點解︰
19.最鍾意既超人主題曲係邊首︰
20.承上題,點解︰
21.最討厭既超人係邊個︰
22.承上題,點解︰
23.最討厭既防衛隊係邊隊︰
24.承上題,點解︰
25.最討厭既男主角係邊個︰
26.承上題,點解︰
27.最討厭既女角色係邊個︰
28.承上題,點解︰
29.最討厭既戰機係邊架︰
30.承上題,點解︰
31.最討厭既變身器係邊個︰
32.承上題,點解︰
33.最討厭既超人主題曲係邊首︰
34.承上題,點解︰

超人認識考題部份︰
=======================
35.第一套超人係邊套︰
36.超人七號個仔係邊個︰
37.超人阿鄉既手鐲係邊個俾佢架呢︰
38.超人A既南夕子係邊個星球人呢︰
39.超人太郎既角係邊個遺傳俾佢架︰
40.超人尼奧個細佬係邊個呢︰
41.矢的猛係超人80最初既職業係咩︰
42.超人Great原產國係邊個國家︰
43.超人Powered雙眼係咩色呢︰
44.超人Zearth既變身器又係咩︰
45.超人迪加有幾多種變身型態︰
46.超人帝拿人間體叫咩名︰
47.超人佳亞既變身器係邊個製造呢︰
48.超人高斯既防衛隊叫咩名︰
49.超人力斯一共有幾位個適能者︰
50.超人麥斯身體由邊三隻顏色構成︰
51.超人梅比斯入面日比野未來一角由邊個演員餘演︰
52.超人尤莉安係光之國身份係咩︰
53.超人阿斯特拉係黎自邊個星球︰
54.超人皇雙眼係咩顏色︰
55.超人佐菲絕招係咩︰

設身處地題︰
============================
56.假如你係超人吉田,當你明知傑頓噴火會高達一兆度,你會點做﹖
57.假如你係諸星彈,你會唔會主動話俾安妮聽自己係超人七號﹖
58.假同你係鄉秀樹,當最後一集你著住西裝返去,你會唔會奇怪做咩換左衫﹖
59.假如你係北斗星司,當你知道南夕子要俾人強制遣返,你會點做﹖
60.假如你係東光太郎,你會唔會帶住超人太郎生命四處流浪,定留係ZAT﹖
61.假如偷匙既阿斯特拉唔係假扮,你係超人尼奧的話你會點做﹖
62.假如你係超人佐菲,當你發現圓谷四十年都唔肯俾你擔正做劇集主角會點做﹖
63.假如你係超人皇,有個超人俾人打低,你會唔會去幫拖話俾人知你唔係臨記﹖
64.假如你係超人之父,當你發現太郎紅族基因咁多,你會唔會懷疑佢對角係流既﹖
65.假如你係超人迪加,當你發現自己既石像,你會唔會去影低張相留念﹖
66.假如你係阿斯特拉,你會唔會整返個人間體同大鳥元拍住上﹖
67.假如你係超人80,當你發現尤莉安變身前後身材爭咁遠,你會唔會避開佢﹖
68.假如你係超人梅比斯,你會唔會檢討下點解自己成日要前輩幫手﹖

內地朋友可將超人改為奧特曼,
台灣朋友可將超人改為超人力霸王,
歐美朋友可將超人改為Ultraman,
日本朋友可將超人改為ヨюЬьс⑦。
總之,歡迎各地朋友轉載一起來玩。
作者: 高橋龍太    時間: 7-3-2010 21:01     標題: 我做先啦....

個人資料部份︰
01.你叫咩名︰ 高橋龍太
02.今年幾歲︰ 23
03.職業係咩︰ 金融經紀

超人觀眾部份︰
04.幾歲開始睇超人︰ 6歲
05.第一套睇既超人係邊套︰超人太郎
06.點解會睇超人︰ 因為電視播囉﹗
07.最鍾意既超人係邊個︰ 超人太郎﹗
08.承上題,點解︰ 唔知點解覺得好親切
09.最鍾意既防衛隊係邊隊︰ GUYS
10.承上題,點解︰ 靚女最多
11.最鍾意既男主角係邊個︰ 東光太郎
12.承上題,點解︰ 靚仔
13.最鍾意既女隊員係邊個︰ GUYS既小兔兔
14.承上題,點解︰ 理想既類型
15.最鍾意既戰機係邊架︰ 天空鯨魚
16.承上題,點解︰ 我覺得佢好大架,好勁
17.最鍾意既變身器係邊個︰ 七號果個
18.承上題,點解︰ 因為有得「Joooo.....」
19.最鍾意既超人主題曲係邊首︰ 超人梅比斯
20.承上題,點解︰ 歌詞好有意思
21.最討厭既超人係邊個︰ 超人Great
22.承上題,點解︰ 我覺得佢係一個有皮膚病既超人,點解人人都銀色係佢咁白﹖
23.最討厭既防衛隊係邊隊︰ MAC
24.承上題,點解︰ 因為制服核突
25.最討厭既男主角係邊個︰ 北斗星司
26.承上題,點解︰ 後生果陣衝動,幾十歲都仲衝動
27.最討厭既女角色係邊個︰ 南夕子
28.承上題,點解︰ 歷代女隊員佢最醜,點解仲可以擔正﹖
29.最討厭既戰機係邊架︰ 超級天鵝
30.承上題,點解︰ 造型太誇張
31.最討厭既變身器係邊個︰ 佳亞果個....
32.承上題,點解︰ 好大舊
33.最討厭既超人主題曲係邊首︰ 超人高斯
34.承上題,點解︰ 難聽

超人認識考題部份︰
35.第一套超人係邊套︰ 超人吉田
36.超人七號個仔係邊個︰ 超人Zero
37.超人阿鄉既手鐲係邊個俾佢架呢︰ 超人七號﹗
38.超人A既南夕子係邊個星球人呢︰ 月球
39.超人太郎既角係邊個遺傳俾佢架︰ 超人之父
40.超人尼奧個細佬係邊個呢︰ 阿斯特拉
41.矢的猛係超人80最初既職業係咩︰ 教師
42.超人Great原產國係邊個國家︰ 澳洲
43.超人Powered雙眼係咩色呢︰ 藍色
44.超人Zearth既變身器又係咩︰牙刷  
45.超人迪加有幾多種變身型態︰ 5種
46.超人帝拿人間體叫咩名︰ 飛鳥新
47.超人佳亞既變身器係邊個製造呢︰ 佢自己既人間體,高山我夢
48.超人高斯既防衛隊叫咩名︰ SRC
49.超人力斯一共有幾位個適能者︰ 4件
50.超人麥斯身體由邊三隻顏色構成︰ 紅、藍、銀
51.超人梅比斯入面日比野未來一角由邊個演員餘演︰ 五十嵐隼士
52.超人尤莉安係光之國身份係咩︰ 公主
53.超人阿斯特拉係黎自邊個星球︰ 獅子星
54.超人皇雙眼係咩顏色︰ 紅
55.超人佐菲絕招係咩︰ M87射線

設身處地題︰
56.假如你係超人吉田,當你明知傑頓噴火會高達一兆度,你會點做﹖ 走佬搵幫手
57.假如你係諸星彈,你會唔會主動話俾安妮聽自己係超人七號﹖ 一定會,咁先快媾到女
58.假同你係鄉秀樹,當最後一集你著住西裝返去,你會唔會奇怪做咩換左衫﹖ 會
59.假如你係北斗星司,當你知道南夕子要俾人強制遣返,你會點做﹖ 留住佢...佢走左我要做埋佢果份
60.假如你係東光太郎,你會唔會帶住超人太郎生命四處流浪,定留係ZAT﹖ 留係ZAT幸福得多
61.假如偷匙既阿斯特拉唔係假扮,你係超人尼奧的話你會點做﹖ 呢題我自己都覺得難 幫細佬手囉
62.假如你係超人佐菲,當你發現圓谷四十年都唔肯俾你擔正做劇集主角會點做﹖ 用M87射線射祖師谷
63.假如你係超人皇,有個超人俾人打低,你會唔會去幫拖話俾人知你唔係臨記﹖ 一定會
64.假如你係超人之父,當你發現太郎紅族基因咁多,你會唔會懷疑佢對角係流既﹖ 一定會
65.假如你係超人迪加,當你發現自己既石像,你會唔會去影低張相留念﹖ 有時間都要去一去
66.假如你係阿斯特拉,你會唔會整返個人間體同大鳥元拍住上﹖ 應該會
67.假如你係超人80,當你發現尤莉安變身前後身材爭咁遠,你會唔會避開佢﹖ 肯定會
68.假如你係超人梅比斯,你會唔會檢討下點解自己成日要前輩幫手﹖ 要啦...邊個會好似我咁廢

作者: Kal-El    時間: 8-3-2010 01:55

引用:
原帖由 高橋龍太 於 7-3-2010 21:01 發表 個人資料部份︰ ========================= 01.你叫咩名︰ 高橋龍太02.今年幾歲︰ 2303.職業係咩︰ 金融經紀超人觀眾部份︰ ========================= ...

回應67: 尤利安人間體實在太索, 但佢係王女, 就算變身後核突d, 都係值的, 因為可以做駙馬, 幾大就幾大, 界左佢先算

作者: 超人兄弟    時間: 8-3-2010 08:46

引用:
原帖由 高橋龍太 於 7-3-2010 21:01 發表 個人資料部份︰ ========================= 01.你叫咩名︰ 高橋龍太02.今年幾歲︰ 2303.職業係咩︰ 金融經紀超人觀眾部份︰ ========================= ...
嘩~好佩服高橋龍太兄答得o西o的question!
作者: 高橋龍太    時間: 8-3-2010 20:57

呢份野我原先想度夠100問架...但都諗唔出...

不過好多野真係我睇超人果下想問既問題嘛...

作者: 高橋龍太    時間: 8-3-2010 20:58

引用:
原帖由 Kal-El 於 8-3-2010 01:55 發表 回應67: 尤利安人間體實在太索, 但佢係王女, 就算變身後核突d, 都係值的, 因為可以做駙馬, 幾大就幾大, 界左佢先算
大佬...個外父老極都唔死....有排都上唔到位wo...
作者: Kal-El    時間: 9-3-2010 16:17

引用:
原帖由 高橋龍太 於 8-3-2010 20:58 發表 大佬...個外父老極都唔死....有排都上唔到位wo...

要上位就要奸d, 一於聯合各大外星人, 怪獸, 超獸, 丹盤獸, 去謀朝篡位先算

作者: 高橋龍太    時間: 9-3-2010 22:58

咁講法其實80夾埋Belial搞事,事敗先夾埋其他人殺佢滅口
作者: 高橋龍太    時間: 9-3-2010 22:59

係discuss真係有人答....

我好想睇下人答設身處地題

作者: zero    時間: 6-4-2010 16:25

04.幾歲開始睇超人︰ 4歲
05.第一套睇既超人係邊套︰超人leo06.點解會睇超人︰ 因為電視播囉﹗
07.最鍾意既超人係邊個︰ 超人太郎﹗
08.承上題,點解︰ 唔知點解覺得好親切
09.最鍾意既防衛隊係邊隊︰ GUYS
10.承上題,點解︰ 靚女最多
11.最鍾意既男主角係邊個︰ 東光太郎
12.承上題,點解︰ 靚仔
13.最鍾意既女隊員係邊個︰ GUYS既小兔兔
14.承上題,點解︰ 理想既類型
15.最鍾意既戰機係邊架︰ 天空鯨魚
16.承上題,點解︰ 我覺得佢好大架,好勁
17.最鍾意既變身器係邊個︰ 七號果個
18.承上題,點解︰ 因為有得「Joooo.....」
19.最鍾意既超人主題曲係邊首︰ 超人梅比斯
20.承上題,點解︰ 歌詞好有意思
21.最討厭既超人係邊個︰ 超人Great
22.承上題,點解︰ 我覺得佢係一個有皮膚病既超人,點解人人都銀色係佢咁白﹖
23.最討厭既防衛隊係邊隊︰ MAC
24.承上題,點解︰ 因為制服核突
25.最討厭既男主角係邊個︰ 北斗星司
26.承上題,點解︰ 後生果陣衝動,幾十歲都仲衝動
27.最討厭既女角色係邊個︰ 南夕子
28.承上題,點解︰ 歷代女隊員佢最醜,點解仲可以擔正﹖
29.最討厭既戰機係邊架︰ 超級天鵝
30.承上題,點解︰ 造型太誇張
31.最討厭既變身器係邊個︰ 佳亞果個....
32.承上題,點解︰ 好大舊
33.最討厭既超人主題曲係邊首︰ 超人高斯
34.承上題,點解︰ 難聽

超人認識考題部份︰
35.第一套超人係邊套︰ 超人吉田
36.超人七號個仔係邊個︰ 超人Zero
37.超人阿鄉既手鐲係邊個俾佢架呢︰ 超人七號﹗
38.超人A既南夕子係邊個星球人呢︰ 月球
39.超人太郎既角係邊個遺傳俾佢架︰ 超人之父
40.超人尼奧個細佬係邊個呢︰ 阿斯特拉
41.矢的猛係超人80最初既職業係咩︰ 教師
42.超人Great原產國係邊個國家︰ 澳洲
43.超人Powered雙眼係咩色呢︰ 藍色
44.超人Zearth既變身器又係咩︰牙刷  
45.超人迪加有幾多種變身型態︰ 5種
46.超人帝拿人間體叫咩名︰ 飛鳥新
47.超人佳亞既變身器係邊個製造呢︰ 佢自己既人間體,高山我夢
48.超人高斯既防衛隊叫咩名︰ SRC
49.超人力斯一共有幾位個適能者︰ 4件
50.超人麥斯身體由邊三隻顏色構成︰ 紅、藍、銀
51.超人梅比斯入面日比野未來一角由邊個演員餘演︰ 五十嵐隼士
52.超人尤莉安係光之國身份係咩︰ 公主
53.超人阿斯特拉係黎自邊個星球︰ 獅子星
54.超人皇雙眼係咩顏色︰ 紅
55.超人佐菲絕招係咩︰ M87射線

設身處地題︰
56.假如你係超人吉田,當你明知傑頓噴火會高達一兆度,你會點做﹖ 走佬搵幫手
57.假如你係諸星彈,你會唔會主動話俾安妮聽自己係超人七號﹖ 一定會,咁先快媾到女
58.假同你係鄉秀樹,當最後一集你著住西裝返去,你會唔會奇怪做咩換左衫﹖ 會
59.假如你係北斗星司,當你知道南夕子要俾人強制遣返,你會點做﹖ 留住佢...佢走左我要做埋佢果份
60.假如你係東光太郎,你會唔會帶住超人太郎生命四處流浪,定留係ZAT﹖ 留係ZAT幸福得多
61.假如偷匙既阿斯特拉唔係假扮,你係超人尼奧的話你會點做﹖ 呢題我自己都覺得難 幫細佬手囉
62.假如你係超人佐菲,當你發現圓谷四十年都唔肯俾你擔正做劇集主角會點做﹖ 用M87射線射祖師谷
63.假如你係超人皇,有個超人俾人打低,你會唔會去幫拖話俾人知你唔係臨記﹖ 一定會
64.假如你係超人之父,當你發現太郎紅族基因咁多,你會唔會懷疑佢對角係流既﹖ 一定會
65.假如你係超人迪加,當你發現自己既石像,你會唔會去影低張相留念﹖ 有時間都要去一去
66.假如你係阿斯特拉,你會唔會整返個人間體同大鳥元拍住上﹖ 應該會
67.假如你係超人80,當你發現尤莉安變身前後身材爭咁遠,你會唔會避開佢﹖ 肯定會
68.假如你係超人梅比斯,你會唔會檢討下點解自己成日要前輩幫手﹖ 要啦...邊個會好似我咁
作者: 聰洛多薩比    時間: 6-4-2010 17:08

好攞命喎...

d字太多...

作者: 高橋龍太    時間: 13-4-2010 21:31

怕睇字可能惡搞D

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0