標題: 林河廷 [打印本頁]

作者: hongkongman    時間: 3-11-2009 11:46     標題: 林河廷

香港的第一屆健美小姐比賽參賽者.,以為自己可摘冠,卻給比賽年紀最大的參賽者,馬清儀奪去冠軍....因不服氣,向主 辦大會(TVB)投訴,最後當然昤是不受理,不和TVB簽約,卻和譚詠麟拍了唯一一套港產片(歌者戀歌).,當主上女主角,且是飾演歌手(譚世美)的女朋友...卻也是港產片最後的一套....樣貌十分之清純...且那時說她可說多國語言.,但卻不能說廣東話....

作者: kkeeleung    時間: 3-11-2009 12:05

引用:
原帖由 hongkongman 於 3-11-2009 11:46 發表 香港的第一屆健美小姐比賽參賽者.,以為自己可摘冠,卻給比賽年紀最大的參賽者,馬清儀奪去冠軍....因不服氣,向主 辦大會(TVB)投訴,最後當然昤是不受理,不和TVB簽約,卻和譚詠麟拍了唯一一套港產片(歌者戀歌).,當 ...
記得佢仲拍過"寶露"薄荷糖廣告.
作者: hongkongman    時間: 3-11-2009 13:43

引用:
原帖由 kkeeleung 於 3-11-2009 12:05 發表 記得佢仲拍過"寶露"薄荷糖廣告.
且當年又在日本出過唯一一集日文唱片.(Strangers Dream).可惜也是唯一...Also give me the best  memory.

作者: Anison    時間: 3-11-2009 13:48

作者: inabottle    時間: 3-11-2009 21:29

歌者戀歌

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=12619&extra=page%3D2

作者: Kendama    時間: 3-11-2009 22:53

引用:
原帖由 hongkongman 於 3-11-2009 13:43 發表 且當年又在日本出過唯一一集日文唱片.(Strangers Dream).可惜也是唯一...Also give me the best  memory.http://i685.photobucket.com/albums/vv215/hongkongman3/jpop005-1.jpg

作者: 虎榮    時間: 6-11-2009 01:04

當年健美小姐是無綫硬踫第一屆亞洲小姐的點子, 當年還出了梅小慧, 劉美娟等人,

林河廷好像是有韓國人血統, 我記得佢攞左梗頸亞二, 當其他佳麗向馬清儀祝賀果陣時, 佢就呆左咁望跟住個camera, 兩隻眼好似缺堤咁! 坦白講, 我唔覺得佢靚!

佢同馬小姐兩個參選是非都十分之多, 事後亦有好多人話佢一直只系扮可憐, 博同情, 因為佢有家底同成日覺得自己會贏, 所以參選期間在後台成日串人地, 所以佢得亞二果陣, 個個不知幾高興走去同馬清儀道賀, 無人理佢, 呢幕電視由頭播到尾, 所以睇得好清楚!

雖然好多人話馬小姐佢系造馬, 但系我覺得佢個樣都算okay,依家人地系選健美小姐, 以馬小姐當年果六舊腹肌, 當然附合標準得多,  起碼佢無林河廷D baby fat先!   

作者: kkeeleung    時間: 6-11-2009 02:06

引用:
原帖由 虎榮 於 6-11-2009 01:04 發表 當年健美小姐是無綫硬踫第一屆亞洲小姐的點子, 當年還出了梅小慧, 劉美娟等人,   林河廷好像是有韓國人血統, 我記得佢攞左梗頸亞二, 當其他佳麗向馬清儀祝賀果陣時, 佢就呆左咁望跟住個camera, ...
馬小姐當年的確係名符其實嘅健美小姐. 佢除咗真係健美教練外. 當年做呢行嘅人唔多. 記憶中 (可能係錯的, 有錯請提點.) 佢之後同奇富福. (香港跑步去北京的外國人結婚. 最後離了婚. 同運動都頗有密功聯系. 同屆仲有蔡嘉莉. 一日位裔参賽了叫爪生麻美. dodo 姐笑佢吽手瓜麻痺. 當年健姐並無健美與美貌並重的口號.
作者: 虎榮    時間: 6-11-2009 02:31

引用:
原帖由 kkeeleung 於 6-11-2009 02:06 發表 馬小姐當年的確係名符其實嘅健美小姐. 佢除咗真係健美教練外. 當年做呢行嘅人唔多. 記憶中 (可能係錯的, 有錯請提點.) 佢之後同奇富福. (香港跑步去北京的外國人結婚. 最後離了婚. 同運動都頗有密 ...

我印象中馬小姐好似無同奇富福結婚, 只系拍拖, 後來散左! 健美與美貌有咩唔好! 起碼好過美貌與智慧並重吖! 我睇選美的要求好簡單架渣!

作者: 011072    時間: 6-11-2009 04:08

哩條韓國妹輸唔起致發難渣,

博到出位後又係一樣冇發展。

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0