標題: ghost!!! 關公大戰外星人 1976 [打印本頁]

作者: r9647    時間: 14-8-2008 12:54     標題: ghost!!! 關公大戰外星人 1976

mtv

http://www.youtube.com/watch?v=ioxid5WYsXI

作者: moneyismymoney    時間: 14-8-2008 23:45

引用:
原帖由 r9647 於 14-8-2008 12:54 發表     mtv http://www.youtube.com/watch?v=ioxid5WYsXI

回水,以為真係有片睇.

作者: r9647    時間: 15-8-2008 09:39

sorry sir!!!!!!
作者: 格古洛    時間: 15-8-2008 14:29

回水,以為真係有片睇x2
作者: SAS2007    時間: 15-8-2009 12:24     標題: 關公大戰外星人(戰神)

本來導演當初選擇用台灣做背景, 因為政治原因改咗香港,  此片之copy暫時重未揾到, 有説話導演冇保留copy

作者: Athena    時間: 15-8-2009 16:41

原來真有套咁騎呢的戲架?初時重以為係007大戰占士邦個d玩野戲名添。 第日部門拜關二哥個陣真要加幾錢肉緊,原來關二哥咁勁,話唔定可以同超人兄弟手打埋巴魯坦。

作者: 超人兄弟    時間: 15-8-2009 23:44

引用:
原帖由 Athena 於 15-8-2009 16:41 發表 原來真有套咁騎呢的戲架?初時重以為係007大戰占士邦個d玩野戲名添。 第日部門拜關二哥個陣真要加幾錢肉緊,原來關二哥咁勁,話唔定可以同超人兄弟手打埋巴魯坦。

我同朋友Mo左好耐o吾Mo吾到o尼套片~!

作者: 任因玖    時間: 16-8-2009 08:05

引用:
原帖由 超人兄弟 於 15-8-2009 23:44 發表 我同朋友Mo左好耐o吾Mo吾到o尼套片~!

二哥好好打

作者: Athena    時間: 16-8-2009 10:15

唔知關二哥識唔識放 bbb 死光呢吓。

作者: SAS2007    時間: 16-8-2009 11:36

引用:
原帖由 Athena 於 16-8-2009 10:15 發表 唔知關二哥識唔識放 bbb 死光呢吓。

佢把青龍偃月刀夠照過d十字死光掛.............

作者: kkeeleung    時間: 16-8-2009 15:27

吾知呢個關公老兄嘅身高比例係幾多? 睇落都有40米高 ... !!
作者: 超人兄弟    時間: 16-8-2009 20:07

引用:
原帖由 kkeeleung 於 16-8-2009 15:27 發表 吾知呢個關公老兄翵降炊顐珓Y幾多? 睇落都有40米高 ... !!

我覺得o尼個關公老兄個樣o吾夠英偉...甚至乎有點兒.....

作者: 杜劍龍    時間: 9-9-2009 14:37

之前都有brother傾過, 都好有趣.

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=7146&extra=page%3D1

作者: 聰洛多薩比    時間: 21-9-2009 18:11

我仲向網典度寫過呢...
作者: 超能電子男    時間: 22-9-2009 01:10

關公幾野已經將班外星人打到,實力強弱懸殊,都唔明班外星人仲要侵略香港,簡直都冇腦
作者: ddmmyy    時間: 22-9-2009 15:08

引用:
原帖由 超能電子男 於 22-9-2009 01:10 發表 關公幾野已經將班外星人打到,實力強弱懸殊,都唔明班外星人仲要侵略香港,簡直都冇腦

叉開黎講,有無留意各地拍的超人片都有一個共通點........

屋會塌,路會陷.....但總係無爆水管.........香港水務局應該去各處特攝組偷師了

作者: 聰洛多薩比    時間: 27-9-2009 18:27

引用:
原帖由 ddmmyy 於 22-9-2009 15:08 發表     叉開黎講,有無留意各地拍的超人片都有一個共通點........ 屋會塌,路會陷.....但總係無爆水管.........香港水務局應該去各處特攝組偷師了

講起又係喎...

作者: 超能電子男    時間: 28-9-2009 00:03

引用:
原帖由 ddmmyy 於 22-9-2009 15:08 發表     叉開黎講,有無留意各地拍的超人片都有一個共通點........ 屋會塌,路會陷.....但總係無爆水管.........香港水務局應該去各處特攝組偷師了
可能係當年製作成本或技術問題,因為就算係以前ultraman記憶中,都冇爆水管、煤氣管,至多都係煉油廠麊o管爆,如果真係要咁真實的話,製作成本就會上升,換轉係以家拍的話,咁就好多野要攪,起碼要有人造衛星、光籤線、高清發射站等等.....................
作者: kkeeleung    時間: 28-9-2009 00:42

引用:
原帖由 超能電子男 於 28-9-2009 00:03 發表 可能係當年製作成本或技術問題,因為就算係以前ultraman記憶中,都冇爆水管、煤氣管,至多都係煉油廠麊o管爆,如果真係要咁真實的話,製作成本就會上升,換轉係以家拍的話,咁就好多野要攪,起碼要有人造衛星、光籤 ...
以前在特攝中被破壞的, 多屬室外情景, 因為用模型較易表達. 但其實大多只有外牆板塊, 分層間格, 大多欠奉... . 要講述大型水管水霸爆列時. 多半只有物件而不牽災民. 其怪係每十集便有怪獸襲石油庫, 油鼓一炸就成個燒晒. 永無漏油, 火勢蔓廷... 怪獸推倒電線塔, 理應全城烏燈黑火. 但盡面仍然係燈火通明...
作者: moneyismymoney    時間: 28-9-2009 01:13

引用:
原帖由 kkeeleung 於 28-9-2009 00:42 發表 以前在特攝中被破壞的, 多屬室外情景, 因為用模型較易表達. 但其實大多只有外牆板塊, 分層間格, 大多欠奉... . 要講述大型水管水霸爆列時. 多半只有物件而不牽災民. 其怪係每十集便有怪獸襲石油庫, 油鼓一炸就成個燒 ...

好似最近果齣韓片咁,海嘯沈咗半個城市,都可以用手機電聯,佢 d 科技真犀利.

*
*
*
*
*
*
歡迎你到我的 Blog My money
http://moneyismymoney.blogspot.com/

作者: SAS2007    時間: 23-4-2010 15:34

好消息, 套戲有機會重生......已經有人揾到個copy, 而家做緊數碼復修....

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100423&sec_id=462&art_id=13957872

作者: 陸川翔    時間: 23-4-2010 18:01

引用:
原帖由 SAS2007 於 23-4-2010 15:34 發表  
好消息, 套戲有機會重生......已經有人揾到個copy, 而家做緊數碼復修.... http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100423&sec_id=462&art_id=13957872

彭浩翔數碼復修 Cult片王  千嬅、樂仔聲演關公大戰外星人

被譽為 cult片之王、傳聞中的台灣電影《關公大戰外星人》,一直只聞其名,連網絡界這個著名人肉搜尋器,亦未能找到電影的任何片段,只有幾張黑白劇照流傳於網絡世界。正當各人以為這部電影已經湮沒於人間之際,原來導演彭浩翔幾經辛苦,找來原裝孤本。目前正在進行數碼復修,更有意找來近日大熱電影《志明與春嬌》的主角楊千嬅及余文樂配音,實行互 cult一番。

彭浩翔台灣執到寶
  正當世人以為此片已經灰飛煙滅之際,卻原來導演彭浩翔幾經波折從台灣找到孤本,並且已經購下電影版權,目前正在泰國進行數碼復修。他日前接受訪問時透露發現過程,當中花了不少心機及唇舌。他說:「我幾經辛苦搵到台灣投資《關》片嘅老闆,佢同我話套片嘅拷貝冇晒嘞,我話『不如你落倉搵吓吖』,開頭佢死都唔肯。不過我不停咁搵佢,佢可能覺得我煩,怕咗我,卒之佢去咗倉一次真係畀佢搵到最後一套片。」
彭浩翔謂由於年日久遠,該拷貝已經殘破不堪,需要進行數碼復修,他說:「嗰時真係好似尋到寶嘅感覺,好興奮。套片除咗喺泰國做數碼復修之外,本身嘅聲帶已經爛晒,要配過晒音至可以用。我希望年底可以完成喺戲院放映。呢套片喺網界傳咗好耐,由頭到尾都係得幾張相,試過話有片段流過出嚟,都真係流嘅。好多人仲以為其實無呢套片係啲人傳,今次證明真有其片。」

楊千嬅爭做外星人
  《關》片之所以被網民奉若經典,彭浩翔表示除了因為一直只聞其名外,電影能夠將風馬牛不相及的外星人跟關公拉上關係,亦是電影成功的地方。據知,由於彭浩翔跟楊千嬅及余文樂合作電影《志明與春嬌》時非常投契,所以復修版的《關》片會找《志》片班底為電影配音。

作者: Athena    時間: 23-4-2010 18:59

講真定講笑呀?真係重做?睇到笑爆咀架喎。
作者: 超人兄弟    時間: 23-4-2010 21:38

引用:
原帖由 陸川翔 於 23-4-2010 18:01 發表 彭浩翔數碼復修 Cult片王  千嬅、樂仔聲演關公大戰外星人  被譽為 cult片之王、傳聞中的台灣電影《關公大戰外星人》,一直只聞其名,連網絡界這個著名人肉搜尋器,亦未能找到電影的任何片段,只有幾 ...
o華~...重做??正呀!
作者: 聰洛多薩比    時間: 23-4-2010 23:07

真係有啩???

報紙都登埋...

只係個齣片...

未知佢會唔會再新發行...

我地有緣睇到呢???

作者: 超人兄弟    時間: 23-4-2010 23:59

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 23-4-2010 23:07 發表 真係有啩??? 報紙都登埋... 只係個齣片... 未知佢會唔會再新發行... 我地有緣睇到呢???
唔知佢會唔會上影亦或 ' 齋 ' 出 DVD ??
作者: klluk    時間: 24-4-2010 12:32

好期待
作者: ABOY    時間: 4-11-2010 20:28

引用:
原帖由 陸川翔 於 23-4-2010 06:01 PM 發表 彭浩翔數碼復修 Cult片王  千嬅、樂仔聲演關公大戰外星人  被譽為 cult片之王、傳聞中的台灣電影《關公大戰外星人》,一直只聞其名,連網絡界這個著名人肉搜尋器,亦未能找到電影的任何片段,只有幾 ...
http://hotpot.hk/story.php?title=%E5%BD%AD%E6%B5%A9%E7%BF%94%E6%95%B8%E7%A2%BC%E5%BE%A9%E4%BF%AE+Cult%E7%89%87%E7%8E%8B++%E5%8D%83%E5%AC%85%E3%80%81%E6%A8%82%E4%BB%94%E8%81%B2%E6%BC%94%E9%97%9C%E5%85%AC%E5%A4%A7%E6%88%B0%E5%A4%96%E6%98%9F%E4%BA%BA

彭浩翔數碼復修 Cult片王 千嬅、樂仔聲演關公大戰外星人

發佈用戶: hkfruit 194 日 前 (http://hkfruit.isgreat.org)
類別: 時事 | 標籤: 香港 新聞 | 瀏覽次數: 2525
| More

彭浩翔數碼復修 Cult片王
千嬅、樂仔聲演關公大戰外星人

楊千嬅跟余文樂這個班底,有機會繼《志》片後再跟彭浩翔合作。攝影:陳俊強

被譽為 cult片之王、傳聞中的台灣電影《關公大戰外星人》,一直只聞其名,連網絡界這個著名人肉搜尋器,亦未能找到電影的任何片段,只有幾張黑白劇照流傳於網絡世界。正當各人以為這部電影已經湮沒於人間之際,原來導演彭浩翔幾經辛苦,找來原裝孤本。目前正在進行數碼復修,更有意找來近日大熱電影《志明與春嬌》的主角楊千嬅及余文樂配音,實行互 cult一番。

被網友統稱為《關公大戰外星人》的台灣電影,其實在台灣上映時片名叫《戰神》,在香港則改為《香港大災難》,是台灣導演陳洪民 76年的作品,林建岳前妻謝玲玲亦有份領銜主演。《關》在網民界中有着神級的地位,除了夠 cult之外,還因為電影一直只有相關劇照流傳,從照片中得知故事講述外星人在港九大肆破壞,連尖沙嘴鐘樓亦被連根拔起,最後要關公現身打救港人。但就沒有相關片段流傳,令網民對之更加趨之若鶩。

從當年的宣傳海報中,可見傳聞中的《關公大戰外星人》,由台灣紅星謝玲玲搭靚仔小生谷名倫主演,卡士不弱。

彭浩翔不但跟林建岳合作拍片,還剛剛購入老闆前妻有份演出的 cult片。

彭浩翔台灣執到寶

正當世人以為此片已經灰飛煙滅之際,卻原來導演彭浩翔幾經波折從台灣找到孤本,並且已經購下電影版權,目前正在泰國進行數碼復修。他日前接受訪問時透露發現過程,當中花了不少心機及唇舌。他說:「我幾經辛苦搵到台灣投資《關》片嘅老闆,佢同我話套片嘅拷貝冇晒嘞,我話『不如你落倉搵吓吖』,開頭佢死都唔肯。不過我不停咁搵佢,佢可能覺得我煩,怕咗我,卒之佢去咗倉一次真係畀佢搵到最後一套片。」
彭浩翔謂由於年日久遠,該拷貝已經殘破不堪,需要進行數碼復修,他說:「嗰時真係好似尋到寶嘅感覺,好興奮。套片除咗喺泰國做數碼復修之外,本身嘅聲帶已經爛晒,要配過晒音至可以用。我希望年底可以完成喺戲院放映。呢套片喺網界傳咗好耐,由頭到尾都係得幾張相,試過話有片段流過出嚟,都真係流嘅。好多人仲以為其實無呢套片係啲人傳,今次證明真有其片。」

楊千嬅爭做外星人

《關》片之所以被網民奉若經典,彭浩翔表示除了因為一直只聞其名外,電影能夠將風馬牛不相及的外星人跟關公拉上關係,亦是電影成功的地方。據知,由於彭浩翔跟楊千嬅及余文樂合作電影《志明與春嬌》時非常投契,所以復修版的《關》片會找《志》片班底為電影配音。
此外,《志明與春嬌》由原先贏口碑輸票房,到前日票房達到 500萬。兩位男女主角楊千嬅與余文樂前晚就在銅鑼灣出席此套三級電影的慰勞宴。電影公司原本想為影期一再延長慶祝,但因前日是內地為青海災民哀悼日,故電影公司不願稱為慶功宴。
千嬅透露稍後會與彭浩翔再合作,她說:「遲啲又有套愛情片,但未定實唔講得。」她表示知道彭浩翔將台灣 70年代部《關公大戰外星人》版權買下,問她想聲演關公抑或外星人時,千嬅說:「想做外星人多啲。」她笑謂拍愛情片的話,很想彭浩翔自己做男主角,但彭太不答應。余文樂接受電話訪問時自言對聲演已有相當經驗,很期待跟彭導演有再合作機會。
採訪:何永寧、藍文浩

70年代 Cult中之霸

76年經典 cult片《戰神》,在香港上映時易名為《香港大災難》,而網民則暱稱為《關公大戰外星人》,一直以來只有幾張搞鬼劇照流傳,令 cult片迷萬分期待。

關二哥現身

鬧市大決戰

怪獸毀鐘樓

青龍刀殺敵

話你知:關公變身守護香港

失明雕刻家用盡精力打造關公像,雙手顫抖地為神像點睛。

被 cult片迷捧為 cult中之霸的台灣電影《關公大戰外星人》,由陳洪民執導,謝玲玲、陳又新、谷名倫等主演。 76年在香港上映時以《香港大災難》為片名。
劇情講述一位失明雕刻家打算雕一座關公雕像,認為神像完成後可產生神奇力量。此時外星人乘坐巨型飛碟襲港,在港九鬧市大肆破壞,康樂大廈、尖沙嘴鐘樓全變成廢墟。香港快將淪陷之際,關公像終於完成,幾十層樓高的關公手執一把大關刀現身鬧市,將外星人殺個片甲不留。

慌死你睇唔到之 ~ 鼓油碟咁大隻既飛碟
烏蠅頭怪獸侵略香港
由尖沙咀打到去香港 !!
關公大戰外星人 ~ 尖沙咀
一刀劈開佢成 2 邊
外星人梗係要輸啦
娛樂資料庫:謝玲玲荒誕演西片

看不出斯文貴氣的謝玲玲,原來是 cult片天后,除了 cult中之霸《關公大戰外星人》之外,也曾夥拍王羽主演過《虎鶴雙形》。該片 02年被史提夫奧迪卻克( Steve Oedekerk)看中,利用電腦特技移花接木,另補拍一些鏡頭,重新包裝成荷李活片《醬爆武林》( Kung Pow Enter The Fist),電影奇情怪誕荒謬無倫,謝玲玲更無辜在片中背部全裸,其實是史提夫用替身補拍的鏡頭。

謝玲玲原本與王羽卿卿我我,卻無端被剪接與史提夫談情說愛。《虎鶴雙形》劇照

《醬爆武林》劇照

港產 Cult片血肉模糊

Cult片不一定是爛片,爛片亦不一定 cult, cult片泛指低成本製作的 budget film( B片),受小眾盲目追捧,當中包含剝削、次文化及炒雜燴等元素,可惜通常票房慘淡。資料來源:《蘋果》資料室

《打蛇》( 1980)
導演:牟敦芾
講述人蛇偷渡來港,慘遭警方圍捕,又被打蛇客禁錮勒索。全片充斥性虐、雞姦鏡頭,首映後曾一度被禁。《打蛇》至今仍是 cult片迷至高無上的聖典。

《山狗》( 1980)
導演:余允抗
莊靜而跟同學露營,慘遭山狗狂徒輪姦,陳星為女報仇,自製千奇百怪武器對付山狗,其中一幕復仇情節,倒插血滴子陷阱捉山狗更是經典。

《力王》( 1992)
導演:藍乃才
改編自日本漫畫的同名電影,樊少皇飾演的主角力王能一拳打穿敵人腸肚,鮮血如洪水般流出,結尾獄長被打落碎肉機攪剩個頭,核突指數爆燈。

作者: nonono    時間: 29-3-2011 17:50

條肥彭肯定吹水博宣傳~~搵鬼信佢有片

作者: singingsoul    時間: 30-3-2011 11:16

這套片最近網上流傳了完整版本.
畫質不差, 亦是齊全原聲. 

作者: ULTRA2020    時間: 30-3-2011 13:00

引用:
原帖由 singingsoul 於 30-3-2011 11:16 發表 這套片最近網上流傳了完整版本.畫質不差, 亦是齊全原聲. 

Where ~ ?  PM me ~ Thanks

作者: singingsoul    時間: 30-3-2011 15:34

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 30-3-2011 13:00 發表 Where ~ ?  PM me ~ Thanks

PMed. 希望你找到.

作者: Machbaron    時間: 30-3-2011 18:25     標題: Nice

引用:
原帖由 singingsoul 於 30-3-2011 15:34 發表 PMed. 希望你找到.

Sing兄可否PM比埋我?Thanks~

作者: singingsoul    時間: 31-3-2011 01:39

引用:
原帖由 Machbaron 於 30-3-2011 18:25 發表   Sing兄可否PM比埋我?Thanks~

PM了, 希望你們都成功下載欣賞.

作者: 杜劍龍    時間: 31-3-2011 14:57

Sing兄, 我都想要呀, thanks!

作者: singingsoul    時間: 31-3-2011 15:30

先後PM發了資料給money, Mac, 杜劍龍, 超人2020諸君.

作者: moneyismymoney    時間: 1-4-2011 00:59

引用:
原帖由 singingsoul 於 31-3-2011 15:30 發表 先後PM發了資料給money, Mac, 杜劍龍, 超人2020諸君.

收到了,謝謝 !!

*
*
*

作者: LouisLee    時間: 1-4-2011 02:29

引用:
原帖由 singingsoul 於 30-3-2011 11:16 發表 這套片最近網上流傳了完整版本.畫質不差, 亦是齊全原聲. 

我都想要, thanks!!!

作者: 白鳥    時間: 1-4-2011 11:33

引用:

請問係原聲國語定係後期嘅廣東話配音呢?

作者: 幻之聖騎士    時間: 1-4-2011 14:02

引用:
原帖由 singingsoul 於 31-3-2011 15:30 發表 先後PM發了資料給money, Mac, 杜劍龍, 超人2020諸君.

我都要呀,順手吖唔該。

作者: singingsoul    時間: 1-4-2011 17:43

引用:
原帖由 白鳥 於 1-4-2011 11:33 發表   請問係原聲國語定係後期嘅廣東話配音呢?

國語, 應該係當日原版的國語配音.

作者: singingsoul    時間: 1-4-2011 17:45

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 1-4-2011 14:02 發表   我都要呀,順手吖唔該。

你班友呀, 個個都係關二哥控.
其實直接post出來好唔好呢? 這片實在太受歡迎, 個個都想一睹風采.

作者: ULTRA2020    時間: 1-4-2011 19:12

引用:
原帖由 singingsoul 於 1-4-2011 17:45 發表 你班友呀, 個個都係關二哥控.其實直接post出來好唔好呢? 這片實在太受歡迎, 個個都想一睹風采.

我覺不太好, 始終有d灰色地帶 ~   辛苦你呀魂兄 ! 

等遲d Youtube 公開地有得睇先分享喇 ~

作者: moneyismymoney    時間: 1-4-2011 23:39

引用:
原帖由 singingsoul 於 1-4-2011 17:45 發表 你班友呀, 個個都係關二哥控.其實直接post出來好唔好呢? 這片實在太受歡迎, 個個都想一睹風采.

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 1-4-2011 19:12 發表 我覺不太好, 始終有d灰色地帶 ~   辛苦你呀魂兄 !  等遲d Youtube 公開地有得睇先分享喇 ~

係講得對呀 ! 我都入 o吾到個網,真係眼光光.

*
*
*

作者: 超人兄弟    時間: 2-4-2011 09:10

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 1-4-2011 23:39 發表 係講得對呀 ! 我都入 o吾到個網,真係眼光光. ***
你有無注冊會員先~??!
作者: singingsoul    時間: 2-4-2011 09:32

引用:
原帖由 超人兄弟 於 2-4-2011 09:10 發表 你有無注冊會員先~??!

係囉, 係要註冊了才入得到.
我覺得為了這套奇作, 註冊一下都扺o既. 我下了套戲之後沒有甚麼後遺症, 不用太擔心.

作者: ULTRA2020    時間: 6-4-2011 18:35

好感動 ~ 正 !
作者: 超人兄弟    時間: 7-4-2011 23:32

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 6-4-2011 18:35 發表 好感動 ~ 正 !
Ultra兄 你DL o左??
作者: 聰洛多薩比    時間: 18-4-2011 15:46

咦...掂左喇???

咁就實在太好喇...

作者: ULTRA2020    時間: 4-5-2011 13:55     標題: 關公大戰外星人 (戰神/香港大災難) 自製預告片 Trailer

作者: 杜劍龍    時間: 4-5-2011 14:37

I really love it! Thanks!

作者: lfken    時間: 4-5-2011 20:27

唔見左
作者: 拾實什習窄炸集    時間: 5-5-2011 03:50

引用:
原帖由 lfken 於 4-5-2011 20:27 發表 唔見左
唔見了什麽 ?
作者: ULTRA2020    時間: 5-5-2011 12:59     標題: 關公大戰外星人網上流傳 彭浩翔籲影迷獻 cult 片王 ~

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20110505&sec_id=462&subsec_id=830&art_id=15225805

作者: ULTRA2020    時間: 5-5-2011 13:04

引用:
原帖由 lfken 於 4-5-2011 20:27 發表 唔見左

原來比人偷偷放上Youtube ~ 唔怪之得咁快cut左 ~

lfken 兄睇住蘋果條link頂住先 ~

http://hk.dv.nextmedia.com/template/dv_channel/index.php?fuseaction=dv15.player&range=d&mode=section&id=462&dv_iss=20110505&iss_id=20110505&sec_id=462&art_id=15225805&av_id=15226967

作者: ULTRA2020    時間: 5-5-2011 13:09

又比人放番上Youtube了 ~ 快d睇喇 !

當年來說算OK的 ~

作者: klluk    時間: 5-5-2011 22:24

Thanks for sharing, cool
作者: 超人兄弟    時間: 5-5-2011 23:12

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 5-5-2011 13:09 發表 又比人放番上Youtube了 ~ 快d睇喇 ! 當年來說算OK的 ~
真係OK bor~套o野!
作者: urutoraman    時間: 8-5-2011 01:17

真快,又無得睇!
作者: 超人兄弟    時間: 8-5-2011 09:14

引用:
原帖由 urutoraman 於 8-5-2011 01:17 發表 真快,又無得睇!
o甘又要等o下lor~!
作者: ULTRA2020    時間: 8-5-2011 17:33

同星球人對戰片段又比人放番上Youtube了 ~ 真係好精彩 !

作者: andylam323    時間: 9-5-2011 01:40

正正正!!!!!
作者: ULTRA2020    時間: 9-5-2011 13:18

好像 Full Version 已被人斬成六件放在 You Tube ~

作者: BforBOY    時間: 9-5-2011 13:31

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 9-5-2011 13:18 發表 好像 Full Version 已被人斬成六件放在 You Tube ~

好正呀!!

作者: ULTRA2020    時間: 9-5-2011 14:37

引用:
原帖由 BforBOY 於 9-5-2011 13:31 發表   好正呀!!

最開心是見到一些70年代的舊景物 ~

作者: 陸川翔    時間: 9-5-2011 15:15

《戰神》(關公大戰外星人)又名「香港大災難」!

《戰神》(關公大戰外星人)搵齊 1-6 喇!

作者: BforBOY    時間: 9-5-2011 20:52

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 9-5-2011 14:37 發表 最開心是見到一些70年代的舊景物 ~ http://www.oldcake.net/redirect.php?tid=13560&goto=lastpost#lastpost

80年代香港好懷念啊!!

作者: WK1959    時間: 9-5-2011 22:37

引用:
原帖由 陸川翔 於 9-5-2011 15:15 發表 《戰神》(關公大戰外星人)搵齊 1-6 喇!
ok哂喇!參謝哂!!

作者: Ahming    時間: 10-5-2011 21:02

土豆上面都有喇
不過唔知貼唔貼得link呢?

作者: LouisLee    時間: 11-5-2011 10:41

http://www.youtube.com/watch?v=Vzf6kA_NBDA&hd=1

http://www.youtube.com/watch?v=EhRra39LSLM&hd=1

http://www.youtube.com/watch?v=l0ufoMVPaMI&hd=1

作者: middleman    時間: 14-5-2011 23:09

引用:
原帖由 LouisLee 於 11-5-2011 10:41 發表 http://www.youtube.com/watch?v=Vzf6kA_NBDA&hd=1http://www.youtube.com/watch?v=EhRra39LSLM&hd=1http://www.youtube.com/watch?v=l0ufoMVPaMI&hd=1

兩日就冇咗,好彩O咗,寧願接受關公打ET,不可接受曹操二哥斷背

作者: LouisLee    時間: 14-5-2011 23:30

引用:
原帖由 middleman 於 14-5-2011 23:09 發表     兩日就冇咗,好彩O咗,寧願接受關公打ET,不可接受曹操二哥斷背

曹操二哥斷背???

係咪丹爺套片有呢幕?????

作者: Athena    時間: 14-5-2011 23:57

嘩,咁得人驚?關二哥分桃?咁玩法丹爺就算宇宙最強都會俾全港紀律部隊打死架喎………
作者: LouisLee    時間: 15-5-2011 00:37

引用:
原帖由 Athena 於 14-5-2011 23:57 發表 嘩,咁得人驚?關二哥分桃?咁玩法丹爺就算宇宙最強都會俾全港紀律部隊打死架喎………

早排黃飛鴻俾奸人打死, 家陣又到關二哥搞 gay, 而家 D 編劇真係為求出位不擇手段, 完全唔識尊重前人!!!

作者: middleman    時間: 29-5-2011 22:03

引用:
原帖由 LouisLee 於 14-5-2011 23:30 發表   曹操二哥斷背???   係咪丹爺套片有呢幕?????

在戀姬無双裡,女版曹操的確在床上非禮女版關羽。
在本片曹操下令落春藥試圖令關羽侵犯劉備小妾,令其失節,但二哥自制力強冇事。
但曹操似乎想得個明白,他留不下關羽,不是因為關羽愛女人,而是因為關羽愛劉備....
這片找了方中信做劉備。總之,愛材留人方式跟傳統故事不同。

作者: ABOY    時間: 21-11-2011 13:02     標題: 關公大戰外星人

http://www.youtube.com/watch?v=SbDB9yXlPSM&feature=share

作者: East    時間: 21-11-2011 15:51

D 外星人超無用, 連死光都無點學人出來侵略地球 ?

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0