標題: 罕有萬能俠膠公仔 [打印本頁]

作者: Collector    時間: 26-4-2009 03:45     標題: 罕有萬能俠膠公仔

作者: celia    時間: 26-4-2009 07:56

引用:
原帖由 Collector 於 26-4-2009 03:45 發表

e?透明,真係少見

作者: kitsir935    時間: 26-4-2009 08:44

引用:
原帖由 Collector 於 26-4-2009 03:45 發表

嘩尼款真係好罕下,而且內構都出得好完備,唔似電腦奇俠放d閃紙o向中間扮內構~

作者: Collector    時間: 26-4-2009 14:20

Celia, 係呀! 我找了很久才找到的!
作者: Collector    時間: 26-4-2009 14:27

kitsir, 唔係用電腦奇俠果隻扮架, 真係有出過架! 我有睇過你d作品, 你d修補能力, 由冇變有嘅工夫, 實在佩服佩服!
作者: kitsir935    時間: 26-4-2009 23:18

引用:
原帖由 Collector 於 26-4-2009 14:27 發表 kitsir, 唔係用電腦奇俠果隻扮架, 真係有出過架! 我有睇過你d作品, 你d修補能力, 由冇變有嘅工夫, 實在佩服佩服!

我知這隻有出過(因我在書中也看見過),你誤解左我的意思,我的意思說這款鐵甲萬能俠內構部份出得好鮮明,起碼機械部份是印刷,但電膠奇俠那隻透明膠公仔的內構真係用一些反光紙放在其中便算了。

Collector兄太抬舉小弟了,其實你也有很多珍貴藏品,特別是鐵皮,我真係好感興趣,有空請多放有關相片作介紹 ,因我都是在這兩年期才開始儲鐵皮,有很多地方還需請教師兄

作者: Potato    時間: 26-4-2009 23:56

雖然好特別,但唔知點解,一眼望落去,有d恐怖feel。令我聯想起透明人的漫畫。
作者: Collector    時間: 27-4-2009 13:40

Kitsir, sorry 誤解左你添! 等我再post D 先,

Popy 萬能俠二號 (大魔神, Great Mazinger)

當年有個yahoo 綱友以 HKD1,100 買給我, 當時真係開心到顛左 !

呢個 ULTRAMAN LEO 上鏈鐵皮火車玩具仲搞笑, 有日我係YAHOO HK 見到呢件野, 但係個賣家將佢用保鮮紙包左幾層,

差不多睇唔到係咩黎, 又冇話BULLMARK 出, 又冇話鐵皮玩具, 我記得佢用個標題係 (咸蛋超人玩具), 標價HKD299,

咁我就八卦問吓係乜? 佢就話好似有D鐵皮啦, 佢話佢唔識, 又唔知係乜, 仲即刻影多幅相去我私人E-MAIL, 一睇, 嘩!

正野黎喎, 佢同我講仲話價錢可以商量, 我話唔駛, 之後立即落BID, 最後, 真係冇人BID (我唸D人真係睇唔出件野係乜)

HKD 299 成交, 又一次開心的經歷。

作者: kitsir935    時間: 29-4-2009 00:32

引用:
原帖由 Collector 於 27-4-2009 13:40 發表 Kitsir, sorry 誤解左你添! 等我再post D 先,   Popy 萬能俠二號 (大魔神, Great Mazinger) 當年有個yahoo 綱友以 HKD1,100 買給我, 當時真係開心到顛左 !       呢個 ULTRA ...

你真好la~買到尼兩件超值玩具,我o念這光景幾難再出現o向Yahoo~

Collector兄如果有時間可聽聽小弟做的節目~~多多指教

重溫今集 玩具迷乘 請按~

我的膠公仔 by Kitsir & wing

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0