標題: Bally Boot.. [打印本頁]

作者: shaper_ras    時間: 5-1-2009 00:06     標題: Bally Boot..

有冇老友有油脂果陣...老尖仔興穿的Bally boot呀....

I mean d 相呀...

如果有就麻煩你老人家貼上黎 丫..

萬二分感謝...

作者: hongkongman    時間: 12-3-2009 18:43

引用:
原帖由 shaper_ras 於 5-1-2009 00:06 發表 有冇老友有油脂果陣...老尖仔興穿的Bally boot呀.... I mean d 相呀... 如果有就麻煩你老人家貼上黎 丫.. 萬二分感謝...

相片就冇啦,但有一對2002年尾買的Bally Boot 直至現在.只著了二'三次,但居然沒發霉.真的名 牌   實至名歸...
作者: waiman62    時間: 30-11-2011 23:38     標題: 大家(30年前)有無買過$425的一對BALLY??

好記得以前中一,二,果時間學校唔洗著校服(依家要了),返學好似時裝表現,呢個daidas,果個puma,隔離校d女生着kickers......

我求左老豆好耐,終於去老尖買左對bally,$425!!!!!因為當時kickers係每大一碼貴$25至$35,我著40號就要$405,要威過人,

所以要買bally...回想真係太浪費 ,大家有無經過以上的事呢?

作者: waiman62    時間: 30-11-2011 23:45

$425大圓1對(30多年前),我買左藍色,依家真係想再買返一對!
作者: Machbaron    時間: 30-11-2011 23:53

小弟大郷理・・・Bally好着既、蛋多数系女仔買Wor

講開番学果陣系老尖敗家、最有記憶系新世界東急
見到対Red Wings、娘親見我流晒口水、買左2対・・・

雖親恩無以為報、不過越大個越覚得系件羞家的事、
如果生仔我一定5会比拒甘様買野

作者: waiman62    時間: 30-11-2011 23:58

果對bally係boot,非常唔好著,但要形ma..........

果時無red wing,我最近都買左對,著過一日之後無再著,重到死,

最後益左個仔唔洗返學就著.....

作者: 超人兄弟    時間: 1-12-2011 00:12

引用:
原帖由 waiman62 於 30-11-2011 23:38 發表 好記得以前中一,二,果時間學校唔洗著校服(依家要了),返學好似時裝表現,呢個daidas,果個puma,隔離校d女生着kickers......我求左老豆好耐,終於去老尖買左對bally,$425!!!!!因為當時kickers係每大一碼貴$25至$35, ...

記得以前中一,二,果時 bally & kickers 太貴la~...買唔起!

作者: 百變小櫻    時間: 1-12-2011 14:39

引用:
原帖由 超人兄弟 於 1-12-2011 02:12 發表 記得以前中一,二,果時 bally & kickers 太貴la~...買唔起!
買得起!不過唔係我!係我個中學同學,佢老豆係政府高官,好有$,當年佢唔單止買得起kickers,一就幾對,同款唔同色,仲要登,腳踏鴛鴦色行街,慌死冇人知。
作者: 超人兄弟    時間: 1-12-2011 22:51

引用:
原帖由 abc 於 1-12-2011 14:39 發表 買得起!不過唔係我!係我個中學同學,佢老豆係政府高官,好有$,當年佢唔單止買得起kickers,一買就幾對,同款唔同色,仲要特登,腳踏鴛鴦色鞋行街,慌死冇人知。

嘿~...嘿~...那些年更有一個有錢同學o向左近!

我有個同學特登著長校褲...但要整到條校褲吊腳著kickers! 又係慌死冇人知o甘~...笑 C...

作者: 百變小櫻    時間: 3-12-2011 01:09

引用:
原帖由 超人兄弟 於 2-12-2011 00:51 發表 嘿~...嘿~...那些年更有一個有錢同學o向左近! 我有個同學特登著長校褲...但要整到條校褲吊腳著kickers! 又係慌死冇人知o甘~...笑 C...
我lee個同學乜都要追求完美,不過性格有d怪怪地,話說中學六年,一直同我地講佢係獨生女,所以有時比較自我、  任性刁蠻 ,我地都會就下佢,點知會考榜日,佢自己冇返學校,叫左個女仔代取成績  ,個女仔又高又靚 ,自我介紹話係佢個細妹,我地全班0哂嘴

到讀工業學院時,撞見個妹,就打聲招呼,點知佢話自己係xx另一個妹,但同上次見果個, 真係一模一樣,搞到一頭水。

最後發現, 原來我個同學唔單止唔係女,而且有個教名校中學大哥,兩個孿生細妹,比佢厄左咁多年,真係離奇兼傳奇!

作者: ar_woo    時間: 3-12-2011 01:40

記得買過一對黃色(同款仲有深藍色)的麂皮Bally,無鞋帶,個底是一塊黑的膠,好似響尖沙嘴景福珠寶內買的,有無人有印象?
作者: 百變小櫻    時間: 3-12-2011 01:55

引用:
原帖由 ar_woo 於 3-12-2011 03:40 發表 記得買過一對黃色(同款仲有深藍色)的麂皮Bally,無鞋帶,個底是一塊黑的膠,好似響尖沙嘴景福珠寶內買的,有無人有印象?
我大哥有一對深色的麂皮Bally,話係尖沙嘴買,麂皮靚就靚  ,不過唔易打理,最後發埋
作者: 超人兄弟    時間: 3-12-2011 12:37

引用:
原帖由 abc 於 3-12-2011 01:09 發表 我lee個同學乜都要追求完美,不過性格有d怪怪地,話說中學六年,一直同我地講佢係獨生女,所以有時比較自我厄、  任性刁蠻 ,我地都會就下佢,點知會考榜日,佢自己冇返學校,叫左個女仔代取成績  ,個女仔又高又靚 ,自我介紹話係佢個細妹,我地全班0哂嘴

到讀工業學院時,撞見個妹,就打聲招呼,點知佢話自己係xx另一個妹,但同上次見果個, 真係一模一樣,搞到一頭水。

最後發現, 原來我個同學唔單止唔係女,而且有個教名校中學大哥,兩個孿生細妹,比佢厄左咁多年,真係離奇兼傳奇!

我以前都有個有錢朋友...非常低調...但屋企成個堡壘o甘...

可能妳個同學仔屋企人叫佢唔好話個家底比人知...費事引來麻煩。

妳同學的孖妹故事好有趣...成套迷離境界o甘...(如果妳遇到o個個唔講妳知... )

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0