標題: 第一次失禁 [打印本頁]

作者: fivefive55    時間: 18-10-2008 15:13     標題: 第一次失禁

肚痛起上來真系好慘,尤其坐巴士或地鐵中....要死忍...

可是人要忍時,肚子不肯忍....標佐少少出來...

作者: kkeeleung    時間: 18-10-2008 15:35

引用:
原帖由 fivefive55 於 18-10-2008 15:13 發表 肚痛起上來真系好慘,尤其坐巴士或地鐵中....要死忍... 可是人要忍時,肚子不肯忍....標佐少少出來...    
大大若不幸地標出少少都仲忍得住. 尿尿若一爆發就如崩堤, 一發不可收拾.   另外. 最怕係小便急得緊時, 到了倒數階段. 返到屋企或公司. 仲要搭'Lift" 好似吊高個充水氣球咁, 係最難頂嘅幾+秒. 若有些阻延... 就會... [ 本帖最後由 kkeeleung 於 18-10-2008 15:36 編輯 ]
作者: actionkamen    時間: 25-10-2008 12:11

引用:
原帖由 kkeeleung 於 18-10-2008 15:35 發表 大大若不幸地標出少少都仲忍得住. 尿尿若一爆發就如崩堤, 一發不可收拾.   另外. 最怕係小便急得緊時, 到了倒數階段. 返到屋企或公司. 仲要搭'Lift" 好似吊高個充水氣球咁, 係最難頂嘅幾+秒. 若有 ...

小學三年級有次返學響校車肚痛及急屎,偏偏當時塞車,最後忍唔住!

到咗學校即刻去廁所,但已搞到一褲同廁所都係,個阿嬸見到勁媽叉我,最後要Call阿媽帶衫黎學校比我換及接我返去!但個衰阿嬸見我阿媽黎到都仲要媽,我老媽子即刻發炮鬥番佢!我老媽子係一個朔來順受嘅人,我第一次見佢因為我咁兇狠咁還拖!

作者: 海天堂    時間: 25-10-2008 12:33

引用:
原帖由 actionkamen 於 25-10-2008 12:11 發表 小學三年級有次返學響校車肚痛及急屎,偏偏當時塞車,最後忍唔住!到咗學校即刻去廁所,但已搞到一褲同廁所都係,個阿嬸見到勁媽叉我,最後要Call阿媽帶衫黎學校比我換及接我返去!但個衰阿嬸見我阿媽黎到 ...

替你高興及光榮有個咁好嘅媽媽! 

一般嘅呀媽遇着哩啲情況都係覺得醜,
往往剩係識得責怪自己個仔冇用, 其實有邊個想喎?
果個阿嬸做多少少嘢就狂媽叉人, 換着佢自己睇吓點, 正衰人!

作者: fivefive55    時間: 25-10-2008 13:41

無人想失禁.....成人都忍吾到,何況小孩..

有次跟朋友講開失禁,朋友講他的一次尷尬經歷..

某次,他在街突然肚痛又找不到廁所....想搭的士回家又截不到車...

最終他都忍不住標佐少少出來,標佐一次,原來重大濟..情況如洪水衝崩堤圍...一發不可收搭...他越急就越標多又越標越快..完全停止不到....d野一截一截沿著褲浪跌入褲洞去到褲腳再漏在街道上....沿途一粒一條一粒一條....朋友為阻止再有d野漏出來,彎身以腳上襪子索著褲腳,再硬著頭皮走返屋企........

他回到家,第一時間衝入廁所...取出錢包就脫去全身內外衣服置放地上...再用一支梘液沖洗全身多次...沖完身換回便裝再戴起膠手套,用幾個黑色垃圾袋多重包起全套內外衣服連膠手套棄置於垃圾房...

作者: kkeeleung    時間: 25-10-2008 15:18

引用:
原帖由 fivefive55 於 25-10-2008 13:41 發表 無人想失禁.....成人都忍吾到,何況小孩..   有次跟朋友講開失禁,朋友講他的一次尷尬經歷.. 某次,他在街突然肚痛又找不到廁所....想搭的士回家又截不到車... 最終他都忍不住標佐少少出來,標佐一次,原來 ...
咁大劑?  真係去到揾唔到地方解决呢個地步? ... 香港呢個咁细而又密集嘅城市. 公共洗手間真係唔夠. 除非有大商場, 遇正急急都很麻煩.

作者: actionkamen    時間: 25-10-2008 15:43

引用:
原帖由 海天堂 於 25-10-2008 12:33 發表 替你高興及光榮有個咁好嘅媽媽!   一般嘅呀媽遇着哩啲情況都係覺得醜,往往剩係識得責怪自己個仔冇用, 其實有邊個想喎?果個阿嬸做多少少嘢就狂媽叉人, 換着佢 ...

其實真係邊個想吖! 有次我個女跳完舞响學校廁所內失禁, 佢當時都好驚响廁所留咗好耐, 最後我拍門至眼濕濕咁同我講, 我安慰佢同幫佢抺地, 依家D阿襌無咁惡架喇! 最後唯著住套濕衫陪佢去買底褲, 我都係第一次咋, 平時我太太買開架麻! 買完底褲去再同佢去商場殘廁內換! (未入廁所前佢重話佢唔入得男廁, 爸B又唔入得女廁, 真係比佢激死) 之後响商場求其買套衫換埋走!

作者: fivefive55    時間: 25-10-2008 17:16

香港有D商場為保安為由,會鎖著男女廁的門...只有商戶才有鎖匙...不過在大堂又無標明廁所只供商戶使用,攪到人家去到廁所才知鎖上...

曾經睇過一段讚揚上環西X城的職員小新聞..

話說有個老婦同家人行西X城,途中老婦在廁所門外失禁...家人不知所措...

一名負責清潔女工看此情形,即時取出膠盤及濕先巾,她不畏污穢上前幫助老婦清潔身體,另一名男保安員知悉事情就先立即找膠椅送到女廁給老婦坐下休息,然後再去找一套乾淨衣服回來給老婦更換.其間老婦的家人非常感激一眾人員的幫忙...後來更想打賞金錢,不過員工沒有收,因為他們認為是職責並非要求打賞..

這件事情經事主轉載給報紙,讚揚商場員工的義助行為..

作者: 啜啜仔〃    時間: 27-10-2008 12:50

你地 d case 好恐怖

好彩我冇咋

我淨係試過 5 歲..............瀨過 1 次尿

校長要我地成班小朋友企係度聽佢講耶穌,死 5 斷氣.............攪到我忍 5 到

仲有 1 次小學 5 年級,

有個女同學,好高大 ga,

排排吓隊,、d 同学嘩然散開,

我見到佢著條白長 pe 褲,

有 2 行(好大行)啡黄色由褲浪至褲管

d 人話佢瀬屎......................但佢死話 5 係 wor

其實 我都好怕去出面 d 厠所..............所以出街前會儘量 5 飲水

作者: greenleaves    時間: 8-9-2009 17:23

細個d野就唔多記得,成年後印象最深刻的一次:21歲個年番大陸旅行,由蘭州向東走,餐餐以饅頭為主食,直到銀川之前都沒有大米落肚,大概只是三天左右而已,腸胃已經不能適應,經常放屁。有次「開炮」後,感到屁股有點濕漉漉的,弊!弊!弊!

作者: 不惑男    時間: 9-6-2011 11:18

一向唔慣用街外廁所。有一次肚痛,於是立刻乘地鐵返屋企解決,車到天后站真係忍唔住,拿拿林出閘。點知上樓梯時已經「崩堤」。好彩天后站當時(晚上九時左右)冇咩人上落,於是在附近搵左個門口位前面有d短樹遮掩下痛快地擺左個爛堆。

之後轉乘的士返家作事後清洗,上車時司機可能聞到我身上「異味」,表情怪怪的!

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0