標題: 波仔奇遇記-寫照 [打印本頁]

作者: 矢作省吾    時間: 1-11-2006 13:38     標題: 波仔奇遇記-寫照

原名「ポールのミラクル大作戦」

作者: 杜劍龍    時間: 1-11-2006 23:35

Thanks! 又有一個Sub-forum有人物介紹, 有冇當年譯名呀!
作者: actionkamen    時間: 28-11-2006 01:45

作者: toby    時間: 28-11-2006 08:55

actionkamen兄, 精彩呀~~好正呀!!!! 珍藏嚟喎!!! 邊樹搵到o架??? A-Club?? 俾啲線索啦.....
作者: actionkamen    時間: 28-11-2006 21:33

網主,您誤會哪!係我自己做㗎 張圖係我在一個日文網站搵到,內容字仍用網上翻釋原日文網及集各網友在此Topic所提供的資料而成的!
作者: carkei    時間: 28-11-2006 21:46

引用:
原帖由 actionkamen 於 28-11-2006 21:33 發表 網主,您誤會哪!係我自己做㗎 張圖係我在一個日文網站搵到,內容字仍用網上翻釋原日文網及集各網友在此Topic所提供的資料而成的!
巴打.....你都好勁嗟 !! 你唔講仲以為你scan d 陳年卡通片的雜誌
作者: actionkamen    時間: 29-11-2006 00:51

引用:
原帖由 carkei 於 28-11-2006 21:46 發表 巴打.....你都好勁嗟 !! 你唔講仲以為你scan d 陳年卡通片的雜誌
多謝,多謝
作者: 杜劍龍    時間: 29-11-2006 09:54

我第一個感覺已經係呢個Brother自己整! 咁有Heart既fans真係小見, 超感動!
作者: 矢作省吾    時間: 12-4-2007 15:19     標題: 波仔奇遇記 OP

作者: vvwawa    時間: 12-4-2007 23:17

引用:
原帖由 矢作省吾 於 12-4-2007 15:19 發表

神奇玩具世界,魚仔會飛確係怪---我仲記得.

作者: East    時間: 13-4-2007 00:04

actionkamen兄 利害利害!! 真好心機
作者: 杜劍龍    時間: 13-4-2007 11:26

可惜都係冇世外高人記得隻狗叫乜!

作者: 狡辯芒果乾    時間: 7-5-2007 22:27

還記得在故事中,有幾次波仔就快救到珠女時時光隧道又夠鐘關閉,閃下閃下就快消失,真係可惜,要到最後一集八哥支神仙棒打爛左開左時光隧道那次才能成功救到珠女........

而最後八哥亦選擇留在二次元世界中.......... 十分感人。

作者: Superay2006    時間: 3-4-2008 21:35

What a great picture! Thanks so much!
作者: 鐵漢玻璃心    時間: 26-7-2008 23:39

好多謝你地,

無你地,

我去邊回憶我呢d童年摯愛呢~~~??

多謝^^

作者: 懷舊王    時間: 27-8-2009 22:14

多謝比番d記憶我,細個真係好鐘意睇呢套野
作者: celia    時間: 27-8-2009 23:59

其實原來自己都一直攪錯左,細個對呢套戲都好深刻,無端端去左第二個世界,個女仔又返唔到黎,覺得慘,咁點算好,男既每次就黎救到個女仔但最後結果又會救唔到,好緊張........成日返唔到黎....o向另一個世界裡面點算.....會點....會做D咩......佢媽咪咪會擔心奇怪.....點解個女無端端會唔見左.....諗到呢度其實會仲有D驚.... 嚇親我地呢D唔識野既細蚊仔 

到大個都唔知點解一直都以為呢套叫做幻影時光,但係就記得個男仔係叫波仔,因為套戲成日會聽到叫波仔....波仔.....亦都係唯一仲記得套戲裡面講過既野 頭髮黃色

黎到oldcake喇,可以搵返喇,就去搵幻影時光.....點知.....點解D人物都唔同晒既....

作者: maxyeung    時間: 19-6-2011 02:56

我淨係想講............竟然響呢個"老餅論壇"可以重拾番咁多兒既回憶, 真係越黎越重視internet上無限既可能, 波仔奇遇記, 都仍然有指定既topic, 真係正到爆~我問左好多fd, 真係冇邊幾個睇過或聽過以前麗的有套咁既卡通架~

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://www.oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0